A ja mam taki problem. Nie wiem czy bug czy niewiedza ale: Nie mogę rekrutować jednostek poza tymi podstawowymi najsłabszymi mimo posiadania potrzebnych budynków... Coś jeszcze muszę zrobić czy błąd?
Wersja do druku
A ja mam taki problem. Nie wiem czy bug czy niewiedza ale: Nie mogę rekrutować jednostek poza tymi podstawowymi najsłabszymi mimo posiadania potrzebnych budynków... Coś jeszcze muszę zrobić czy błąd?
Język polski ogarnięty dzięki za info :) Swoją drogą, też tak macie, że nie potrafi Wam odtworzyć powtórki bitwy :(??
Witam
Mam problem z kampanią multi
Chcieliśmy pograć z kolegą we dwóch kampanię online, ale czas leci do 0 i nic się nie dzieje :(
Za każdym razem gdy gram oblężenie w momencie kiedy żołnierze mają wejść na mury gra się wysypuje...
Mega dziwne ma ktoś podobnie?
Zainstalowałem z małymi zgrzytami (tip z wersją anigielską i Rumunią pomógł).
Potem szybko ściągnąłem piliki wersji polskiej. Odpaliłem i niestety cały czas czarny ekran. Słyszę "Seeeeega", muzę z intra i potem z ekranu wyboru, ale nic nie widać poza kursorem tj. ekran jest czarny. Kompa mam słabego, ale minimalne wymagania spełnia. Według "You can run it" komp powinien dać radę..
Jakieś rady?
EDIT: ZAŁATWIONE oficjalne forum STEAM TOTALWAR pomogło:
http://steamcommunity.com/app/214950/di ... 199057/#p4
Cytat:
Managed to fix it by manually changing preferences.scripts.txt in c:/users/.../appdata/roaming/The Creative Assembly/Rome2/Scripts/
Create backup
change gfx_enable_directx11 true; to gfx_enable_directx11 false;
delete the two directx11 lines after that keeping one of the "#"
change gfx_fullscreen true; to gfx_fullscreen false;
change resolution at the top of the document if necessary.
Worked for me.
Witam własnie przyszła do mnie gra zamówiłem ją, na aukcji gdzie wyraznie było napisane preorder, gra przyszła pózniej lecz to juz wina poczty, no i tutaj pytanie istaluje własnie gre i te miasta grackie już będą? żadnego dodatkowego kodu nie mam w pudełku. Chyba że o czymś nie wiem i nie wszytkie preordery maja to dlc. Prosiłbym o pomoc.
Kod z miastami musisz otrzymać osobno od sprzedawcy nawet przy wersji pudełkowej.Cytat:
Zamieszczone przez Romixor
na aukcji nic takiego nie pisze jednak jest zaznaczone że jest to preodred więc tego nie rozumiem.
Romixor, witaj w klubie pokrzywdzonych przez poczte :D
Witajcie. Mam taki problem. Moją flotą blokuję port i chciałem żeby moja armia która była połączona z flotą opłynęła wyspę i zaatakowała z drugiej strony. Armia niby się odłączyła od floty ale teraz ani flotą ani armią nie moge wykonać żadnego ruchu, nawet po paru turach. Punkty ruchu są ale gdy chcę wskazać cel ruchu to na myszce jest mały krzyżyk czerwony i nie mogę nic zrobić ani z flotą ani z armią. Pomóżcie mi ich poruszyć.. Z góry dzięki za pomoc
Miałem podobnie samą flotą. Otóż zarówno Twoja flota, jak i armia znajduje się w strefie kontroli blokowanego miasta - jedyne co teraz możesz zrobić, to zaatakować je z wody flotą i armią.
dziś wyskoczył mi problem otóż po 3 dniach grania przy włączeniu wskakuje na czerwoną plansze tytułową i kółko ładowania się cały czas ładuje a menedżer programów pokazuje że program nie odpowiada, zrobiłem naprawę bibliotek przez steam nic nie dało, na nowo zainstalowałem grę nic nie dało, usunąłem same directy i na nowo je zainstalowałem i nic i mam już zero koncepcji co się mogło stać a tym bardziej co należy zrobić... :(
tommytauzen mam dokładnie ten sam problem. Od przedwczoraj jak uruchamiam grę wisi ona na czerwonej planszy TOTAL WAR ROME II.
Próbowałem odinstalować i zainstalować z kopi zapasowej, ponownie z internetu. Wgrałem nowe sterowniki do karty. Kolejny raz instalowałem Jave, diretX.
Zmieniałem serwery Seam, język. Nic nie pomaga.
Pomóżcie. Dobrze, że nie jestem sam.
Pozrawiam
Czy ktoś z kolegów forumowych ma czerwone niebo w bitwach po tym nowym patchu? Jak tak to jak sobie z tym poradził?
http://www.youtube.com/watch?v=XyrlnaGQVYM
ja mam,nie poradzilem sobie,w ogole chyba jestem jednym z tych ktorzy maja wszystkie mozliwe problemy,zwiechy,spadki,czerwone niebo
No nic, jestem zmuszony prosić o pomoc. Otóż za nic w świecie nie mogę wymusić na grze by udostępniła mi opcję " bez limitu pamięci wideo". Zmieniłem w pliku preferences linijkę "gfx_unlimited_video_memory" z "false" na "true" ale to nic nie pomaga. CZy coś jeszcze muszę zmienić? Bardzo proszę o wsparcie...
już wiem :) stwórz w windowsie nowego użytkownika i się przez niego zaloguj następnie odpal grę tylko pamiętaj żeby w tamtym użytkowniku wyjść ze steama bo ci będzie blokować wejście. Ten problem który nas spotkał będzie się tyczył wszystkich którym się gra zawiesi i zrobią reset, bądź brak prądu wyłączy kompa także uważajcie w każdym razie jest na to recepta.Cytat:
Zamieszczone przez myku___
Nie zgodze sie ze dotyczy to wszystkich. Ja wczoraj musialem zresetowac kompa grajac w rome 2 i po tym dzialal normalnie. A co do rozwiazania tego problemu z nie wlaczaniem sie to spotkalem.sie z rozwiazaniem mowiacym ze trzeba usunac caly profil rome 2 z moich dokumentow i wlaczyc gre.
"dawid621", tak zrobiłem i DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!
"tommytauzen" dokładnie tak jak mówisz, w czasie gry wyłączyłem zasilanie.
Ratujecie mi życie:)
Pozdrawiam.
Pytanie. Czy jest możliwość skrócenia ruchów innych nacji? W sensie, że gdy klikam zakończ turę i swoje ruchy zaczynają inne nacje( komputer) i te ruchy trwają czasem dwa razy dłużej niż moja rozgrywka. Da się to jakoś zmienić w opcjach aby to szybciej leciało?
Tylko lepszy procek
Man pytanie co do polityki, każda akcja jaką robię powoduję że trace popracie sędziów (Judges) gram Kartaginą i mam już tylko 9% poparcia.
Nawet adoptowanie kogoś z innej rodziny powoduję drastyczny spadek. Co zrobić aby podnieść poparcie?
Czy da się jakoś zmienić wielkość kart jednostek na mapie bitewnej tak żeby był jeden rząd a nie dwa?
orivarivar spróbój ze zwiększeniem rozdzielczości
kurde czyli u mnie nic się nie da mam monitor 19 cali rozdzielczość 1440x900
Też mam 19'' i dwa rzędy kart zasłaniają mi prawie pół ekranu. Może jakiś mod to zmieni a do tego czasu ratuję się minimalizując te okno z kartami jak nie są akurat potrzebne
Mam problem z wersja polską. ZA Boga nie idzie aktualizacja. Próbowałem już na zmian na Węgry czy Niemcy. Nic z tego. Ktoś ma może jakiś pomysł? sugestię :twisted: ?
Zmień na wersję angielską, zaczekaj aż cała gra się zaktualizuje, zmień na wersję polską.
Witajcie wodzowie,
Wiem, że było już dużo wątków z tym związanych.
Mam całkiem dobrego laptopa, i5-3210M 2.5Ghz z Boostem do 3.1.
Nviadia GF GT 630M i druga zintegrowana karta grafy Inetel hd graphics
8 giga ramu DDR3 i inne bajery.
Windows 7 64 bity.
I pojawia się problem. Gram na najniższych wymaganiach, a mapa kampanii dalej ścina, najmniejszy dym ścina, tekstury np gór ładują się długo. W trakcie bitwy efekty takie jak dym także strasznie ścinają, mgła wojny na kampanii ścina.
Może ktoś z was forumowicze, jest w stanie powiedzieć mi dlaczego ? Czy jest możliwość, że ROME nie wychwytuje mi drugiej (lepszej karty grafiki)? Przy odpaleniu opcji graficznych wyświetla mi, że korzysta z Karty Nvidia, lub nie korzysta z jakiejś części pamięci obliczeniowej ?
Dodam, że zrobiłem czynności, które były polecane w innych tematach tego typu, czyli instalacja DIrecta z płyty z grą itp.
Sterowniki do grafy są także całkowicie aktualne.
Format systemu odbył się kilka dni przed premierą, w celu przygotowania sprzętu do podbojów antycznego świata.
Kumpel ma takiego samego lapa, a wszystko chodzi mu na wymaganiach ULTRA.
Wysyłam dyplomacyjną prośbę o waszą pomoc, uprzedzam z góry, iż nie jestem bogiem komputerów i systemów.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc
Mialem to samo i zrobilem tak : wszedlem w menadzera urzadzen i wylaczylem karte intel. Po tym obraz mi sie czarny zrobil i wylaczylem kompa guzikiem, ponownie uruchomilem ( rozdzielczosc byla 800x600 chyba) i w menadzerze ponownie ta karte wlaczylem i all wrocilo do normy, potem odpalilem roma i w ustawieniach juz widzal karte nividi gtx660m i na ekstremalne moglem sobie ustawic i pograc kontrolnie. Sorki za brak polskich znakow.
Czytam forum codziennie i zauwazylem ze kilka osob mialo z tym problem wiec postanowilem pomoc bo mi to zadzialalo i moge grac na maxa z grafa w romka.
Jeżeli dwóch graczy zainstaluje Radious Mod to będą mogli zagrać kampanię online? Jak myślicie, próbował ktoś?
Radious pisał, że działa.Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Dzięki za info. Co za sens grać kooperację w tej grze bez tego moda? Legendarny nie zapewnia obecnie praktycznie żadnego wyzwania...
Witam, mam problem natury nie wiem jakiej :D Otoz podczas oblezenia kartaginy, gdzie walczy prawie 5 pelnych armii, gra crashuje sie do pulpitu po nacisnieciu przycisku rozpocznij bitwe, czasami moge pograc chwile, ale zawsze konczy sie to komunikatem ze program wykonal nieprawidlowa operacje, bla bla... ktos wie czemu tak sie moze dziac? Dodam tylko ze mam to w tej jednej konkretnej bitwie.
mam pytanie czy da się połączyć np 2 przetrzebione w walce oddziały w jeden? czy musze toczyć boje wieloma odziałami po kilkunastu ludzi? Może jestem głupi ale dawniej wystarczylo przesunąc kart na siebie a teraz??
Dać się da, bo ostatnio jak mi się kampania wczytywała to widziałem wskazówkę jak łaczyc ze sobą przetrzebione oddziały. Dokładnie niestety nie pamietam, ale na pewno musisz zaznaczyc oddział i cos z PPM kombinować.Cytat:
Zamieszczone przez pavulon666
Witam, czy przez kogokolwiek został zgłoszony bug dotyczący złej architektury miasta na polu bitwy do tego jakie jest zbudowane na mapie kampanii, przykładowo rzymianami oblegając barbarzyńską wioskę na mapie kampanii widać ją ewidentnie, natomiast po wczytaniu się mapy bitewnej jest już ukazana jako rzymska wioska i odwrotnie kombinacji jest wiele, ale niemal każde oblężenie jest nieprawidłowe. Wygląda to w skrócie tak jakby architektura miasta na polu bitwy dostosowywała się do kultury nacji która to miasto oblega.
Witam,
Jak wyłączyć ruchy CPU podczas kampanii? Domyslam się, ze na poczatku ale niestety nie widze tej opcji...
W ustawieniach gry jest ta opcja i możesz ja zmienić nawet w trakcie rozpoczętej kampanii .
No niestety nie ma albo takiej możliwości w tej częśći(co jest idiotyzmem) albo jest to tak nieintuicyjne że na to wpaść nie umiem.Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Można owszem połączyć 2 armie bez wodza. Niestety jednak scalenie 2 oddziałów w armii -2 kart - w jeden jest dla mnie niewykonalne. Mam takim sposobem 4 karty velites a w każdej po kilkanaście osób zamiast połączenia w jedną silną...........
Spróbuj złapać kartę (trzymać cały czas wciśnięty lpm) i przeciągnąć ją na drugą - i dopiero wtedy puścić lewy przycisk myszy. Nie wiem czy zadziała - tak łączyło się przetrzebione oddziały w poprzednich częściach. W Rome 2 jeszcze nie miałem okazji tego wypróbować.