Re: Multiplayer - opinie na temat gry
Jakaś masakra z multi - klanowego gracza spotkać jest właściwie niemożliwością. Grałem z graczami klanowymi w zasadzie tylko w turniejach i kilka bitew braćmi z B-S. To wszystko.
Do gry wchodzą kolesie, którzy po chwili wychodzą z gry, na przykład po przegraniu pojedynku łuczników czy po stracie 1 czy 2 swoich oddziałów. Poza tym nie trzymają się zasad które wspólnie ustaliliśmy. Jakaś plaga po prostu.
Coraz częściej gram kampanię po prostu - bo mi szkoda nerwów. W okresie świąteczno - noworocznym miałem więcej czasu i często byłem w grze - zagrałem przez tydzień może 2-3 bitwy do końca - reszta tak jak wyżej.
A po ostatnim patchu naprawdę gra się całkiem dobrze. Zachęcam klanowych graczy, którzy wiedzą co to honor i zasady, do gry na mutli - bo w tej chwili to nie ma z kim grać.
Link do profilu w podpisie - zapraszam do grania.
Sobota, godzina 21.20
Naszła mnie ochota na parę bitew z żywym przeciwnikiem. Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem praktycznie puste lobby... 3-4 gry, pustki totalne. Po premierach pierwszego Roma czy drugiego Medievala takie rzeczy były całkowicie nie do pomyślenia.
Jednak z nadzieją postawiłem postawić grę w formacie 1v1 i stał się cud - ktoś dołączył! Przywitałem się, napisałem zasady. Zmartwił mnie brak odzewu i nie pomyliłem się -
http://i.imgur.com/CT2ynlT.jpg
Idioci, idioci wszędzie...
To już nie pierwszy raz, że zdarzały mi się takie sytuacje.
Co z tą grą chciało by się zapytać?
Bo są pewne zasady jeśli chodzi o gry multi na liście , postaram się opisać w pkt:
1. Jak ktoś wejdzie to pierwszy piszę "Hi" lub "cześć" na przywitanie , czekam 10 sec , jak koleś odpisze to znaczy że kuma jak nie to kop...
2.Jeśli pkt 1 został spełniony podaje zasady gry czyli rules: (....) następnie zadaje pytanie typu " do you understend " i czekam 20 sec , jeśli nie odpisze to kop...
3.Jeśli zostały spełnione Pkt 1 i 2 wybieramy frakcje i gramy :D
Trzymajcie się moich pkt a pogracie dobre bitwy ;)
Nie żebym się czepiał czy kwestionował owe zasady itp. ale wg mnie to jest oczywista oczywistość na multi : P
Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Nie żebym się czepiał czy kwestionował owe zasady itp. ale wg mnie to jest oczywista oczywistość na multi : P
Jak widać Bronti ich nie znał (lub raczej zapomniał )więc przypuszczam że mogą się przydać :D
Nie wiem jak to jest na romku, ale jak gram w etw to mam jeszcze jeden "test" na jakość gracza a mianowicie, jeśli gracz wybiera szybko państwo i sam jest gotowy do starcia po zapoznaniu się z zasadami to mam 85% pewności, że gracz ma pewien poziom, jeśli jest inaczej to można mieć wątpliwości a nawet pewność, że gra będzie na zasadzie szturmu na obóz :D
Niekoniecznie. Szybki wybór nacji i jednostek przeważnie wskazuje tylko na to, że przeciwnik ma zapisany schemat armii i jedynie ewentualnie go modyfikuje wg zasad. Długi zaś, że robi całą armię od podstaw.
Ale zazwyczaj świadczy o tym, że ktoś jest "doświadczony" i wie jakimi armiami może grać na danych zasadach. Racją jest też, że dłuższy wybór również może świadczyć o dobrym poziomie, a choćby z tego względu, że dostosowuje się do np. mojej armi, poprzez ocenę wybranego państwa.