Co do bellum crucis to zagram jak zrobię porzadek z kompem ;) .
Proszę wytłumacz :geek: :lol: , ale nie nalegam :D .
Wersja do druku
Co do bellum crucis to zagram jak zrobię porzadek z kompem ;) .
Proszę wytłumacz :geek: :lol: , ale nie nalegam :D .
Witam. Zrobienie czegoś takiego jak mozliwość przejmowania innych państw przez małżeństwo to dość skomplikowana operacja. Mam pewien pomysł ale sam najpierw muszę sprawdzić czy to zadziała, teoretycznie powinno. Ale to będzie niełatwe zadanie jak zdołam coś z tym wykombinować w jakimś innym modzie to się pochwalę, że działa i napiszę wtedy jak to zrobiłem :P Bo na razie to jak napisałem muszę przetestować mój pomysł by przenieść to rozwiązanie z zacnego Bellum Crucis 6.1 do jakiegoś innego moda... Może jutro coś pokombinuję z tym skryptem. Sam jestem ciekaw czy się uda, ale nie aż tak bardzo by to robić dziś np. :mrgreen: Poza tym ja gram głównie w Bellum Crucis 6.1 a tam to działa. :lol: Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez danieldamian PL
Trzymam cię za slowo ;) .
btw. Tak z czystej ciekawości :lol: chciałbym wiedzieć jaki jest najbardziej histoyczny mod pod medieval 2 i/lub kingdomsa 8-) .
PS. Dziękuję Araven :!:
Z tą historycznością to sprawa bardzo subiektywna. Moim zdaniem z modów pod Medievala II bardzo historyczny jest mod Broken Crescent 2.02, ale jest to mod raczej regionalny skupia się głównie na Bliskim Wschodzie są tam tylko skrawki Europy, dominuje Azja i Afryka, dbałość m.in. o szczegóły historyczne powoduje, że pod Medka to dla mnie mod nr 1.Cytat:
Zamieszczone przez danieldamian PL
Co do modów pod Kingdoms ta za najbardziej historyczny uważam Bellum Crucis 6.1 i to nie dlatego, że to mój ulubiony mod :mrgreen: a dlatego, że jego twórcy naprawdę zadbali o historyczne aspekty i szczegóły. Tak super zrobionej np. Polski to ja w żadnym zachodnim modzie nie widziałem, a grałem we wszystkie największe m in. (SS, DLV i inne). Pozdrawiam. więcej o historyczności moda Bellum Crucis 6.1 i o samym modzie w temacie o nim viewtopic.php?f=30&t=7414 . Tutaj wspomnę tylko o historycznych dynastiach w grze (Arpadów - Węgry, Przemyślidów - Czechy, Hohenstaufów i wielu innych, Piastów w Polsce - i kilku mniejszych naszych dynastiach np. pomorskiej :D ), podziale islamu na odłam sunnicki i szyicki, możliwości zmiany religii, tytułach naszych książąt z okresu rozbicia dzielnicowego np książe wielkopolski, mazowiecki itd. + cała inna masa innych drobiazgów - to wszystko decyduje o atrakcyjności i historyczności BELLUM CRUCIS 6.1. Pozdrawiam. :twisted:
szukam moda, w którym będzie calkowicie inna mapa świata, i nowe frakcje. coś takiego jak thera a new beginning. :)
TATW - modyfikacja umieszczona w świecie stworzonym przez Tolkiena - viewtopic.php?f=30&t=6489
Call of Warhammer - modyfikacja umieszczona w świecie Warhammera - viewtopic.php?f=30&t=130
Akthross Total War - viewtopic.php?f=30&t=7195
4 Seasons, ale jest to niestety porzucona modyfikacja (mimo to gorąco polecam!) - viewtopic.php?f=30&t=699
Westeros TW - modyfikacja niestety tylko rozpoczęta, projekt z tego co wiem upadł (zmieniona została mapa, portrety niektórych dowódców, parę małych skryptów, nazwy) - viewtopic.php?f=30&t=484
Witam
Poszukuję moda który zmienia dyplomację, chodzi mi o to aby komp. rzadziej zdradzał, a gdy jest z nami w sojuszu - przyłączał się do naszych wojen. Proszę nie podawać modów które zmieniają jednostki/mapę, chciałbym zmienić tylko tą powaloną dyplomację.
Wypróbuj Ultimate AI
a jest może jakiś mod, w którym jest dość dużo tur? np. w Therze jest ponad 1000.. aż tyle nie trzeba ale np. kilkaset? wiem, że w TATW jest sporo ale w to już grałem
Witam. Dużo tur jest np. w SS 6.2 RR RC od Point Blanka albo w Beluum Crucis 6.1 tam ponad 600 i kilka różnych kampanii. Jako fan Bellum Crucis 6.1 polecam jego oczywiście, ew. poczytaj najpierw temat o modzie w Zbrojowni i zdecyduj. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez michciu4