Zainstalowałeś patch nr 2 i hotfix do tegoż patcha?
Patrz post nr 1. Nie walczyłem z goblinami i było ok o ile pamiętam.
Wersja do druku
Zainstalowałeś patch nr 2 i hotfix do tegoż patcha?
Patrz post nr 1. Nie walczyłem z goblinami i było ok o ile pamiętam.
Wszystko wymienione przez ciebie zainstalowane.
Tutaj screen: http://i.imgur.com/AD1jLNZ.jpg
To nadal beta, jakieś niedoróbki muszą być. To pewnie jedna z nich. Czekaj na wersję ostateczną.
Masz rację. Poczekam.
Czy da się zrobić unię pomiędzy elfami z Lori i z Mrocznej Puszczy, oraz jak mieć enty ?
Entowie są teraz osobną frakcją więc nie za bardzo da się ich rekrutować.
A Unii nie da zrealizować bo są to dwa osobne królestwa i nigdy nie miały wspólnego władcy
Na TWC jest aktualizacja rzeczy nad którymi ostatnio pracowała ekipa post 3154 link
Jestem ciemniakiem. Może Koledzy pomogą: poprawki o których piszesz Łukaszu to Patch 2 Hotfix (Reuploaded 30/1) z pierwszego posta w tym wątku na TWC?
To co jest podane w poście 3154 na TWC będzie dopiero w wersji 1.0
Ekipa DAC nie będzie dodawać nowych poprawek do wersji Beta. Czyli Patch 2 wraz z Hotfixem z 30/01 jest ostatnią poprawką i musimy czekać na uwolnienie wersji 1.0 a to trochę potrwa.
Rozumieć i zbroić się w cierpliwość.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdro,
Arovist
Gra się fajnie Khazad-dûm ale irytuje mała ilość jednostek w porównaniu do innych frakcji krasnoludów, jak będę miał czas trochę pobawię się w modowanie ...
khazad-dum ma duzo jednostek tylko ciezko na poczatku o kulture, ja osobiscie ruszylem na dunland(troche slabo zrobione ejst to iz lider wrogiej frakcji nie ma nastepcow i przypadkowo zabilem ich lidera xd wiec frakcja padla od razu) u edenwaith ia dopiero pozniej na orkow i w gorach o wiele szybciej kultura ich rosnie, frakcja fajna chociaz jak wbilem jak do siebie przechodzac przez mordor to dalem sobie spokoj.
denerwujacy czasami jest garison script wie ktos moze jak go usunac/edytowac ?
Plik campaign_script w data/world/maps/campaign/imperial_campaign, zrób jego kopię. potem usuń z niego garrisson_script. Następnie usuń plik map.rwm z katalogu base i odpal nową kampanię.
Jeśli usuniesz skrypt prawidłowo, kampania nowa odpali, jak będzie ctd, to zrobiłeś coś źle.
dzieki wielkie!
edit! dziwne wydaje mi sie iz usunolem script jednak jednostki dalej sie tworza a z tego co mi sie wydaje w pliku sa tylko do specjalnych eventow
edit! 2 nvm poradzilem sobie, pomylilem foldery
Świetny mod.
Niezwykle wciągając, nie czuć tej monotonii bo zawsze coś się dzieje :D Gram teraz kampanie Krasnoludami z Khazad'dum i jest naprawdę klimatycznie. Masa frakcji działa na korzyść moda.
Nie jestem tylko pewien czy to jakiś błąd, lecz w widnieje u mnie ciągle wersja 1.0 mimo instalowania patcha 2 razem z fix-em.
O ile pamiętam, wgranie patcha z fixem, nie wpływało na numer wersji moda. Z patchem i fixem, gra była stabilna. Czekam na wersję pełną, nie betę.
opłaca się pobierać wersje beta, bo nie wiem czy pobrać ;)
yup. bardzo fajny mod, dlugie godziny spedzam przy nim duzo frakcji zawsze cos sie dzieje no i khazad dum bardzo ciekawa frakcja i fajnie zrobiona wyprawa o morii
ok dzięki za odp.
Mam problem, gram sobie już którąś kampanie, krasnalami tura 100+ i wyskakuje mi następujący błąd podczas nowej tury Załącznik 283 nie wiem co zrobić.
Ten błąd to w bitwie czy kampanii?
Wczytaj poprzedniego sava, zrób zapis po ruszeniu agenta i puść koniec tury.
Ew. wczytaj save sprzed kilku tur i próbuj obejść feralną turę.
To nadal beta, rób savy co kilka tur, by mieć do czego wracać.
Niekiedy usunięcie map.rwm z katalogu base pomaga.
Fixy i patche wszelkie masz poinstalowane? Jak nie to poinstaluj. Patrz post nr 1.
Włączenie toggle_fow na moment czasem umożliwia przepchnięcie feralnej tury.
ja gdy mi sie tak gdzies zdarzy to toggle_fow i patrze w ktorym momencie sie to zdarza i cofam sie do jakiegos save-a starajac sie zmienic przyszlosc xd ( zapobiec ruchowi komputera tym lub sprawic by poszlo all inaczej )
Dopiero w tym roku modów nam obrodziło.
Można już pobrać nową wersję Divide and Conquer.Naprawia ona wiele błędów na przykład ten z halabardnikami goblinów.
Jednostki Dol-Amroth zostały przerobione i teraz wyglądają wręcz pięknie.
Dodano i odjęto także kilka oddziałów dla frakcji takich jak Umbar,Lorien,Khand.
Nic innego tylko pobierać i grać.Zalecane jest rozpoczęcie nowej gry.Savy mogą nie działać.
http://www.moddb.com/mods/divide-and...-beta-patch-03
Patch waży całkiem sporo,aż 2 giga
Dzięki za info, czasu nie mam. Ale pobiorę za jakiś czas.
DC! ooo biore trzeba sie smiesznym khandem pobawic
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj.
W Medievala 2 pogrywam sobie od czasu do czasu, wcześniej w różne mody historyczne teraz zarzuciłem Third Age. Wypas ale do czasu kiedy grając Gondorem byłem pod oblężeniem Mordoru. Początek piękny biegną z taranem, później wchodzą drabiniarze na mury, myślę sobie będzie ciężko bo na horyzoncie jeszcze co najmniej cztery hordy Orków stoją...i tak stały do końca bitwy nawet wtedy gdy ich atakowałem. Od razu zacząłem szukać modyfikacji, wybór padł na DaC no i nie żałuję, frakcji do wyboru do koloru, na razie żadnych "zamurowanych" oddziałów nie spotkałem. Plusem są krucjaty zła - około 30 tury Dale podpadło Mordorowi, spore oddziały trzech frakcji na nich szły również przez moje ziemie co wprowadziło spory zamęt w moich szeregach bo myślałem, że oni do mnie :-)) Póki co jedno miasto Dale padło. Gram Elfami (Thranduils) polecam dla początkujących, dwa miasta na początku, miłe sąsiedztwo ;-) łatwo ogarnąć.
Przydałoby się lepsze AI - na mapie oczywiście wiele pomniejszych oddziałów się szlaja, bitewne AI - wiadomo.
Jeżeli ktoś chciałby tego moda w torrentach to wstawię (jak ogarnę), bo ściągać z Mega to zgroza a ich odnośnik do torrenta coś chyba zwalony.
To tyle, pozdrawiam
Witaj.
Jak wygląda sprawa graficzna odnośnie nowych frakcji? Dol Amroth zostało zmienione na inne tekstury. Są jakieś inne zmiany? Grałem kilka godzin tylko w Betę z patchami Imladris i fajny klimat był. Mod jest ciekawy, mapa i ilość frakcji ogromna, muszę pobrać nową wersję.
Ten najnowszy patch 0.3 instalujemy na poprzednie DaC z patchami? Macie namiary na opis instalacji z TWC, coś nie namierzyłem na razie.
http://www.twcenter.net/forums/showt...ease-Patch-0-3
Proszę bardzo link do najnowszego tematu na TWC. Instalujemy Open bete i co najmniej patch nr 2, fix już ponoć jest w patchu 3. Oczywiście wersja 0.2 to po prostu patch 2 tak je ponazywali bo jak sami tłumaczą to jeszcze wciąż beta.
Dzięki bardzo.
Araven, wszystkie pliki to instalatory podajemy tylko ścieżkę (jeżeli o to Ci chodziło) na wersję 3.2. Jeśli chodzi o jednostki to nie mam odniesienia do podstawowej wersji bo pograłem tylko chwilę Gondorem tak jak pisałem. Jeszcze parę słów odnośnie oblężenia: na czystej wersji Third Age oddział drabiniarzy wlazł mi na mury, ładnie się tam chłopaki prali ale kilku Orków stało do końca bitwy na tych murach i ani be ani me. Nawet nie mogłem pomóc im odejść ;-) W Dac-u dzisiaj użyłem wież oblężniczych i podobnych rzeczy nie zauważyłem ale nie wiem jeszcze jak z drabinami będzie. Zwracam na takie błędy uwagę ponieważ każdą nawet najmniejszą bitwę rozgrywam sam.
Wiem że na forum jest mnóstwo osób grających na MOSie, może jest osoba która sporo pograła w oba submody i porówna oba? Szczególnie pod kątem AI (mapa,bitwa), choć obawiam się że na moim lapku (grzejniku) MOS byłby zbyt dużym obciążeniem :-)
Coś mi nie chciało zainstalować 0.3 to wypakowałem 7.zipem i wkleiłem na patch 2 i działa.
W patchu 0.3 (nr 3) dużo zmienili, gram Imladris teraz na Medium/Medium tak testowo 75 tura zero ctd.
Dali masę jednostek z MOS, dużo mają własnych, bardzo wiele poprawili jednostek w stosunku do 0.2.
Szybsze tury są niż w MOS 1.6.2 ciężko je porównać, muszę pograć więcej w DaC by porównać i to nadal beta.
Mos 1.6.2 wymaga sporo silniejszej maszyny by płynnie chodził niż DaC.
Czy jest 1 plik w 0.3 czy też jest ich więcej do instalki?
Jaki jest poziom domyślny trudności, zalecany w DaC ?
W MOS gram na Hard albo VH, tu na razie jak pisałem testowo na Medium, zagram też Dol Amroth.
Dwa patche - dwie instalki. Do tej pory elfami gram na vh/h ale skoro ja daję radę to starym wyjadaczom proponuję vh/vh.
Czyli tak jak myślałem, MOS póki co nie dla mnie. Mam tylko nadzieję, że DaC będzie szedł do przodu i w dobrym kierunku :-)
Wrzuciłem na torrenta wszystkie trzy pliki, torrent będzie aktywny dopóki ktoś będzie potrzebował:
magnet:?xt=urn:btih:0D2584B67BD02568...4DEA77D9C4F2CD
A ja muszę ponarzekać.
Otóż faktycznie, zmieniono ikony jednostek, rozbudowano opisy niektórych, dodając piękne nieraz obrazy. Dodano sporo jednostek znacznej ilości frakcji, zmieniono zasady rekrutacji (wydaje mi się, że zmieniono również koszty utrzymania, przynajmniej niektórych jednostek), wiele nowych wydarzeń itp. itd. Wygląda co i ciekawie, i pięknie.
Ale...
W każdej z rozpoczętych gier rozgrywka kończy się w okolicach 90 tury.
Lorien - wywala i z gry, i z bitew. Zmienianie konfiguracji kolejki budowy czy rekrutacji czasem pomaga, symulowanie bitew również, jednak po dwóch-trzech turach historia się powtarza. Ile można tak ciągnąć? Ja wytrzymałem z 15 tur, podczas których wywaliło mnie z 10 razy. Więcej cierpliwości nie miałem.
Imladris - wszystko jak wyżej.
Lindon - grę zblokowało całkowicie w czasie inwazji korsarzy (swoja droga ciekawe wydarzenie). Bitwy nie idzie rozegrać ani samemu, ani symulować - w tym drugim przypadku zawiecha jest zawsze przy turze Khandu. Kaplica.
Isengard - gra idzie gładko do 100 tury, po czym kaput.
Grać 100 tur, w których się buduje państwo i szykuje do rozprawy z wrogami tylko po to, by tuż przed rozpoczęciem zasadniczej rozgrywki wywalało - nie na moje nerwy. Wątpię, czy dodany fix 1 na v. 0.3 to naprawi.
Ukłony,
Arovist
Grałem Imladris ponad 200 tur, zero ctd w kampanii i bitwie.
Grałem Dol Amroth, blisko 250 tur podobnie ok.
Wywaliło mnie z bitwy w kampanii Morią, ale napisali, że nadal niestabilna.
Gram teraaz Dunedainami około 70 tur zero ctd.
Super jak na betę. Innymi nacjami na 0.3 (patch 3) nie grałem.
O co chodzi z tym sojuszem Elfów Leśnych i Lorien, miałem coś takiego w 0.2, to wpływa na rekrutowane jednostki?
DaC bardzo się poprawił w stosunku do patcha 2, czekam na wersję finalną. Pogram nieco na obecnej. Będę grałi i w Mos 1.6.2 i w DaC, z klimatów Śródziemia.
Odnośnie Elfów: po zawarciu sojuszu co jakiś czas w stolicy pojawi Ci się od kilku do kilkunastu jednostek sojusznika (i startowych i tych bardziej rozwiniętych z doświadczeniem od 4 do 6 - u mnie przynajmniej tak to wyglądało). Pojawiają się one niezależnie od tego, czy ich potrzebujesz, czy nie. Używałem jako mięsa armatniego, albo rozwiązywałem od razu, żeby nie generować kosztów utrzymania. Wolałem po prostu walczyć własnymi formacjami.
Araven, myślisz, że moje problemy z wywalaniem mogą pochodzić z faktu, że nie instalowałem "jako administrator"? Może coś innego przychodzi Ci do głowy? Będę wdzięczny za radę.
Ja miałem patch 02. (nr 2) i fixy, potem dodałem .exe do nazwy patcha 0.3 i zainstalowałem. Uruchomiłem na końcu clean.
Zajrzyj do tematu MOS, w poście nr 1 jest opis jak zainstalować TATW 3.2 bez opcji tylko do odczytu, ew. zainstaluj w taki sposób TATW 3.2 i na takie czyste TATW wrzuć moda, wszystko jako Administrator, ew. wyłącz UAC w Win7 i na czas instalacji wyłącz antywirusa i powinno być ok. Większość bitew robię ręcznie i jak pisałem praktycznie nie miałem ctd poza krasnoludami z Morii.
Araven, instalowałem wszystko zgodnie z instrukcją. Spróbuję w wyłączeniem antywira. Co to UAC?
UAC to kontrola konta uzytkownika w Win7 niekiedy blokuje pewne pliki zwłaszcza na dysku systemowym. Wrzuć w google pytanie i dostaniesz kilkanaście opisów co to jest UAC i jak je wyłączyć.
Zrobione, biorę się za nową instalkę. Dzięki Araven :ok:
Jest fix nr 1 do patcha 0.3 do DaC.
Link w poście nr 1 a na TWC w zakładce download jest fix, wrzucamy go do data i nadpisujemy i uruchamiamy clean.
Mam pytanko co do instalacji patchy, przeważnie instalowało się każdy po kolei. Patch nr. 2 udało mi się ściągnąć, ale linki na patcha 1 nie działają. Czy jeżeli go pominę mod będzie działał? Czy też darować sobie 1 i 2 i od razu zainstalować patcha nr 3?