HEH ja mam 525kb/s więc nie mam co marudzić :)
Wersja do druku
HEH ja mam 525kb/s więc nie mam co marudzić :)
mi teraz leci 250kb/s :D jeszcze 105 minut czekania a potem nołlajf :)
U mnie 45 minut :)
Należało by zedytować pierwszy post i dać to do ukończonych
Edit: Z mega 1 część śmigała 500-700kb
Kampania Portugalią w Bellum Crucis będzie musiała poczekać :D Czas ukształtować historię na nowo i zniszczyć Rzym potężną Kartaginą
Ja tam będę starożytnymi rengersami czyli Spartą.
Ale szajs, "Uwaga! Limit połączeń został wyczerpany dla twego adresu IP! Proszę spróbować ponownie po 5:55 godzina(y) ." Ściągnąłem tylko pierwszego parta i takie coś :( Czy już nie ma dobrych darmowych miejsc z, których można ściągać pliki?
Ja ma drugi, a pierwszy się jeszcze ściąga i może do 18-tej pobierze resztę. :D
Chyba by już można przenieść temat do Mody ukończone.
Shay Ruan można jeden z part z pierwszej stronki a drugi part z drugiej
Wiem, idzie to jak krew z nosa ale mniejsza o to. Ściągnął już ktoś i może zrecenzowć:D?
ja dalej walcze z drugim partem na torrentach.. 63% i raz leci 5kb/s raz 250kb/s..
U mnie jeszcze godzinka ale przydałoby się Medievala podstawke zainstalować :lol:
Nie mieć zainstalowanego medievala? Grzeszysz :D Stosunki z Papiestwem pewnie kiepskie co? :P
K.....A nie udao się :evil:
ja rozegrałem kilka własnych bitew i będę się zabierał za kampanie
No ale mów, jak wrażenia, choćby z bitew? Jak ai, jak sie prezentują jednostki itd. Jestem straszliwie ciekaw , a moje pobieranie spadło do 20 kb. ;P
Jednostki a przynajmniej te które miałem przyjemność na razie zobaczyć wyglądają świetnie, nie znam się zbytnia no historii więc nie będę czepiał się szczególików.
Co do AI, no cóż cudów sie nie spodziewajcie w końcu komputer to komputer, troszke brakuje możliwości stworzenia żółwia przez legionistów, chociaż mi to zbytnia nie przeszkadza ( gram kartaginą ). I po raz kolejny brakuje tej siły przebicia kawalerii która była w Romie. Ale to można poprawić :)
Co do Falangi ta spisuje się całkiem nieźle ale bywają z nią problemy:
Komputer sterując falangitami na siłe dąży do bliskiego starcia co jest dość irytujące, ale na kilka bitew rozegranych zdarzyło mi się to tylko raz.
No teraz to już nie mogę się doczekać, oczywiście musze zagrać Rzymem najpierw :D
Właśnie rozegrałem bitwe oblężenie w charakterze obrońcy.
Tutaj niestety jest niezbyt dobrze:
łucznicy na murach ustawiają się w formacji początkowej ( zwykły czworobok ) Możemy sobie rozciągać szereg, nic to nie daje..
Dodatkowo łucznicy mają spory problem z wystrzeleniem nawet jeśli wróg spokojnie maszeruje obok murów.
Tutaj niestety potrzebny jest patch, łatka cokolwiek.
Całkiem możliwe że ten problem występuje tylko w custom battle.
Kampanię będę miał okazje wypróbować dopiero jutro
Custom battle chodzi wam bez problemu? Mnie na pulpit wywala
mi działa bezproblemowo
Z tą kawaleria to nie przesadzaj to nie średniowiecze :) , kawaleria wtedy spełniała raczej rolę pomocniczą( wyjątek państwa wschodu, Partia itp), choć odpowiednio użyta potrafiła rozstrzygnąć bitwę.Cytat:
I po raz kolejny brakuje tej siły przebicia kawalerii która była w Romie. Ale to można poprawić
U mnie też bez problemu.Cytat:
custom battle chodzi wam bez problemu? Mnie na pulpit wywala
no niby tak, ale nie przesadzajmy. Sacred Band kartaginy rozbijający się o principesów...
Nie tak to sobie wyobrażałem, chyba trzeba będzie pogrzebać w plikach
Hmmm czy w modzie jest możliwość utworzenia cesarstwa?
Konny Sacred Band rozbija się o Principies? Czego chcieć więcej?
Polecam zagrać w EB pod Rome, tam to w ogóle byś się zasmucił widząc jaki efekt miała by szarża tej jazdy nawet w Hastati ;) Serio, to nie średniowiecze, frontalna szarża na ciężką piechotę w starożytności to głupota.
A jednostki mają statystyki niskie czy np: hastati ma 20 ataku 30 obrony?
Tak na gorąco: po kilku bitwach Galów z Rzymianami, jestem całkiem zadowolony z długości bitew,choć wydaje mi sie ,że sam rzut pilium jest nieco spóźniony w automacie. Troszkę rozczarowała mnie animacja szarzy ciężkiej jazdy partyjskiej, trzymając włócznie jak średniowiecze rycerze :( . Co do samego wyglądu jednostek, RSII to nie jest, ale nie o to przecież chodzi, jutro kampania i zobaczę jak z grywalnością.
Niby tak, ale sam pęd oraz waga konia z jeźdźcem powinna być wystarczająca do przebicia się przez kilka szeregów lekkiej piechoty
Zresztą podkręcenie siły szarży w plikach nie stanowi większego problemu, ale ty się zajmę jutro
Skoro jest wersja grywalna, to dałem do ukończonych...Beta nie beta, ale w końcu coś z tych czasów wyszło. :D
Znalazłem chwilę czasu. Pobrałem modyfikację, powoli to szło, ale widać innych linków nie mają by wrzucić...
----
Z racji tej, że lubię te czasy, a swego czasu zagrywałem się w modyfikacje pod Rome z niepokojem odpaliłem moda....
---
Intro, cóż...widziałem gorsze, ujdzie w tłoku, to nie najważniejsze :)
Przy wyborze nacji, ucieszyłem się na widok mapy przedstawiającej tamte widzenie świata, czyli mapa nie współczesna....Nacji wybór dali rozsądny, bardzo podobny do EB 1 pod Rome. Wybrałem jedną z kampanii są trzy do wyboru, wybór padł na kampanię full, ze wszystkimi skryptami...Spróbowałem Celtami, i tu miłe zaskoczenie, jest intro dla tej nacji i całkiem znośne...W końcu rozpocząłem grę i znowu miłe zaskoczenie, widać kawał moderskiej roboty, jednostki, statystyki, grafika ich przedstawienia itp....No i na dzień dobry Anihilatorzy Cywilizacji, czyli synowie wilczycy ze swoim niezaspokojonym apetytem...Muza, mnie się podoba, jedna uwaga podobnie jak w przypadku co niektórych "wypasionych" modów komp musi być mocny, podejrzewam, że stąd jest podział na kampanie, oczywiście nie jest to główny powód...Nie wiem co będzie w najbardziej rozreklamowanej modyfikacji pod Medka o starożytności EB2, ale mod ma juz swój klimat i potencjał, a twórcy nie powiedzieli jeszcze ostatniego zdania...
--------
Cóż jeszcze dodać nie wywala, nie spotkałem ikon chłopów sławetnych niedoróbek w modyfikacjach, póki co, możliwe ze wady powychodzą w trakcie grania, ale jak znajdę więcej czasu to spróbuję zbudować swoje imperium od Pirenejów po Indie :D
Podsumowując, ściągać grać i dzielić się swoimi spostrzeżeniami :mrgreen:
pozdrawiam
Twórcy mają ogromnego plusa u mnie za wykorzystanie muzyki z Gladiatora, o intrach się nawet nie wypowiem bo zawsze są u mnie w beznadziejnej jakości, piksele takiej wielkości, że nie da sie tego oglądać. W custom battle zdarzyło mi się raz, że wojska przeciwnika stanęły tuż przed moimi i czekały aż je spokojnie wystrzelam. Ale na 10 bitew zdarzyło mi się to tylko raz.
Ogólnie mod jest całkiem dobry ale wydaje mi się ,że Europa Barbarorum 2 będzie jednak dużo bardziej dopracowana i po prostu lepsza pod większością względów..
Pożyjemy zobaczymy
W moda gram w wolnych chwilach od wczoraj jako megas basileus Seleucydów w kampani medium, jak na razie wszystko w miarę, trochę doskwiera mi mała ilość jednostek "gwardyjskich" dla Seleucydów ale generalnie ok. Trochę denerwowała mnie jedna tura na rok więc zmieniłem na cztery. Z początku kiepsko jest z finansami przez jeśli dobrze zrozumiałem "biurokracje" ale po 10 turach i opanowaniu niepokojów w Iranie jest już w porządku. Ciekawy jest sposób zachowania się innych państwa, a mianowicie praktycznie nikt z nikim nie toczy wojen ale też w sumie jest ogrom prowincji rebeliantów do opanowania. Modyfikacja jest na tą chwile stabilna i całkiem wciągająca.
Jak zmieniłeś tury na rok, z dwóch na cztery?Czyżbym czegoś nie zauważył w skryptach? Podasz mi jakieś info na ten temat, oraz krótki sposób instalacji. Z góry dziękuję.Cytat:
Zamieszczone przez Jakub123
Pozdrawiam !
Widzę że DBM wreszcie wyszedł na światło dzienne.Jak na tak krótki czas od premiery nie jest najgorzej ;).Kto może niech napisze jak najwięcej o grywalności co wam się podoba a co nie pasuje.Czy w modzie są nowe animacje np. ''hoplicka'' jak zachowuje się falanga? trochę się zasmuciłem kiedy przeczytałem że jedna tura na rok :( .
BlackWood
Wszystko zgodnie z instrukcją http://www.twcenter.net/forums/showt...h+proper+aging
Jest to dosyć prosta sprawa, w descr_strat.txt wystarczy zmienić datę startową ( czy raczej startową porę roku, bo trzeba zmienić summer na winter) i skale czasu (z 1.00 na 0.25 bodaj ze) a z załącznika z tego tematu na twc ściągnąć skrypt i wkleić go do campaign_script. Ja wkleiłem go na sam koniec, i jak razie działa bez problemowa. A i oczywiście są też opcje z 12, 6 i 4 turami na rok oraz różne skrypty coś tam dodające, Ja korzystam z Base script więc nawet nie patrzyłem co zawierają inne.
W modzie, który w zamyśle twórców ma kończyć się w II wieku n.e. 4tpy to trochę przesada, wtedy nigdy nie dojdziemy do legionistów z lorica segmentata, bo nie starczy świata do podbojów. ;) No ale niech każdy gra, jak mu się podoba, ja chętnie spróbuję nieco "szybszych" podbojów po tych z EB, tak dla odmiany. Tylko ci rebelianci strasznie słabi się wydają po potężnych armiach z EB.
Może mi ktoś podać tytuł tej nuty co leci w menu? Byłbym bardzo wdzięczny :P
Wrażenia dzisiejsze:
Gram kartaginą, tura 32, Rzym zniszczony..
Dziwne i niepokojące jest to ,że Ptolemeusze ( których zostawiłem w spokoju ) zaczeli w niebezpiecznym tempie się rozrastać, jeszcze chwila i zajmą całą Azję mniejszą i zaczną powoli Indian atakować :D
Kolumb ich wyprzedzi :lol: