U was też jednostki poruszają się wolniej? Np. z Krakowa do Torunia muszę poświęcić o jedną więcej turę.
Wersja do druku
U was też jednostki poruszają się wolniej? Np. z Krakowa do Torunia muszę poświęcić o jedną więcej turę.
już nieaktualne :) Bombardy pojawiły mi się w 1356 roku.Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
To chyba nie trudna odpowiedź. Wystarczy, że ktoś weźmie nową kampanie i niech garnizonem Krakowa przejdzie do Torunia przez Płock.Cytat:
Zamieszczone przez MiChAl I wspaniały
Panowie, Mam pytanie: Jak instalować hotfix OCT28? Rozpakowałem go do osobnego katalogu i skopiowałem kolejno do katalogów:
1.Stainless_Stell i nic
2.Mods-znowu nic
3.Katalog główny gry: Mediewal Total War i też nie odpalił
Próbowałem odpalać z pliku: FILE_TASKS2.bat, jak zalecano na forum. Napiszcie co robię źłe, może podobnie jak Real Combat wypakować do katalogu? Tylko którego?
mod jest swietny u mnie smiga poki co bez problemow, wkurza tylko cienka jazda Polski np najlepsze jednostki Polish Knights czy Polish Guard maja atak po 5 podczas gdy Francji ,Niemiec,Wegier maja 7,8 albo nawet 9(oczywiscie latwo to zmienic ale w kazdej wersji RC Polska jazda jest wyraznie slabsza od zachodniej)
Mam dokładnie ten sam problem... Czy ktoś wie jak sobie z nim poradzić? Dodam, że w przypadku, gdy nie trzeba rozstawiać jednostek (np, gdy wróg idzie na nas z zamku) walka przebiega normalnie...Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16 ... e417c.html
Zainstalowałem tego patcha i gdy rozgrywam 2-3 bitwę to mnie wywala do pulpitu z tym komunikatem. Ściągnąłem te 2 części z Megaupload. Jak grałem na 6.1 to nie było takich problemów. Jest może do tego jakiś hotfix?
Mam jedno podstawowe pytanie:
Czy po uruchomieniu pliku "FILE_TASKS" gra powinna się włączyć? ;)
Jeśli tak to chyba coś poknociłem...
Grę odpalałem zwyczajnie przez standardową ikonę SS. Zapowiadało się bardzo ładnie, zagrałem parę bitew - jednostki i bitwy są ekstra, niestety w kampanie już nie jestem w stanie zagrać bo uruchamiając ją wywala mnie od razu na pulpit...
Podejrzewam, że to przez to, że namieszałem. Na samym początku miałem standardowe SS, po czym usunąłem i zainstalowałem Third Age, potem był jeszcze Ultimate AI i teraz znowu powrót do SS. Szkoda tylko, że będę musiał prawdopodobnie przeinstalować całą grę... :P
Jak odpalisz plik "FILE_TASKS" to na pulpicie pojawi się i zniknie czarny ekranik. Gra ci się nie odpali. Odpalasz grę za pomocą ikony.
Aha, czyli tyle dobrze :) niestety przy próbie odpalenia kampanii gra wykoleja się...
Stainless Steel za cholere nie moge tego moda załaczyc,juz sam nie wiem co robie zle.instaluje ss,pozniej wlaczam lunch_bat a tam odmowa dostepu i nie wiem czy jak zainstaluje to wyskakuje jakas ikonka ss czy nie jestem slaby w tych sprawach jak ktos moglby pomoc to bede wdzieczny
Gram Stainless Steel-a 6.1 w kampanie "Early Era Campaign" i..... mam takie pytanie czy zakon Krzyżacki w odpowiednim terminie pojawi się na ziemiach Pruskich tak samo jak mongołowie na wschodzie czy żeby powalczyć trochę z Krzyżakami muszę grać w "Late Era Campaign"
sami się pojawią w okolicach 1226 roku ;)Cytat:
Zamieszczone przez Alex Mercer
Gdy chce wypakować te 2 części RR/RC pojawia się komunikat że archiwum jest uszkodzone lub ma niewłaściwy format (gdy używałem 7zip problem ten też się pojawiał). Mimo tego wypakowuje części do folderu medka, włączam plik FILE_TASKS (pojawia się wtedy konsola gdzie "przelatują" w szalonym tempie napisy, z których udało mi się wyczytać, że "coś" nie może znaleźć określonej ścieżki) po czym włączam launchera SS, pojawia się na krótką chwilę ekran z napisem na lewej połowie ekranu: "Stainless Steel 6.2 Real Recruitment 1.3", następnie wybija mnie do pulpitu. Czy to wina tych 2 najnowszych części i błędu w archiwum? Zainstalowałem zgodnie z radami autora Kyuzo, zrobiłem 2 razy reinstall całego SS i problem nadal się pojawia.
Co do instalacji. Kingdoms w wersjji 1.5 bez innych modów. Na to obie części SS 6.0 + SS 6.1 z wyłączonymi podszas instalacji opcjami RR i BGR. Na to wypakowujemy dwie paczuszki. Ja ściągnąłem stąd i wszystko działa http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=300716 Jeżeli ciągle masz jakiś problem spróbuj ściągnąć paczki od nowa. Archiwa trzeba wypakowywać po kolei, ja używam winrara, powinno pojawić się pytanie o zastąpienie zwartości i trzeba wybrać opcję tak. Wydaję mi się jednak, że ponowne ściągnięcie archiwów lub ponowna poprawna instalacja SS6 i SS6.1 powinna pomóc.
Dla mnie, z włączonym BGR, najbardziej wymagający obecnie mod. Nowe jednostki, nowe kłopoty przy podbijaniu prowincji. Gra mi się naprawdę przyjemnie. Jednyne co mnie w całym SS wkurza to wręcz śmiesznie mała prędkość poruszania się po mapie kampanii.
Istnieje jakaś hotfix który ma w sobie wszystkie jednostki które do tej pory wyszły?
Tu jest najnowsza wersja :http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=300716
ściągnąłem część 1 SS:RR/RC po raz kolejny gdyż poprzednia była z błędem. Niestety znowu się pojawia błąd przy rozpakowywaniu pierwszego partu. Czy ktokolwiek po za mną ma coś takiego i mu działa ten mod?
Archiwa wypakowujesz do folderu z medievalem czy do folderu z modem SS?
wypakowuje do folderu z medievalem. Wojtku, czy twój 1szy part RR/RC nie miał żadnych błędów?
U mnie było wszystko w porządku. Trzeba było tylko nadpisać pliki, gdy pojawijał się taki komunikat. Już sam nie wiem w czym tkwi problem:(. Wszystko robisz jak trzeba. Nie wiem czy próbowałeś reinstalować SS, ale może to coś pomoże. Wywal cały folder SS z folderu mods i zainstaluj SS6.0 i SS 6.1 od początku może to coś da. Może nie patcha 1.5 do Kingdoms? No chyba, że archiwum jest skopane. Skąd pobierasz plik archiwum?
Mi działa lecz tylko do rozgrywania 3 bitwy, a potem jest pulpit (problem opisałem kilka postów w wstecz), to chyba jest związane z FILE_TASK bo podczas działania co kilka linijek pisze odmowa dostępu.
Ściągałem z linków na pierwszej stronie tematu. Ale problem się rozwiązał. To wg mnie wina Megaupload. 3 razy ściągałem pierwszy part i za każdym razem miał inny rozmiar, ale do trzech razy sztuka. Ostatni raz ściągałem z linku na głównej stronie moda i chociaż to ten sam link, ściągnięty part był największy pod względem rozmiaru i WinRar już nie widzi błędów. Co prawda jeszcze nie zainstalowałem ale problem błędnego archiwum się rozwiązał. Jeśli chodzi o reinstalację, to robiłem to tak jak radzono parę postów wcześniej, tzn. odinstalowałem SS 6.1, usunąłem folder SS w mods i zainstalowałem od początku zgodnie z zaleceniami.
Z tego co wyczytałem na TWC odmowa dostępu jest ok. Lajtus i Skrzyp- jedyne co mogę wam poradzic to instalowanie SS od nowa. Może jeszcze warto zainstalować patch 1.5 do Medievala. Ja zainstalowałem mod zgodnie z instrukcjami i działa, zatem i u was musi działać.
Cytat:
Zamieszczone przez Skrzyp
No to super
Proszę niech ktoś da dokładną instrukcję instalacji.
Sam nigdy nie miałem żadnych poważnych problemów z działaniem lub stabilnością SS - RR/RC dlatego trudno mi coś poradzić na konkretne problemy np. takie
Mogę przynajmniej pomóc przy instalacji zawsze warto dwa razy sprawdzić czy przypadkiem nie zrobiło się o jedną rzecz za dużo lub za mało :roll:Cytat:
Zamieszczone przez lajtus
- - Najpierw instalujemy Stainless Steel i patch 6.1 bez żadnych dodatkowych modyfikacji, wiec dla osób które miały już zainstalowane wcześniej SS 6.1 zalecana jest ponowna instalacja po wcześniejszym usunięciu całego folderu Stainless Steel z folderu Medieval II Total War\mods żeby uniknąć ewentualnych problemów.
- Najnowsza wersja moda składa się tylko z dwóch części. Zawartość każdej z nich należy wypakować do folderu Medievala 2 domyślnie
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
Najlepiej za pomocą darmowego programu 7zip
- Następnie uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat - powinno to potrwać tylko chwile, a ewentualne komunikaty o braku dostępu należy zignorować
- Gotowe 8-)
Download
CZĘŚĆ nr.1
CZĘŚĆ nr.1
Są dwa nowe linki do ściągnięcia moda
http://www.filedropper.com/ssrrrcpart1
http://www.filedropper.com/ssrrrcpart2
No i zainstalowałem tak jak w instrukcji i teraz mnie wywala przy pierwszej bitwie.
Edit:Problem chyba rozwiązany, gdy zaczyna się kampanie trzeba wyłączyć pomoc komputera.
To może być istotna informacja dla wszystkich, którzy miewają podobne problemy.Cytat:
Zamieszczone przez lajtus
Ja zawsze z przyzwyczajenia wyłączam pomoc komputera więc nawet nie pomyślałem, że taki drobiazg może pomóc :roll:
Choć coś mi świta, że ktoś pisał o tym na TWcenter w związku z działaniem SS pod Vistą. Dodam tą informacje w poście otwierającym.
Mam nadzieje, że teraz wszystko już będzie u ciebie działać jak należy.
niby wszystko cacy no ale jednak wywala podczas próby rozegrania bitwy od pewnego momentu. jak napisał wyżej Kyuzo trzeba niby coś tam wyłączyć. Ja się pytam co konkretnie;p pomoc kompa w czym? w zarządzaniu miastami? trochę szkoda by było zaczynać od nowa gdy ma się już 60 turę :x
Pomoc kompa przy rozbudowie i zarządzaniu miastami możesz wyłączyć w każdej chwili. Podczas kampanii "Esc" i chyba w game options.
no właśnie tu jest kaszanka, ponieważ nic to nie daje...
Misiak. kim walczysz i gdzie?? ja gram Polską i nie mogę wogóle rozegrać bitwy w Włoszech (wywala do windy). Jedynie automatyczne rozegranie pomaga mi. Inne bitwy ( w innych miejscach) chodzą mi normalnie.
ja gram Bizancjum. Wywala mine wszędzie od Cypru, przez Anatolię, na bałkanach kończąc. Przypomnę, że w początkowym etapie gry tak siię nie działlo. Mam rok 1194 bodajże....
Próbowałeś może rozegrać kilka bitew automatycznie i potem rozegrać jakąś już ręcznie?? Ja rozegrałem chyba 2 za pomocą auto, a potem spróbowałem i normalnie (oprócz tych Włoch) zaczęło mi działać. Sprawdzałeś też w pliku system.log.txt czy nie występują Ci jakieś błędy?? Może tam znajdziesz przyczynę??
Witam
Mam takie pytanie na temat modu SS w wersji 6.1. Chodzi o rekrutacje jednostek gram Cesarstwem Bizantyjskim we wczesną kampanię (vh/vh). Mam problem z rekrutacją jednostek tzn niektórych wogóle nie mogę rekrutować mimo, ze mam odpowiednie budynki. Jedyne jednostki z którymi nie mam problemu to są te najsłabsze typu spear militia oraz chłopi. Lepsze jednostki typu byzantine spearmen oraz byzantine cavalry mogłem stworzyć po ok. 6-7 jednostek. Natomiast najlepszych jednostek nie mogę wogóle rekrutować. Próbowałem coś doczytać na stronach angielsko-języcznych ale u mnie z angielskim średnio :lol:. Mam pytanie czy to jakiś bug czy tak ten mod działa jak tak to kiedy będę mógł rekrutować najlepsze jednostki. Z góry dziekuje i pozdrawiam :)
Mam pytanie czy ten mod potrzebuje wszystkie 4 dodatki z królestwa zainstalowany czy jeden ???
A zainstalowałeś mod BGR IV? Jak nie wiesz to sprawdź czy któryś z twoich generałów ma cechy War council member lub proffessional traing staff. W tym modzie tylko oni mogą rekrutowac lepsze jednostki.Cytat:
Zamieszczone przez kodeX
czy w tym modzie mozna atakowac swoich sojuszników? i czy to normalne ze w 6.1 moge?
edit
ten 6.2 RC4 instaluje na 6.1? czy najpier musze sciganac czysta 6.2? i ponawiam pytanie dlaczego w 6.1 moge atakować sojuszników?
Nie wiem czy zainstalowałem ten mod (BGR IV) ale sprawdzałem i mam 1 generała z war council member. Wprowadziłem go do zamku gdzie mogę szkolić lepsze jednostki ale nic to nie dało dalej nie mogę wyszkolić tych jednostek ;/ cały czas jest napisane, ze będzie można za 1 turę rekrutacje zrobić mija tura i dalej to samo...
mozesz atakowac sojuszników?Cytat:
Zamieszczone przez kodeX