-
1. Powinny się sumować.
2. Sumują się.
3. To zależy do czego ich potrzebujesz? Jak do wytwarzania przedmiotów (krasnoludy i królowie grobowców) to jeden wystarczy. Natomiast do handlu jest to bardziej skomplikowane. 1 źródło daje ci tylko jakąś ilość tego surowca. tu nie pomogę więcej bo nie przyglądałem się więcej stosunkowi ilości surowca do jego ceny.
4. Po określonej ilości tur, to na 100%.
5. Może gdzieś w internecie. Na forum nikt tego nie robił. Każdy LL powinien dawać jakąś cechę. Ale jest ograniczona ilość miejsc na to. Jak kiedyś liczyłem to miałem 30 (wszystkich) i od tego czasu przestało mi naliczać za LL, ale pamiętam że dostałem później następne cechy rasowe (za walki z konkretnymi rasami). Przy czym było to coś koło roku temu, więc możliwe że są to już nie aktualne informacje. Gdzieś miałem nawet na kartce wypisane te cechy za konkretnego LL, bo robiłem sobie łowy na te przydatne (niestety kartka nie przetrwała sprzątania).
-
Dziękuje bardzo.
Walki na auto sa beznadziejne. Dwie kolejne bitwy vs. Vampire Coast - na auto straty po 2-3 odzialy i kilkuset zabitych. Sam dowodzilem i straty odpowiednio 14 i 4 żołnierzy. Przecież to jakiś skrajny idiotyzm.
-
Mam problem: czy da się rekrutować Lorda Kroaka grając Mazamundim - oczywiście Mortal Empire
-
Możesz, ale najpierw musisz skonfederować Ostatnich Obrońców :)
Aaaaaa Lorda Kroaka a ja pomyślałem o Kroq-garze
-
Musisz mieć 15 poziom na lordzie. Wtedy rozpoczyna się ciąg zadań od blokujących Lordka Kroaka.
-
-
Pooglądałem paru stremerów i trochę zacząłem się martwić o Kislev, TEB i inne takie nacje.
Głowy powód to taki że tak naprawdę głównym decydentem jest tu GW i liczy się to co oni chcą i czego oni nie chcą.
W sumie filmik Soteka wyjaśnia tu dużo.
https://www.youtube.com/watch?v=JJnxC8T47d4
Czyli GW nie chce się zajmować starymi zapomnianymi (i skazanymi na zagładę) przez nich rasami. A CA potrzebuje ich pomocy i aprobaty przy pracach nad nimi. Natomiast to czego chcą to sprzedaż najnowszej edycji (dlatego pojawiają się postacie i rasy istotne w przejściu do niej: Alarielle, Luthor Harkon).
-
O jak mnie wkurza główna dowódczyni Carcassone. Ok, załóżmy że to nie jest Morgiana, tylko jakaś inna najwyższa kapłanka, więc zrobienie blondynki z brunetki można jeszcze jakoś przeboleć. Ale po ki diabeł dali jej lewitację? Przecież słówko fay w tytule "The Fay Enchanters" oznacza wiarę, a nie jakiegoś fruwającego duszka. Dobrze że w kampanii odblokowałem już sobie dla niej jednorożca.
-
Mam pytanie - czy grając w ME wciąż działa odblokowywanie achievementów takich jak zbudowanie konkretnego budynku w danej osadzie czy osiągnięcia są zablokowane dla kampanii wiru?
-
Jeśli osiągniecie jest zablokowane do kampanii wiru to zazwyczaj ma w swoim opisie stosowną adnotacje. No i w sumie takich osiągnięć jest mało. Ja w zasadzie gram tylko ME i to tam odblokowałem większość osiągnięć.
Mnie denerwuje tylko 1:
Zimna krew, pełny żołądek
Grając jako skaveni, zajmij lub zburz miasto-świątynię Hexoatl w kampanii „Oko Wiru”.
A tu inne osiągnięcia zablokowane do kampanii wiru:
Settra rządzi!
Grając Khemri, podbij i zajmij wszystkie tereny Nehekhary w trakcie kampanii Oko Wiru.
Koniec cierpienia
Grając jako elfy wysokiego rodu, zajmij lub zburz stolicę mrocznych elfów, czyli Naggarond, w kampanii „Oko Wiru”.
Najlepiej smakuje na zimno
Grając jako mroczne elfy, zajmij lub zburz miasto forteczne Lothern w kampanii „Oko Wiru”.
Kuźnia Ślepego Boga
Kontroluj zarówno Kowadło Vaula (Caledor), jak i Kowadło Vaula (Czarne Wybrzeże) w kampanii „Oko Wiru”.