Gerud Żelazna Pięść
Ja tam jestem już gotów, ale Geno dopiero jutro ma odebrać pancerz od kowala.
Wersja do druku
Gerud Żelazna Pięść
Ja tam jestem już gotów, ale Geno dopiero jutro ma odebrać pancerz od kowala.
Więc jutro atakujemy. Kto idzie ze mną z tyłu?, ja osłaniam ale mogę też walczyć wręcz, jak coś się posypie i ciche uwolnienie zakładników nie wypali.
Geno
Do jutra powinienem przy pomocy Geruda skutecznie rozsiać plotkę o samotnym wozie wracającym z masą cennych towarów do Hobbitonu, później odbiorę pancerz i ruszę w drogę, a co do planu wtrącę małą uwagę. Proponuję coby nie spłoszyć bandytów niech ze dwoje najlepszych wojowników ukryje się na wozie, Gerud i Balrakk mogą stanowić eskortę, aby samotny wóz po ostatnich napadach nie wydał się bandytom podejrzany, a gdy ci połaszą się na majątek wybijemy niecnotów, a potem odbijemy Ilberica rzekł hobbit, który do tej pory się przysłuchiwał i ważył jak każdy kupiec w umyśle wszelkie szczegóły planu Rozdzielanie sił na osobne ataki przy wozie i na obóz w jednoczesnym czasie uważam za nierozsądne
Wszyscy
Ale o rozdzieleniu nie ma mowy. Zrobimy obie rzeczy, jedną po drugiej odparła Aelin.
Geno
W takim razie do dzieła i oby się Nam udało
Beregar
Od pewnego czasu przysłuchiwał się rozmowie,gdy wszyscy wygłosili swoje zdanie wtrącił na zakończenie - Zatem postanowione,obyśmy jutro wieczorem mogli świętować nasz sukces...Choć uważam,że lepiej ukryć się przy drodze niż na wozie,zrobimy pożytek z naszych łuków i będziemy mieli dobre pole widzenia na to co się dzieje.
Gerud Żelazna Pięść
Jak to przy mej pomocy rozsiać plotkę? Nie zwykł żem kłamać. Poza tym jak chcesz wyłonić dwójkę bądź dwoje najlepszych wojowników mości Geno?
Geno
To proste mości krasnoludzie, starczy że pokręcisz się ze mną i swą obecnością uwierzytelnisz to co będę mówił, jeśli zaś idzie o wojowników to strażnicy lub elf jako eskorta wozu odpadają, nie słyszałem żeby parali się takim zajęciem, więc to spośród nich można by kogoś ukryć na wozie, kogoś kto lepiej radzi sobie z mieczem niźli z łukiem i nagłym pojawieniem zaskoczy bandytów, którzy dopadną do wozu
Gerud Żelazna Pięść
A jak tylko pokręcić się z Tobą bez łgania, to rzecz jasna mogę to zrobić - odpowiedział niziołkowi.
Beregar
Nie podoba mi się pomysł chowania pod płachtą wozu,na mnie nie liczcie ale jeśli ktoś inny się na to zdecyduje to nie będe go zatrzymywał... - rzekł stanowczo.