Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Jeśli masz Neozdradę, Netię czy inne takie, to będziesz potrzebował routera z wyjściem ADSL. Modem nie będzie wtedy potrzebny.
Ok, a więc mam już coś takiego "Cerberus adsl 2+" http://www.e-commerce.pl/Pentagram-Cerb ... ,2376.html
I już jest pięknie, bo w ogóle nie wiem jak się za niego zabrać... płytki cd, która jest w pudełku mój naped DVD nei odczytuje...
Routery wi-fi z którymi miałem styczność można było konfigurować podłączając się do routera kablem sieciowym (skrętką). Po podłączeniu się do niego włączało się przeglądarkę internetową i tam wpisywało się nazwę sieci, hasło, i ustawiało się parę innych rzeczy. Ale to powinno być w instrukcji ;) Płyta nie była wtedy w żaden sposób potrzebna.
gdyby chciało Ci się zajrzeć, to spójrz http://www.forum.tweaks.pl/router-zamia ... ntry196791 moja walka. :lol:
Widzę że pierwsza odpowiedź bardzo podobna do mojej ;) Dziwna sprawa, powinno wszystko normalnie łączyć. W ostateczności możesz korzystać z routera przez kabel sieciowy... tylko że najpierw i tak trzeba by było wprowadzić hasło do neostrady...
Heh, juz działa. Jak już pisałem, chyba nawet szybciej łączy i wczytuje stronki :) a już chcialem specjaliste wezwać.
Coś ostatnio mocno przekombinowali z Allegro. Mam przez to dosyć niejasną sytuację - kupiłam przedmiot, nie dali mi numeru konta sprzedającego tylko dane do przelewu do banku, z którego przeleją należność sprzedającemu. Wysłałam, potem facet przysłał mi prywatnie swój numer konta i teraz wszystko to dosyć dziwnie wygląda. Płaciliście już przez ten ich system Pay? Sprawdza się?
Chodzi ci o to, ze dajesz allegro, a oni temu gosciowi? Mi tak ok. 10 ludzi wplacilo, jak wchodze na konto mam to pay, przelew itp...wiec raczej powinno dzialac ;d
Dzięki, że napisałeś jak to wygląda od strony sprzedającego. Wczoraj dostałam maila, że przekazano już gościowi pieniądze. Jak się nie odezwie do wtorku to sama zapytam kiedy wyśle towar.
Zanim allegro mu prześle, to on musi miec uzupełnione konto(moze byc problem z lucas bank) bo jak mi 1 użytkownik tam wpłacił to tez mialem drobne problemy, patrzę ,a tam juz 3 wpłaty wziąłem wyplac saldo i allegro mi przysłało;)
Mam taki problem przestał mi sie kręcić jeden wentylator w laptopie no i co z tym zrobic ? Laptop jakoś wybitnie sie nie przegrzewa ok 65 stopni na procku i grafice no ale lepiej jak by on smigał macie jakies pomysły co z tym zrobic albo jak srpawdzic co sie stało