Nie mam jakoś czasu i chęci. No to może KAM2150 zrobi submoda muzycznego do BC, a ja poprzestanę na tym co zrobiłem? :) Może on będzie miał chęci. A możesz zapodać linka do tego co zrobił do MXL?
Wersja do druku
Nie mam jakoś czasu i chęci. No to może KAM2150 zrobi submoda muzycznego do BC, a ja poprzestanę na tym co zrobiłem? :) Może on będzie miał chęci. A możesz zapodać linka do tego co zrobił do MXL?
Mam ale podać nie mogę, linki będa niedługo wraz z nową wersją MXL. To szkoda, że zrezygnowałeś, narobiłeś mi nadziei.
Nie zrezygnowałem. Jeśli KAM będzie miał ochotę i się podejmie to fajnie, a jak nie to go kiedyś zrobię, bo już kawałków większość uzbierałem. Tylko nie mam teraz weny żeby to wkomponować w grę.
Kam pracuje przy MXL. Poczekam, aż Ci wena wróci, bo o to wkomponowanie w grę chodzi, by zachować obecne melodie, a dodać nowe.
TADA!!! Submod dźwiękowy przepoczwarzył się w muzyczny :) Jest skończony, ale dajcie mi i Aravenowi kilka dnia na testy (chyba że ktoś jeszcze chce). Wstępnie sprawdziłem i wygląda na to, że jest ok. Z resztą grzebane było w takich plikach, że nawet jak coś zwaliłem to co najwyżej coś nie zagra albo zagra nie to co powinno, gra nie powinna się wieszać z tego powodu. No ale żeby nie było biedy mimo wszystko wolę dobrze sprawdzić. Jeśli więc zamierzacie niedługo rozpocząć nową, długą kampanię, to polecam zaczekać, za kilka dni udostępnię submoda i odpalicie kampanię z nową muzą.
Co zrobiłem w submodzie? Trzeba napisać otwarcie, że o ile BC 6.3 jest świetnym modem o tyle o uszy nasze twórcy nie zadbali i dali ciała na całej linii. Oprócz dotychczasowych poprawek w kwestii dźwięków (o czym możecie poczytać w 1. poście) teraz mamy nie 4 kawałki dla każdej nacji, a od 20 do trzydziestu kilku, nowa muza w menu, Polska i Węgry to "niezależne muzycznie" Państwa (a więc Polska ma np. Bogurodzicę, wcześniej wszystkie nacje wschodnioeuropejskie były w jednym worku), podobnie zostały oddzielone Gruzja i Połowcy od Bizancjum i Jerozolimy. Królestwo Norwegii "muzycznie" zostało połączone z Danią, dotychczas Dania miała muzę nordycką, Norwegia północnoeuropejską. Łącznie jest 195 MB nowych kawałków w 78 plikach.
MASSIVE MUSIC SUBMOD VER. 2.0 RELEASED!!!
Pierwszy post uaktualniony, a właściwie całkowicie przerobiony. Do boju :)
Polecam, mod muzyczny, świetny. Urozamaicenie gry, masa nowych kawałów. Pobierajcie i grajcie, Wino wykonał super pracę. Do pobrania w poście nr 1.
A jest jakieś free pobieranie tego?
Przecież jest free. Ja tam nie mam nawet konta i wgrałem bez niego, za free i pobrać też mogę za free. Coś masz nie tak chyba.
czasem sendspace twierdzi, że wszystkie łacza zajęte. Próbuj dalej.
Po kliknięciu w "Pobierz"
.
.
Informacja
Plik: smw.zip
Serwer: zajęty.
Przyczyna: wszystkie sloty są aktualnie zajęte przez użytkowników premium.
Spróbuj za chwilę lub pobierz ten plik z serwera Premium wybierając jedną z poniższych metod:
(tu podają by za sms lub by wykupić konto premium za 9.99 zł)
Niestety, musisz czekać. Próbowałem wrzucać na inne serwery, ale mi ciągle zrywa przesyłanie i ledwo tu wgrałem. Na innych też często jest ograniczenie do 100 MB.
Poczekam, spróbuję przez noc zobaczyć czy dalej zajęte.
Próbuję od 3 dni o różnych porach dnia i nocy, wciąż serwery zajęte.
W takim razie spróbuję wieczorem wrzucić na inny serwer, choć jak teraz sprawdziłem to mi ściąga.
Potwierdzam, serwer dalej zajęty.
Koledzy nie wiem czemu macie taki problem ze ściagnięciem, u mnie owszem pojawił sie komunikat ze serwery zajete i bym spróbował premium, ale po jakis 5 minutach znów spróbowalem zaatakować, odświezając stronę i zaczął pobierać. Więc może co jakiś czas próbujcie odświeżyć i może wskoczycie w kolejke do pobrania. Albo mialem mega fuksa że udało mi sie wbić i pobrać bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć. Pozdro dla upartych :-)
Ja mam dodatkowe pytanie o kolejnosci wgrywania: mianowicie wgralem ten submod muzyczny+ pobralem i wgrałem ten dodatkowy co było wskazane że nalezy go wgrać gdy sie gra na innych submodach, ale do tego pobrałem jeszcze spolszczenie uaktualnienie z listopada i wgrałem je na końcu. Czy kolejność prawidłowa i czy wogóle w tym przypadku spolszczenie musi byc wgrywane na koncu czy równie dobrze mogłem wgrac je przed tymi dotyczącymi submoda muzycznego.
Dzięki za info.
Kolejność wgrywania spolszczenia nie ma nic wspólnego instalowaniem świetnego submoda muzycznego od wino.
Podobno jestem uparty i wchodzę i próbuję codziennie ściągnąć tego submoda z podanego servera ale co ja na to poradzę, że po prostu się nie da... Zajęte i tyle.
Próbuję wgrać na 4shared.com.
@krzych: co do mojego submoda to chyba jedynym plikiem, jaki jest w moim submodzie i może być też w innych to export_descr_unit.txt. Z resztą ja sam wziąłem ten plik nie z czystego BC, a ten, który zawiera nowe statystyki jednostek.
Ok, po wielu próbach wgrania na inny serwer udało się:
http://www.volthost.pl/pl/file/74/smw.zip.html
link dodany do pierwszego posta. Także są teraz 2.
Hehe, dwa słowa do wpisania przed pobieraniem mi wyskoczyły - 1510 provino :) Co prawda nie "w" ale jako tako pasuje :D Jeszcze to "pro" hehe.
Pozdrawiam.
No to Pro :)
Najważniejsze że już da się pobierać. Pozdrawiam
Witam Wino
wiem ze dawno robiles submoda muzycznego ... ale chcialem zapytac czy moglbys zrobic dodatkowego albo powiedziec mi jakmoge wrzucic muzyke ktora mi sie bdzo sposobala glownie z filmu Krolestwo Niebieskie i chcialbym zeby ona przedewszystkim podchodzila pod krolestwo jerozolimskie fajnie by sie wczuwalo w ta gierke:) tutaj podaje linki do muzyki http://www.youtube.com/watch?v=v6Loyx-BJ70 tj 1 part jest siedem bdzo prosze o szybko odpowiedz
pozdrawiam
Nie rozumiem procesu instalacji tego - dopiero dziś instaluje. Nie tworzy mi się żadny nowy katalog music, w ogóle takowego nie ma w BC.
@12paulo:
zrobiłem niedawno, bo 2 grudnia, wcześniej były poprawki dźwiękowe, bez muzy. Zrobić dodatkowe mógłbym. Tylko że Królestwo Jerozolimy jest razem z Bizancjum w kwestii muzyki, więc trochę średnio to by pasowało. Można oczywiście wyodrębnić KoJ, ale to trochę więcej roboty ;) Czyli do kolejnej wersji submoda, więc za jakiś czas :) Wieczorem albo jutro dam Ci znać priv czy zrobię sam albo dam Ci wskazówki jak zrobić samemu.
@Strunin:
nie wiem jak Ci pomóc. W czym masz problem? Katalog musi się tworzyć po odpaleniu programiku extract_sounds.bat. Przeczytaj dokładnie instrukcję, może coś przeoczyłeś. Chodzi o katalog sounds, tam jest extract_sounds.bat i tam się utworzy nowy \data\sounds\music. Potem trzeba music przerzucić 2 poziomy wyżej (jest data\sounds\data\sounds\music a powinno być data\sounds\music ). Jak coś to wal na priv, szkoda tu śmiecić. Jak się okaże że coś skopałem w opisie to potem poprawię.
EDIT: @12paulo: przekonałeś mnie, zasysam kawałki z torrenta i wrzucę do KoJ. Jak uznam, że nadadzą się też do Bizancjum to zostawię tak jak jest. Jednak chyba trzeba będzie oddzielić te 2 nacje od siebie, co wydłuży prace, ale jak mnie łycha będzie dobrze nastrajać do pracy to może jeszcze dzisiaj zrobię :) Dzięki za sugestię :) W sumie już KAM 2 1 5 0 mi to proponował, ale wtedy mi jakoś nie podeszły, tyle tych propozycji muzycznych miałem, że może mi się łeb przegrzał, a teraz widzę, że to się nada.
Wino zrobisz nową wersję submoda czy łatkę? Królestwo Niebieskie rządzi. Jak nowa wersja będzie to zrób taka bez wypakowywania extract sounds ok? Bo się ludzie motają. Generalnie ten submod muzyczny bomba.
Ścieżka z Królestwa Niebieskiego ma 19 kawałków. Mi przypasowało do Bellum tylko 7 z nich i mam je przygotowane do dogrania. To za mało na kolejną wersję.
Nie da się zrobić bez wypakowywania plików. No chyba że usuwanie wszystkiego z \data\sounds i wgrywanie moich gotowych, ale jak ktoś ma powgrywane jakieś submody to może powodować zwiechy, dlatego lepiej, żeby każdemu gra sama odbudowała. Nie wiem w czym można się motać. Jak ktoś ma problem z taką prostą rzeczą to powinien grać w podstawkę a nie brać się za grzebanie z modami.
Ave. Kiedy zapodasz te kawałki z Królestwa Niebieskiego dla Krzyżowców do Twojego submoda muzycznego do Bellum? Bo po obejrzeniu filmu się napaliłem na tą muzę. Pozdrawiam
Mogę dodać 7 sztuk z 19, reszta mi się nie podoba. Mogę niedługo, ale tylko 7 to trochę mało, przydałoby się coś jeszcze.
Spoko, zagram Polską, najwyżej kolejną kampanię zagram Krzyżowcami jak będzie nowa muza. Znaczy te kilka kawałków dodanych z Królestwa Niebieskiego. Pozdrawiam. :mrgreen: Twój submod muzyczny super, im wiecej gram tym mi się bardziej podoba.
Niektóre nacje fajnie wyszły, ale zagrałem sobie Kastylią i Leonem i tam jakoś cieniutko jak siki pająka. Są braki, więc nadal czekam na propozycje do kolejnej wersji :)
W święta będę miał czas, więc mogę zrobić sporo nowych kawałków. W międzyczasie postaram się wydać patcha z tym Królestwem Niebieskim.
ok super czekamy z niecierpliwoscia pozdrawiam:)
Współgra :) Super mod. Czekam na więcej. :)Cytat:
Zamieszczone przez wino
Nowy submod Mietka współgra z nowym muzycznym Wino, ale by mieć free_upkeep należy skopiować posiadany export_descr_buildings i export_descr_unit potem wgrać submoda Mietka77, nowego, potem wgrac do data moda export_descr_buildings i export_descr_unit jakie skopiowaliśmy przed instalacją nowego submoda Mietka77. Jak Ktos nie chce free_upkeep, po prostu instaluje nowego submoda Mietk77 i nie musi robić kopii dwóch w/w plików.
Jak już dorzucacie Królestwo Niebieskie (za każdym razem jak oglądam ten film to coraz bardziej go lubię, pomimo sporej alternatywy historycznej) to błagam wrzućcie muzę z M1:TW.
np. to:
http://www.youtube.com/watch?v=mxTIV1fWjD8
jest to dla mnie tak ogromny sentyment, że brak mi słów :)
mogę poszperać i przesłać tę muzykę z pierwszej odsłony średniowiecznego TW.
To jest w moim submodzie, bo też mam do tego wielki sentyment :) Oba kawałki letnie i oba zimowe.
oooooo :D
a utwór viking battle?
Tego nie ma.
dorzuciłbyś do nordyckich i północnoeuropejskich bitew?