Czyli... Jeśli zachowałbym Antochię i przyszliby Tatarzy i walczyliby z Mongołami to, okazaliby się jednocześnie wyzwolicielami oraz następnymi wrogami!
Wersja do druku
Czyli... Jeśli zachowałbym Antochię i przyszliby Tatarzy i walczyliby z Mongołami to, okazaliby się jednocześnie wyzwolicielami oraz następnymi wrogami!
Co do walki, to tylko kwestia czy Ty się z nimi w miarę szybko rozprawisz czy ktoś inny, ale bardziej prawdopodobne jest to pierwsze. Zazwyczaj terenem ich zmagań, w moim przypadku jest kaukaz.
hmm... Faktycznie, masz rację trzeba uniemożliwić im rozwój. A co do tego że ktoś inny miałby się tym zająć, to kto? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Grając Anglią, zauważyłem, że przyjęli ich wizytę Węgrzy, ale tylko ich osłabili, natomiast wykończył ich Mediolan. Oczywiście Ruś,Polska,HRE jako frakcje już nie istniały lub po prostu nie były w stanie tego dokonać :D
A co z Wenecją?Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Pożarta, przez Mediolan, tak jak większość sąsiadów tej frakcji. :D
Jak to z mediolańskimi obrzartuchami bywa. Wybacz lecz muszę kończyć.
Hahaha, dokładnie, wiecznie "głodni" póki z nami do kolacji nie usiądą. :D
Ja grając Bizancjum roiłem tak:
Jak byli w azji to wysyłałem 1 generała z umiejętnością walki w nocy razem z ok 9 oddziałami i rozwaliłem im tak 2 armie a 3 osłabiłem (2 bitwy heroiczne zwycięstwo. 3 Przeciętna porażka).
Potem jak się cofneli z azji mniejszej i wbili na ruś (Polskę) i doszli do Kijowa (mojego) to starałem się wysyłać na nich 1 generała z 3 oddziałami gwardi wareskiej z różnej maści najemnikami i psułem im tyłem w tym czasie gdy toczyłem z nimi epicką wojne o lasi bukareszt i budapeszt.
Więc według mnie najlepszą taktyką na mongołów w czasie gdy są oni hordą to wojna podjazdowa a gdy są państwem to MOcna obrana mostów, miast i zamków i równoczesne psucie im tyłów
Mi Mongołowie zawsze szli przez Turcję, Afrykę Północną i nad morzem Azowskim.
A oto wyjaśnienia:
1."szli przez Turcję"-to chyba logiczne.
2."Afrykę Północną"-nie mieli wyboru po tym jak zablokowałem cieśniny pomiędzy Europą a Azją Mniejszą
3."i nad morzem Azowskim"-to samo co do punktu 2