Gunter
A tego wroga bez bożej pomocy pokonać się nie da. Także zdjął rękawice i rzucił do wykopu.
Wersja do druku
Gunter
A tego wroga bez bożej pomocy pokonać się nie da. Także zdjął rękawice i rzucił do wykopu.
Katarina
Można by wspomnieć Panu Boemundowi o stajennym? Wydaje się być uczciwym człowiekiem a i karczma potrzebuje w takim razie nowego gospodarza. Nie ukrywam ze chętnie się w niej zatrzymam. W klasztorze zapewne nie przystoi.A i nie przebyłam tak dalekiej drogi by śluby składać. Powiedziała żartobliwie. Polubiła sposób bycia Charlotty a i uśmiech wydawał się przyjazny. Wybacz Pani jeśli źle rozumuję... Spojrzała w jej kierunku. ale dość często wspominasz Jego imię. Znacie się może?
Katarina
Tak wspominam jego imię... Ten człowiek to mój b... ekhem... Serdeczny przyjaciel, z którym znam się od lat i na którego zawsze polegać mogę, tym bardziej żal ściska me serce, bo wiem iż będę musiała za parę lat patrzyć jak umiera... W wielkiej męce - Charlotte spuściła wzrok i wyraźnie posmutniała.
Tomasz, George, Charles, Surija
Tomasz również złożył przysięgę. Konstabl rzekł do George'a - a więc jeszcze na twoją przysięgę panie czekam. Spojrzał wnet na Charlesa - przy okazji... Znasz się pewno na opatrywaniu ran, a ja sobie rozciąłem dłoń rano, opatrzysz mi to zaraz klecho.
Bertrand, Robert, Filip, Adriano, Gunter i Mitrydates
Oby wasze słowa rycerze były prawdziwe - rzekła Agnes. A rękawice niepotrzebnie marnowaliście, chyba, że zamierzaliście je do ust brać - parsknęła prześmiewczo i pognała konia do kłusa.
Bertrand
Ostrożności nigdy zadość, w mieście kupim nowe. dosiadł konia i ruszył za Agnes.
Robert
Ruszył za Agnes stępa w razie czego podganiając konia by jej z oczu nie stracić. Nie zamierzał z nikim wdawać się w rozmowy zwłaszcza z nią ale musiał przyznać że miała charakter no i umiała przepięknie śpiewać....
Katarina
Współczuje Ci. Jeśli wrażliwy temat poruszyłam przepraszam, bo chyba rozumiem. Mogę tylko poradzić, że nie wiemy ile czasu dał Pan, ale ciesz się nim.
Charles de Tournemire
Dobrze, lecz potrzebuję do tego jakiś rękawic czy chociażby jakiegoś grubego materiału na ręce - odparł. Nie chciał zarazić się dotykając ran konstabla.
Gunter
Ruszył za resztą.
Mitrydates
Ruszył za Agnes i rycerzami.
Filip
Ruszył za rycerską bracią.