TAAAAAK!!! :) :) :)
Jaka szkoda że finansów mi nie stykło :x następnym razem :twisted:
Wersja do druku
TAAAAAK!!! :) :) :)
Jaka szkoda że finansów mi nie stykło :x następnym razem :twisted:
Piłka nożna w każdej formie :D kopana i oglądana :D
Counterstrike ^ ^'
muzyka :D mam w kompie jakieś 65gb muzy :D nie mogę żyć bez muzyki ;]
filmy :p
moja dziewczyna :D
Ciekawe, ile z tego to legale :mrgreen:Cytat:
muzyka :D mam w kompie jakieś 65gb muzy :D nie mogę żyć bez muzyki ;]
Muzyka (110Giga na dysku) Okultyzm, Pranajama(Pewien rodzaj Jogi), Ksiazki, OOBE, Mongolskie Zioła, Vale Tudo, Filozofie i Religie no i oczywiscie na pierwszym miejcu zainteresowan znajduje sie Moja Kobieta i nie wstydze sie tego przyznac ;) do tego czasem pogram w DD z kumplami(sesja ciagnie nam sie juz pol roku), Studia Informatyczne oraz Filologia Angielska ktora zaczne Studiowac jak tylko Skoncze Informatyke :P W Wakacje do tego wszystkiego za mlodu jezdzilo sie po Polsce stopem no i to chyba tyle :P
To jest ciekawa sprawa ;)Cytat:
OOBE
- muzyka (Pidżama, Dżem, Zabili Mi Żółwia i inne blusiory - po prostu coś z przesłaniem ;))
- historia
- hokej czyli NJ Devils (na piłce się zawiodłem bo dwa moje kluby - Arka i Juve - brały udział w jakichś aferach :lol:)
Ostatnio jeszcze pogrywam na harmoszce :D
Kacperku:Cytat:
Zamieszczone przez kacperekPL
1. Czy Pidżamka i Zabili mi Żółwia to blues?
2. Które z tych zespołów niesie jakieś przesłanie? Bo nie słyszę.
1. Źle najwyraźniej skonstruowałem zdanie. :mrgreen: Chodziło o to, że lubię wszystkie wymienione tam gatunki, zespoły. :mrgreen:
2. Ja słyszę, to mi wystarcza. :lol:
Kwaśny post - wiem. :lol:
Ja lubię języki obce, od kilku lat uczę się łaciny i w końcu mogę się pochwalić, że zacząłem już po Łacinie czytać. Chętnie też czytam po angielsku i niemiecku
Interesuję się otaczającym mnie światem i życiem.
gry bitewne(figórkowe typu warhammer fantasy battle,flames of war)
gry karciane(nie poker,pasjans itd.tylko magic,Veto SGK)
gry strategiczne(głównie II wojna światowa średniowiecze,w tym Total War)
zajmowanie sie gryzoniami :D
gra w kręgle
i od niedawna piłka ręczna
ps.odrazu sie przedstawie
mam na imię Radek,mam 12 lat,mieszkam w szczecinie.
O,Też lubię gryzonie :D ale jak sobie radzisz z kablami? :P
mam szczura,który nigdy nic nie gryzie :)
nawet gdy wyjdzie z klatki to przychodzi do
pokoju gdzie są ludzie,a po drodze nic nie pogryzie.
człowieka też nigdy nie ugryzł,
a co dziwne najbardziej lubi gryźć kolbę,
i lubi też chrupać rzeczy chrupiące i twarde,
ale kabli nie
(może dlatego że raz podjadł trochę gumy do żucia i to zwymiotował
,moze dlatego nie gryzie kabli ba są "z Gumy"?)
pzdr
O jak ze Szczecina, to może się interesujesz nożną ? chyba jesteście zaraz na 2 miejscu po Widzewie. :D I w nowym sezonie będą wyjazdy do Was, jak awansujecie.
Zapomnialbym o Hodowli roznych fajnych stworzonek typu pajaki, skorpiony tudziez inne najbardziej jadowite cosie;]
Cześć Redek fajne imię oryginalne.
-Muza>>> Metal,Hard Rock,Hevy metal,Rock,Rap.
-Gry komputerowe .Strategie,strzelanki,czasem odpalę sobie jakąś rozpieprzanke typu Alien atack
-Książki ,Tolkien,i takie osadzone w historii
-Telewizja :mrgreen:
-Dyskusje na forum :D :D
-Pływanie
wróć pomyłka, :oops:
Mam na imię Radek :D
- Piłka nożna, ręczna, koszykówka... i wszystko w co da się zagrać ;).
- Gry (w szczególnie seria Total War - Rome, Medieval, Empire też ujdzie ;)).
- Muzyka - nie trawię popowych kawałków, kiedy słyszę Lady GaGę, coś mi się przewraca w żołądku. Jestem fanem starego, dobrego Dżemu i T.Love.
- Ostatnio - "Avatar" :D Jestem kompletnym maniakiem tego filmu, wybieram się drugi raz, i ciekawe, czy ostatni? ;) Poza tym nie mam głowy do jakichkolwiek horrorów (chociaż oglądam, z ciekawości :D), za to wszelkie komedie i filmy akcji - chętnie :)
Z takich innych zainteresowań... hmmm... takie standardowe, pizza, lody :D Hehe.
Pozdrawiam
Moją pasją jest zima i narty. Carving, carving i jeszcze raz carving... na moich ukochanych Fischerkach RC4 WC SC. :D
Lubię też grzmotnąć na Gibsoniku Les Paul Standard podłączonym do Peveya Express 112. ;)
Co grywasz?Cytat:
Zamieszczone przez Grandal
Wychowałem się na Hard Rocku więc i w takich klimatach pogrywam i taką muzę preferuję. Jednak nie powiem, żebym nie słuchał też ostrzejszej muzy. Kiedyś, kiedyś miałem ostrą fazę na Over Kill, Exodus, Slayer. Z tego typu kapel dość wysoko stawiam Testament i Megadeth. ;)
Historia (Starożytność)
Piłka nożna (aktywna)
Gry (RPG, Strategie, Turówki)
Anime
Siatka, kosz i ręczna ;)
Jeździectwo ( amatorskie jak narazie )
Warhammer Fantasy Role Play ( 1 ed. )
Psy i konie
Gry wszelkiej maści ( najbardziej to FPS i strategiczne )
Total War ;)
Jak mi się coś przypomni to dopiszę do tej listy ;)
Czegoś nie napisałem, mianowicie jeszcze bardzoo lubie FPS, ASG, itd. ;] I jeszcze zaczynam z nartamii ;]
No i ja coś dodam o sobie :D
- historia (XVII w. na kresach)
- amerykański rap z Eminemem na czele
- piłka nożna; Chelsea Londyn
- kino; w szczególności horrory
- laseczki :D
Informatyka i Polityka.
Niech zgadnę brunetki :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Strzał w dyche :D
-Historia
-Seria TW:D
-Gry:
RPG
FPS
Staram się być człowiekiem renesansu albo jak kto sobie to inni nazywają "posiadać wiele zainteresowań" :D
Tak więc:
-Informatyka
-Motoryzacja
-Łucznictwo
-Historia
-Muzyka
-Gry
-Filmy z reguły te dobrze oceniane
-kobitki i ich podrywanie ;)
-Książki a raczej ich odpowiedniki w wersji audiobook
Trzeba wymienić i moje zainteresowania :P
-Historia
-Książki
-Filmy
-Informatyka
-Gry(z total war na czele)
-Świat
-Technologie
-Polityka
Wymieniłem te ważniejsze ;)
Odtwórstwo historyczne
Pływanie
Piłka nożna
gry z serii TW
Jeździectwo, ostatnio trochę rzadziejCytat:
Zamieszczone przez Fallen
Alkohol, konkretnie piwo - rodzice warzą w domu, trochę czasem pomogę
Polityka może nie, ale czasem śledzę, co tam z UPR
Informatyka tak sobie, kiedyś sobie amatorsko programowałem, ale to dawne dzieje
Turystyka, o tak
Oglądanie filmów, najlepsze są dramaty
Lektura bzdur w internecie, kupę czasu tracę na pierdoły, ale za to jakie!
Ewentualnie blog Korwina, też uroczy
...
Bimberek?Cytat:
Alkohol, konkretnie piwo - rodzice warzą w domu, trochę czasem pomogę
Ja raz na internecie siedziałem 12h te bzdury wciągają 8-)
Leżenie i opie*dalanie się przy książce...
Bardzo, ale to bardzo twórcze, ambitne i wyczerpujące hobby. Ba! Wręcz sztuka....
1. Łucznictwo (amatorsko oczywiście)
2. ASG
3. Gry komputerowe, sczególnie TW i FPSy
4. Historia w. XVI-XIX
5. Muzyka - The Beatles 8-)
Wiesz w ogóle co to jest bimber? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Fallen
Tu moje pytanko: Jarl, potrafisz jako tako oszacować koszty rozpoczęcia warzenia piwa (sprzętu, pierwszych składników)?
Generalnie powiem tak, kupiłem rodzicom jako prezent zestaw startowy, wersję bez bajerów i udziwnień: http://ujeb.pl?VoY6yhCxGaCytat:
Zamieszczone przez Furvus
i taki sprzęt wystarczy do pierwszej warki. Oczywiście jak chcesz się bawić w bardziej wyszukane piwa, to będzie ci jeszcze potrzebny jakiś większy garnek (mam tutaj bodaj 25-28l), chłodnica (do szybkiego schładzania piwa, tak się robi chyba przy pszenicznym), jakieś filtry... ale przy pierwszej warce raczej nie polecam robić od razu guinessa.
Na start najlepiej wziąć coś z puszki (brew kit), koszt około 70zł (różni się w zależności od firmy i rodzaju, ale to mniejsza), do tego ekstrakt słodowy 10zł - chyba, że chcesz zastąpić go cukrem, ale nie polecam, bo wychodzi gorsze. Jak już trochę poskillujesz to można zamawiać inne brewkity, już nie z puszki (chmiel, słody i inne pierdoły w jednym worku), jakościowo wychodzą lepsze, przy czym wymaga to więcej zabawy z tym wszystkim. Ilość piwa z jednej warki? Z puszki wyjdzie ci ok. 23 litry, z worków od 17 do 20, zależy. Na razie rodzice zatrzymali się na etapie worków, jeszcze nie doszli do etapu samodzielnego doboru wszystkich składników, ale to bez znaczenia - liczy się efekt. A własne, domowe piwo, smakuje zupełnie inaczej niż jakiekolwiek, które kupisz w sklepie (nawet te niepasteryzowane cuda). Woltaż od 3 do 4% około wychodzi, czyli uwalić się nie uwalisz, ale do obiadu czy na grilla jak znalazł.
Podsumowując koszta, nie wyjdzie ci taniej niż sklepowe shity (matka mówi, że jedna butelka wychodzi tak około 4-5zł), ale wiesz - sam fakt picia własnego piwa, a nie piwopodobnego gówna z Kompanii, jest wart tego. Nie jest to impreza tania, ale cóż - hobby zawsze kosztuje. No i liczy się cierpliwość, pierwsza warka rodziców okazała się nieco skomplikowana i już chcieli wylewać, bo po dwóch miesiącach nawet nie smakowało jak piwo, niedawno minął trzeci i... po prostu, kurfa, miód. Warto odłożyć trochę kasy i się tym zająć, ja co prawda sam się w to nie bawię, jedynie trochę pomagam, ale już widzę, że jak w to wpadniesz, to będziesz chciał jeszcze, jeszcze i jeszcze :)
Jakby co, rodzice zamawiają w tym serwisie co podałem w linku - tam znajdziesz ceny brewkitów itd. Wahają się dość sporo, ale przyjmijmy, że musisz wystartować z kapitałem tak ze trzech baniek. Bez tego ani rusz. Ale (wiem, powtarzam się któryś raz z rzędu) warto.
Dzięki za tak obszerne info. Tak się składa że jestem fanem "niepasteryzowanych cudów", ale od dłuższego czasu mam ochotę spróbować czegoś na własną rękę. Pytałem się o koszta, bo w tej chwili jestem bez wolnych pieniędzy, ale jesienią coś się powinno znaleźć. Do tego jak już bym miał samodzielnie zrobione piwo, to nie musiałbym kupować go w sklepie, więc wyszłoby na to samo. To nawet lepiej, że takie piwo ma niewiele procent alkoholu jak na polskie standardy. Bardzo lubię czeskie piwa :) Za parę miesięcy najwyżej odezwę się z pytaniami :)
ASG, gry komputerowe i historia (głównie XVII wiek)
Fajny patent. Ale jak często można robić kolejne warki? W sensie, ile mniej więcej jest czasu od 'startu' produkcji do momentu, gdzie można już robić następną partię (czyli chyba do butelkowania).Cytat:
Zamieszczone przez Jarl
Średnio co miesiąc, ale oczywiście waha się w zależności od rodzaju piwa.
Edit: errata - od tygodnia do trzech tygodni, nie wiem jak z bardziej wyczesanymi piwami, ale z tych do tej pory robionych tak mniej więcej wychodziło.