-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Macedonia na hardzie gra sie jak narazie przyjemnie, wojen narazie nikt nie wypowiada a sparta po wchlonieciu epiru, do sojuszu obronnego ktory byl od poczatku sama dorzucila sojusz wojskowy^^
Po kilku turach musze niestety stwierdzic ze AI na mapie kampani szalu nie robi,chcoaz zdarza sie im wyjsc z ciekawymi propozycjami (Jedna z barbarzynskich frakcji chciala wejsc pod moj prtektoriat wzamian za podpisanie pokoju)
Ta sama frakcja niemal za darmo oddala mi miasto, bo gdy udalem sie do ich prowincji to spakowala swoja amie i poplynela w sina dal:)
Gdy juz stracili miasto okrety zawrocily, ale wypakowali sie w jednej z niebrnionych prowincji, to na plus. Oczywiscie zdazylem wrocic i zniszczyc jedna armie a druga, zlozona z samego generala ( tak, ai wysyla w boj armie zlozone z samego generala^^) dolaczyla do neutralnej wobec mnie konfederacji plemion barbarzynskich i pałeta sie teraz po moich wlosciach. Jak wiec widac AI potrafi zrobic cos dobrze, ale nie ustrzega sie tez fatalnych w skutkach bledow
-
Czego tu oczekiwać od dzikusów ;) Sparta już ładnie się zachowała. Powodzenia w kampanii! Ja wracam do Egiptu dopiero po pracy. :-/
-
CA zabrało Unit_multiplier i znów trzeba grać tymi małymi armiami :/ Chociaż o tyle dobrze że działa EditSF i można dodać 40 oddziałów na armie.
-
Orientujecie się czy jest/będzie dostępne demo RTW2?
-
-
A ja mam taki smieszny blad, bo wygralem Spartanami bitwę nie do wygrania, więc ją zapisałem i teraz co wczytuje tę bitwę to są inne jej losy. Czy u Was to samo? Początek niby ok, ale potem to już losowo :)
-
Pierwsze koty za płoty, kilka godzin grania (i mi chodzi wszystko ładnie, płynnie na ultra :). Co mi się rzuciło w oczy.
Bitwy ogólnie za szybkie. Nawet nie ma czasu pomanewrować jednostkami jak już jedni albo drudzy uciekają. Może jakiś mod to zmieni.
Komp znowu nie radzi sobie za bardzo z kawaleryjskimi pościgami za rozbitymi jednostkami. To już chyba od Empire ten sam błąd. Nasi kawalerzyści chyba są jacyś litościwi bo nie wykazują specjalnej chęci do mordowania uciekających. Raz specjalnie patrzyłem to moja kawaleria cztery razy przejechała całym szykiem po ostatnim niedobitku i żadnemu nie chciało się go ciachnąć.
Trochę mnie wkurwia nowy układ ikon. Jakiś taki nieintuicyjny. Już trochę przywykłem ale nadal mi się niepodoba.
Ciekawa sprawa, jeszcze do końca nie jestem pewien czy tak jest w każdym miejscu ale miałem armię na wybrzeżu, chciałem załadować ją na okręty, a ona sama "wytworzyła" flotę transportowców. Natomiast na flotę wojenną nie chcieli wejść.
Limit armii to nadal 20 jednostek ale w bitwie, raz miałem jedną z udziałem armii i floty, wyglądało że można ręcznie sterować nawet 40 jednostkami. Ciekawe czy jest limit do 40 czy więcej? Jeszcze nie było okazji zaatakować kogoś dwoma armiami lądowymi, nie wspominając o trzech.
Ogólnie wizualnie bardzo ładnie, gameplay trudno na razie powiedzieć. Najbardziej wkurwiają te szybkie bitwy. A tak poza tym to już chyba za stary jestem żeby się tak wciągnąć jak kiedyś w Shoguna 1 czy Meda 1 :D Całe noce się grało, a teraz po dwóch godzinach mi się odechciewa. Godzinka przerwy i znowu się zachce ale to już chyba nie to samo. Echh stare dobre czasy ;)
-
@up Gra sama podpowiada, że można wystawić nie więcej niż 40 oddziałów na raz.
Co do problemu z teksturami to podałem już rozwiązanie kilka stron temu : http://forums.totalwar.com/showthread.p ... post646496
-
Cytat:
Zamieszczone przez Riko
A ja mam taki smieszny blad, bo wygralem Spartanami bitwę nie do wygrania, więc ją zapisałem i teraz co wczytuje tę bitwę to są inne jej losy. Czy u Was to samo? Początek niby ok, ale potem to już losowo :)
To samo bylo w poprzednich czesciach, chodzi o to ze nagrywajac powtorke, nie sa brane pod uwage wszystkie czynniki jakie zadecydowaly o wyniku bitwy, komputer zapisuje poprostu ruchy Twoje i AI, odtwarzajac powtorke, komputer odtwarza tylko i wylacznie te ruchy, nie biorac pod uwage zadnych czynnikow losowych. Stad tez rozny wynik bitew w powtorkach ;)
-
A ja pomimo, iż dzisiaj zakupiłem Roma II nie miałem okazji pograć. Po około 20 minutach "Przygotowywania plików gry do instalacji" zobaczyłem "przekroczenie limitu czasu połączenia". Ciekawi mnie czy ktoś ma jeszcze takie problemy i z czego one wynikają - mój komp może nie jest najnowszy ale wymagania minimalne spełnia spokojnie, a neta mam szybkiego więc nie wiem o co chodzi ?!
-
Cytat:
Zamieszczone przez ble444
A ja pomimo, iż dzisiaj zakupiłem Roma II nie miałem okazji pograć. Po około 20 minutach "Przygotowywania plików gry do instalacji" zobaczyłem "przekroczenie limitu czasu połączenia". Ciekawi mnie czy ktoś ma jeszcze takie problemy i z czego one wynikają - mój komp może nie jest najnowszy ale wymagania minimalne spełnia spokojnie, a neta mam szybkiego więc nie wiem o co chodzi ?!
Czytaj forum. Dział pomoc techniczna głównie. Jest tam mnóstwo sposobów na ten problem i prawie każdy go miał :)
-
Dzięki. Pomogło :) Steam to jednak śmieć :)
-
Kilka wad z pozycji gracza MP:
1. bardzo małe mapy bitewne - już w 2v2 nierzadko rozstawia się armie za sobą, a nie obok siebie.
2. księżycowy wygląd map - nie mam co prawda wysokich detali, ale to nie powinno powodować, że czuję się jakby pole bitwy przykryte było pyłem księżycowym
3. fatalny czat w grze (żadna nowość)
4. mizerną jakość czcionek wspomniał już przedmówca
-
No wlasnie. Te male mapy psuja zabawe na mp. Jakas jedna wieksza mi sie trafila przy bitwie oblezniczej miasta przybrzeznego. Co to do grafy, te same mam spostrzezenia. Spodziewalem sie ,ze zrobi na mnie wrazenie jak w poprzednich wersjach. No nie ciesza oka te bitwy:(
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
A propos, ten screen wyglada jak z rome 1 a nie 2 ;)
-
Bo nie potraficie ustawić porządnie opcji graficznych. Fakt, CA zwaliło sprawę, ale skoro do naprawy bugu z teksturami wystarczy jedno kliknięcie w opcjach graficznych na wykorzystanie zasobów karty to może jednak warto tego spróbować zamiast narzekać jaka to grafika brzydka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Bo nie potraficie ustawić porządnie opcji graficznych. Fakt, CA zwaliło sprawę, ale skoro do naprawy bugu z teksturami wystarczy jedno kliknięcie w opcjach graficznych na wykorzystanie zasobów karty to może jednak warto tego spróbować zamiast narzekać jaka to grafika brzydka.
Mam dobrze ustawione:) Co tu mozna nie ustawic. Jednostki wygladaja wedlug mnie gorzej niz te z Szoguna 2 i teren tez.
-
U mnie Rome 2 zjada graficznie Shoguna na śniadanie, zresztą cała otoczka, czyli wbijające się strzały, odrzucane tarcze po rzucie pilum itd też robią swoje. Widać każde wgniecenie na hełmie :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
U mnie Rome 2 zjada graficznie Shoguna na śniadanie, zresztą cała otoczka, czyli wbijające się strzały, odrzucane tarcze po rzucie pilum itd też robią swoje. Widać każde wgniecenie na hełmie :D
Jak sie w tylek nie wbijaja, to lipa;)
P.S. Odpalilem Las Teutoburski no i wyglada to juz calkiem calkiem chociaz tez kolorowe ubranka Germankow, nie pasuja mi.
-
A ja wczoraj , a właściwie dziś o 3 nad ranem utworzyłem konfederację pomiędzy Swebami a Cheruskami , to było coś, spróbuje wciągnąć jeszcze inne państwa.
Gra się świetnie, aż za świetnie (na hardzie) ciężko się oderwać im dalej w las, rozegrałem też 4 bitwy po multi z czego wygrałem tylko 1 , bardzo mi się to wszystko podoba i zacząłem powoli ogarniać tą grę.
Zupełnie nie rozumiem jeżdżenia po niej, chodzi przyzwoicie u mnie na max detalach, ludzie się podniecają że im krzaczy na 4 letnim sprzęcie (twcenter zamieniło się np. w centurm jęczenia gimbazy :lol: i ich starszych sfrustrowanych kolegów, w dziesiejszych czasach to jakiś nowy standard przy okazji premiery każdej gry ).
A niedoróbki, których szczerze mówiąc poza jakością grafiki i szybkością starć jakoś nie zauważyłem (w żaden sposób nie przeszkadzają w odbiorze gry) CA naprawi prędzej czy później.
Równolegle zacząłem kampanię Spartą i sposób gry jest całkiem odmienny od gry Germanami (całkiem inne technologie, filmiki, artworki, sytuacja gospodarcza, dyplomatyczna), mniam.
Gra jest piękna jako całość a będzie jeszcze lepsza z biegiem czasu. No i wprowadzono naprawdę mnóstwo zmian, dzięki czemu kampania nie jest już tak nudna i żmudna jak w poprzednich odsłonach
(nawet na modach np. Med 2 czy Shogun 2 w końcowych fazach kampanii stawały się zwyczajnie słabe, a zarządzanie dużym państwem było zwyczajnie upierdliwe), tutaj wprowadzono sporo elementów "crpg" (fantasyczny rozwój generałów i "agentów" , armii, miast , i relacji wewnątrz państwa).
Przy paru prowincjach i np 6 armiach i 8 agentach mamy pełne ręce radosnej roboty i dużo myślenia.
Co do zarzutów o handel i ogólnie dyplomację, owszem AI nic nie chciało ode mnie na początku gry Germanią ale musicie zwrócić uwagę na parę spraw:
1) w oknie dyplomacji zobaczcie czy coś produkujecie na eksport -jeśli nie (jak na początku Swebów) to za parę tur kiedy zajmiecie "produkcyjne" prowincje sprawa się zmieni
2) nastawienie do Was innej nacji i historia kontaktów, dyplomacja mimo pozornego podobieństwa jest dużo bardziej zaawansowana niż we wczesniejszych TW
3) stosunek sił na pasku dyplomacji pomiędzy nacjami (przy 50/50 Wasza dyplomacja zbyt skuteczna nie będzie, także cierpliwości)
4) traity i skille Waszego faction lidera i członków rodu, niektóre z nich znacząco potrafią obniżyć lub zwiększyć jakość stosunków dyplomatycznych i skuteczność zawierania umów między nacjami
5) stosunki Waszego państwa z nacjami "ważnymi" (sojusznicy, partnerzy handlowi, państwa klienckie) dla aktualnego partnera w negocjacjach dyplomatycznych
Jak ktoś podchodzi do tego na zasadzie: "kufa wróciłem ze szkoły/pracy , odpalam romka i szybko chce zawrzeć 3 sojusze,WTF!!! nikt nie chce!!! CA zrypało grę!!! mamo!!!,
nie mogę też podbić 6 prowincji w 6 tur! A już w ogóle moja gra działa wolno na mym lekko podstarzałym sprzęcie , a gram tylko na xtreme detalach" to powodzenia ;)
Gra jest mimo pozorów dużo bardziej żłożona niż poprzednicy, zwłaszcza widoczne to jest im dalej w kampanię zabrniemy. I jest to gra, która wystarczy na lata.
Szczerze to raczej nie bedzie mi się chciało wracać do "starej" mechaniki kampanii w poprzednich tytułach, róznica klas jest zbyt odczuwalna.
Aż się wspomina jak duży rozwój takie gry przeszły od czasów Centuriona z Amigi.
A na zupełnym marginesie do co niektórych:
Wkurza to całe jęczenie że "hamburgery " i "casuale" zadowolone etc., żebyście się nie zdziwili ile takie niektóre hamburgery i casuale mają doświadczenia w życiu, grach i wiedzy historycznej, tylko że mają zdrowy dystans do pewnych spraw, są optymistami i nie muszą się realizować na forach, podkreślając swoją unikalną elitarność jako strategów, znawców serii, sprzętu i technologii i inne takie pierdoły.
Piszę o tym dlatego,że jakieś wstawki tego typu i wojenki między userami skutecznie odstraszają wiele osób od "wejścia" w życie tego forum. Sam choć je czytuję odkąd prawie istnieje(jeszcze na starej stronie) odpuszczałem sobie rejestrację tutaj przez parę lat bo co parę postów trafiałem na jakieś żenujące przepychanki, aż się odechciewało czytać cokolwiek. To tak na przyszłość bo w zasadzie portal ma już piękną historię i jest jedyny w PL na takim poziomie o tematyce TW. Może niech moderacja trochę się od czasu do czasu zajmie jakoś tworzeniem klimatu na tym forum (jakieś ciekawe konkursy, recenzje historycznych książek) żeby zwłaszcza młodsza część userów złapała większy dystans i szerszą perspektywę na całe zagdanienie ;) ufff, amen. :shock:
Ps
No i ogólnie to jest duży krok naprzód , pod względem jakości mechaniki gry, następny TW mam nadzieję skorzysta z tych nowych rozwiązań pełnymi garściami.
Do tego naprawdę rozpalają wyobraźnię możliwe dodatki do tego Rome ( schyłek cesarstwa - pojawienie się chrześcijaństwa, podział na Wschód i Zachód, Hunowie, wczesne państwa "barbarzyńskie" po "upadku" cesarstwa, cały temat dalekiego Wschodu, ehhh, liczę na przynajmniej jeden duży expansion pack w rodzaju Fall of the Samurai).
-
W ogóle tylko ja mam wrażenie że AA jest do kitu? I co znaczy włączony... ile to jest? :|
-
Jest całkiem przyjemnie. Mam tylko małe pytanie w poprzednich częściach można było łączyć osłabione oddziały np. jazdy w jeden - tutaj nie mogę tego zrobić. Czy takie działanie jest możliwe?
-
Hej, dzień dobry!
@pampalinex
AA sobie ustaw w panelu sterowania karty graficznej dokładnie (najlepiej stwórz profil dla Rome2 ) w przypadku Nvidii tak się da, o Radkach nic nie wiem bo nigdy nie używałem ale jest podobnie pewno, albo popróbuj w ustawieniach jakiegoś pliku typu preferences.txt czy ini w katalogu gry w folderze Steam albo w Dokumentach/Rome2 czy jakoś tak.
W samej grze jak wiesz jest tylko włącz/wyłącz AA (bo chodzi ci o antialias pewno :) , niemniej jednak działa on dobrze.
Ja z kolei miałem problem z DepthoftheField bo efekt jest inny niż w poprzednich odsłonach, znacznie bardziej subtelny (to akurat dobrze) , i wczoraj dopiero go zauważyłem w bitwie a na mapie kampanii chyba go nie ma zbytnio.
@
cezar78
Sam się nad tym zastanawiam, ale chyba nie. Da się upgrejdować jednostki po staremu i robić im retrain. Poza tym "leczą się" same podobnie jak w shogunie 2 (na czas leczenia ma wpływ wiele czynników).
Ogólnie nowy sytem armii jest świetny i o wiele wygodniejszy niż stary.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Hej, dzień dobry!
@pampalinex
AA sobie ustaw w panelu sterowania karty graficznej dokładnie (najlepiej stwórz profil dla Rome2 ) w przypadku Nvidii tak się da, o Radkach nic nie wiem bo nigdy nie używałem ale jest podobnie pewno, albo popróbuj w ustawieniach jakiegoś pliku typu preferences.txt czy ini w katalogu gry w folderze Steam albo w Dokumentach/Rome2 czy jakoś tak.
W samej grze jak wiesz jest tylko włącz/wyłącz AA (bo chodzi ci o antialias pewno :) , niemniej jednak działa on dobrze.
Ja z kolei miałem problem z DepthoftheField bo efekt jest inny niż w poprzednich odsłonach, znacznie bardziej subtelny (to akurat dobrze) , i wczoraj dopiero go zauważyłem w bitwie a na mapie kampanii chyba go nie ma zbytnio.
@
cezar78
Sam się nad tym zastanawiam, ale chyba nie. Da się upgrejdować jednostki po staremu i robić im retrain. Poza tym "leczą się" same podobnie jak w shogunie 2 (na czas leczenia ma wpływ wiele czynników).
Ogólnie nowy sytem armii jest świetny i o wiele wygodniejszy niż stary.
Tak zmiany w systemie armi moim zdaniem sa świetne (tylko to łączenie...). Zachowanie SI też niczego sobie - zwłaszcza propozycje dyplomatyczne - w końcu mają sens :D
I jeszcze jedno - u mnie nie ma zbytnio problemów z optymalizacją. Gra wczytuje się i działa płynniej niż Shogun 2
-
Radujcie się panowie i panie!
Powstał mod na odblokowanie frakcji!
Dobra, juz możecie przestać się cieszyć dzięki CA, które zablokowało możliwość grania nawet jakimiś zadupiami o których istnienia, nie ma się pojęcia.
Mod jest w stanie odblokować tylko Seleucydów. Żeby nie było iż moder to noob i się nie zna.. zrobił unockera(w ciężkich bólach ale w końcu udało się) do S2. Mod do Napoleona o Wojnie Światowej (jedyna? 'totalna konwersacja" chyba mozna uznać to określenie, żaden inny mod nie ma czołgów czy samolotów[czołgi są w bitach, samoloty z tego co widzę to tylko zmiana ikony kogoś/czegoś na mapie kampanii] :shock: ). I z tego co widzę w innym temacie, nową wersje programu do modowania (otwierania) plikow gry, którą każdy musi mieć aby byle literkę zmienić w grze.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... id-Faction
p.s ściągajcie póki CA nie nakazało władzy twcenter usunąć temat, wprawdzie darmowe DLC ale jeszcze swojej.. premiery nie miało.
p.s 2 - wynika iż Seleucydzi maja opis frakcji i bonusy - tak jak każda grywalna frakcja, mają wszystko co potrzeba.
kolejny update ;) gdyby ktoś chciał zobaczyć / już pobawić się w robienie pierwszych modów (kilka juz widziałem, jak brak efektów "dymu" z strzał/pilum?/oszczepów etc. | nowa ikona Seleucydów jak z R1) - http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ck-hack%29
-
Przez przypadek do oblężenia zamiast drabiny wybrałem te śmieszne daszki (zapomniałem nazwy). Co się okazało potrafią same jeździć :mrgreen: .
http://www.youtube.com/watch?v=4l2woKqXVD8
-
Pierwsze rzeczy, które przychodzą mi do głowy po wczorajszej długiej sesji Julkami:
na plus: O dziwo nowy sposób podziału na prowincje itp., rekrutacja armii też jest ok, dyplomacja daje radę jak do tej pory.
na minus: Komputer dalej potrafi przeprowadzić akcje kamikadze i atakować 3 jednostkami miasto obsadzone pełną armią. W moim przypadku mapa kampanii ciągle się tnie i nie ma bata by coś z tym zrobić, całe szczęście po kombinowaniu z ustawieniami przynajmniej bitwy chodzą ok. (benchmark na moich ustawieniach średnio 44 klatki, szkoda że gra w trakcie bitwy ma spadki koszmarne diabli wiedzą czemu ale to wszyscy mają chyba).
Nie wiem czy to tylko ja tak mam ale w bitwach mało widzę i nie chodzi o grafikę. Trudno mi dostrzec jak tłuką się pojedynczy żołnierze (wiecie jak to od Medka 2 bywało, czasem się po prostu pojedynki obserwowało). Wszystko jest jakieś takie szybkie i panuje chaos. Raz tylko widziałem jak gość za pomocą tarczy nad sobą przeciwnika przerzucił, co akurat było świetne. Nie czuję tutaj przyjemności z obserwowania bitwy.
-
Rzeczywiście , w czasie walki kilku jednostek nie wiadomo co sie dzieje , kto jest kto ,wszystko zlewa sie w jedna kupę , w sh2 można było bez problemu odróżnić ashigaru , sam. z katana , sam z naginatą lub mnichów , w rom2 jak dojdzie do zwarcie to dupa ,,,,,,, granie 20-30 jednostkami to mordęga , karty przysłaniają połowę ekranu i trudno cos dostrzec i kierować tym badziewiem :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Rzeczywiście , w czasie walki kilku jednostek nie wiadomo co sie dzieje , kto jest kto ,wszystko zlewa sie w jedna kupę , w sh2 można było bez problemu odróżnić ashigaru , sam. z katana , sam z naginatą lub mnichów , w rom2 jak dojdzie do zwarcie to dupa ,,,,,,, granie 20-30 jednostkami to mordęga , karty przysłaniają połowę ekranu i trudno cos dostrzec i kierować tym badziewiem :?
U mnie jeszcze dochodzi do dziwnej sytuacji jak nagle przeciwnik zaczyna uciekać z okrążenia to jednostki przestają walczyć... stoją a ludziki komputera jak niby nic sobie przebiegaja obok moich ... nie ma żadnego dobijania itp . po prostu uciekają .. dopiero trzeba dac jeszcze raz rozkaz ataku i wtedy dopiero za nimi ścigają.
-
Cześć. Może ktoś z Was dopatrzył się ekranu z podsumowaniem żywności? Ja nic takiego nie znalazłem, a przy kilku prowincjach, gdy budowałem kilka budynków równocześnie, zdarzyło mi się wejść na minus i później przez kilka tur moje Państwo głodowało:/
-
Cytat:
Zamieszczone przez bart3k_PL
Cześć. Może ktoś z Was dopatrzył się ekranu z podsumowaniem żywności? Ja nic takiego nie znalazłem, a przy kilku prowincjach, gdy budowałem kilka budynków równocześnie, zdarzyło mi się wejść na minus i później przez kilka tur moje Państwo głodowało:/
Po prawej stronie na dole obok stanu skarbca jest ikonka ze stanem żywności.
Macie taki problem, że jednostki są takie jakby przyciemnione? Tak jakby chodziły czas w cieniu? Bardzo dziwny efekt.
-
Nie zrozumieliśmy się. Ikonkę widziałem, ale chodzi mi o o cały panel z podsumowaniem ile żywności jest zużywanej, a ile produkowanej. Ja takiego podsumowania nie znalazłem .
-
Mógłby ktoś rzucić okiem na moje screeny i ocenić czy to jest AA czy nie? :) Bo jak to wszystko to słabo.
-
Zagralem znowu Epirem na hard i tym razem kilka tur zaczalem sypac kasa zeby poleprzyc stosunki dyplomatyczne i ustrzec sie gangu. Pomoglo bo Ateny jak na razie nie wypowiedzialy mi wojny. Mam wojne ze Sparta i Rzymem. SParta nic nie robi od poczatku gry. A Rzym probowal desantu ale jak to AI teraz zajmuje mu prowincje. Ai beznadziejnie sie rusza na mapie kampanii i bitewnej, Jedna armia zajalem 4 miasta Rzymu w tym sam Rzym. Rzym glownie atakuje malymi silami. Takze daje auto bo nie chce mi sie ich rozgrywac. Zauwazylem,ze nadal jednostki maja problem z poruszaniem sie miedzy budynkami. No i na murach moi strzelcy tez sa latwym celem jak w Szogunie 2. Wedlug mnie to przegiecie. Zeby bylo smieszniej to moje jednostki na murach ginely latwo i jeszcze sie dostawalo tym na dole. Czyli jak ktos podejdzie pod mury armia z masa lucznikow to obronca zeby lepiej schowal sie w miescie niz dal sie wystrzelac na murach :/.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sunbeach
Zobaczcie co ludzie piszą i to mnóstwo ludzi to samo! "I really hope there will be an optimization patch for the game soon. Game lags terrible even on low settings. Despite that textures are always low-res, no matter what settings you select"
Obojętnie jakie ustawienia byś nie wybrał to grafika i tak jest słabiutka i optymalizacja cienka! PATCH!!!
To chyba jestem jednym z naprawdę nielicznych, którym ta gra działa naprawdę dobrze, bo ja żadnych lagów nie uświadczyłem. Uświadczyłem za to niestety kilka zwisów gry w ekranie dyplomacji :evil: .
-
Wybaczcie, że odbiegnę od tematu, lecz chciałbym zarejestrować Rome II w kompanii graczy (http://kompania.cenega.pl/) lecz nie wiem gdzie znajduje się klucz rejestracji elektornicznej. Mam tylko klucz rejestracji steam. Zatem pomoże ktoś?? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Wybaczcie, że odbiegnę od tematu, lecz chciałbym zarejestrować Rome II w kompanii graczy (
http://kompania.cenega.pl/) lecz nie wiem gdzie znajduje się klucz rejestracji elektornicznej. Mam tylko klucz rejestracji steam. Zatem pomoże ktoś?? :)
No stary my tu z waznymi rzeczami a Ty z taka pier...Zadnego przebaczenia.
-
Ja bym uwazal z Kompania Graczy. kiedys sie tam zarejestrowalem, to zaczeli namietnie wysylac spam i innego gowno. Napisalem maila, zeby tego nie robili, to odpisali, ze rezygnacja z tego jest rownoznaczna z rezygnacja konta i w ten sposob nasze drogi sie rozeszly.
-
Zainstalowałem sterowniki beta nvidii, i gra działa o NIEBO lepiej, nie tnie. Wreszcie mogę grać :mrgreen:
-
No i bardzo dobrze, miłego grania!!! Bo to cud miód giera!
-
Inteligencja komputera woła o pomstwe do nieba! Zaatakowałem Brigantów moimi Icenami. Komputer miał przewagę o 50%, (atakowałem ich miasto), ustawiłem 10 oddziałów procarzy i wystrzelałem cała ich armie składającą sie z 1600 ludzi! Nawet jedna jednostka cpu do mnie nie podeszła. Gram na poziomie trudnym! Jest całe mnóstwo takich kruczków. Optymalizacja jest na maska skopana, ciągle się coś wiesza. Nie podobają mi się karty jednostek,są strasznie minimalistyczne. Oszczędzono sobie roboty robiąc takie unit cardy. Interfejs tez jest cieniutki. Rozbudowa miasta jakaś taka niekompletna,te ikonki z polami,kopalnaimi,stajniami są po prostu brzydkie. Te z Rome 1 bardziej mi się podobały. Bitwy są za szybkie, 4 minuty i po sprawie, jednostki zwiewają gdzie pieprz rośnie! Jednakże i tak będę się zagrywał do upadłego bo gra ma olbrzymi potencjął!! ma mega klimat! Grając Icenami czuję ze jestem Barbarzyńcą i zamieszkuję odległa, tajemniczą Brytanie:) Super są tradycje wojskowe,rozwijanie generałów,mapa kampanii jest piękna. Nareszcie są liczne frakcje,plemiona itp. Przypomnijmy sobie Roma 1 jak tam wyglądały poszczególne nacje:) Postęp jest ogromny. Gra będzie super ale dopiero po licznych patchach. Czekam z niecierpliwością.