Temat "Kilka pytań od nowego" przeniesiony tutaj.
Wersja do druku
Temat "Kilka pytań od nowego" przeniesiony tutaj.
Mam pytanie czy ktoś wie jak sprowokować wojnę? Otóż miałem sojusz i prawa handlowe z Austrią oraz prawa dostępu wojsk bez ograniczeń. Teraz chce jej wypowiedzieć wojnę, ale gdy ją wypowiadam to od razu mam złe stosunki z wszystkimi państwami pewnie przez to że nie cofneli mi prawa przemarszu. Czy wie ktoś co zrobić, aby Austria wypowiedziała mi wojnę lub cofneła mi prawo przemarszu? ;) Pozdrawiam :)
PS: Wcześniej zerwałem sojusz i prawa handlowe ;)
Spróbuj wypowiedzieć wojnę sojusznikowi Austrii.Jeśli poprze sojusznika to będziesz miał wojnę.
Możesz jeszcze spróbować gróźb dyplomatycznych (np żądaj terytoriów czy technologii). Do tego sprzymierz się z jej wrogami.
Tak właśnie zrobiłem tylko żądałem piniędzy i terytorium przez to mam stosunki z nimi około -1330 ;)Cytat:
Możesz jeszcze spróbować gróźb dyplomatycznych (np żądaj terytoriów czy technologii). Do tego sprzymierz się z jej wrogami.
O tym nie pomyślałem, spróbuje tego rozwiązania :)Cytat:
Spróbuj wypowiedzieć wojnę sojusznikowi Austrii.Jeśli poprze sojusznika to będziesz miał wojnę.
Niestety gdy wypowiadam wojnę sojusznikowi Austrii, Wielkiej Brytanii to Austria odmawia przyłączenia się do walki po stronie Wielkiej Brytanii (Może mieć na to wpływ to, że moje wojska stoją na granicy z Cesarstwem?). A Westfalii i Wirtemberdze nie będę wypowiadał wojny bo są moimi sojusznikami.
A czy powrót do normalnych stosunków z sojusznikami którzy mają do mnie niechęć (około -60) i innymi państwami które są dla mnie wrogie długo zajmie? ;)
O ile dobrze pamiętam, to np. wysyłanie daru dyplomatycznego za 10k przez trzy tury z rzędu daje +60 pkt. dyplomacji (na pewno więcej, niż trzy razy na raz w jednej turze).
Tylko że, pewnie dochody jeszcze mikre...
Aha dzięki :D Z dochodami to u mnie dosyć ładnie :) A ministrowie i sam król tez ma wpływ na stosunki międzynarodowe z tego co zauważyłem ,tak?
Zgadza się władcy i ministrowie też dają bonusy do stosunków dyplomatycznych.Moja królowa ma -20 :?