Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
ale bzdury, jest gejem to zasługuje na zaufanie.... to nie ma nic do rzeczy, bycie pedalem nie jest zadna zaleta. swiat sie konczy.
to czy nim jest czy nie, to jego sprawa prywatna - ma wykonywac swoje obowiazki i tyle, orientacja nie jest ZADNA ZALETA
zaleta moze byc np: pracowitość itp.
nie rob z gejow nie wiadomo jakich hirołsów. :lol:
Napisałem że zasługuje na zaufanie i szacunek nie dla tego że jest gejem - tylko dla tego że właśnie otwarcie się do tego przyznaje. Że na szczerości i prawdomówności zbija swój kapitał a nie na zakłamaniu i ukrywaniu wszystkiego co komukolwiek mogło by się nie spodobać. Myśli pozytywnie a nie defetystycznie, jak ci co są przeciw - bo są właśnie za tłamszeniem wszystkiego dookoła włącznie z samymi sobą - a są potem zdziwieni że ludzie są nieszczęśliwi i w kraju się wszystko sypie.
Przykre jest to - że takiej roli podjął się ktoś kto i tak jest niejako naznaczony, przez to że wyróżnia się fizycznie. A żaden "biały" nie miał odwagi - jedyne co ciśnie się na słowo - to przyznanie że Polacy to tchórze. Skoro wolą tłamsić sami siebie i wszystkich dookoła, niż zaryzykować. Dla mnie to jest bohater - i to taki jakiego brakło temu krajowi już od lat.
Cytat:
Zamieszczone przez Arindal von den Heiden
Przykre jest to - że takiej roli podjął się ktoś kto i tak jest niejako naznaczony, przez to że wyróżnia się fizycznie. A żaden "biały" nie miał odwagi - jedyne co ciśnie się na słowo - to przyznanie że Polacy to tchórze.
Ad 1. Przecież dlatego jest nie do ruszenia,nawet nie można na niego krzywo spojrzeć żeby nie zostac posądzonym o rasizm ,nazizm,nietolerancje itp.To po prostu ŚWIĘTA KROWA .Kto będzie chciał się narazić nawet jakby miał jakąś krytyczną uwagę. Jakiś artykuł czytałem że w USA najlepiej w pracy być Latynosem ,gejem i inwalidą jednocześnie. Nikt takiego nie zwolni bo proces o odszkodowanie za wydumane czy rzeczywiste represjonowanie zniszczyłby pracodawcę. I nic nie mam do Latynosów i inwalidów.
Ad 2. Z tymi tchórzami to przesadziłeś.Jesteśmy jednym z najwaleczniejszych narodów na świecie ale nie mamy Hollywoodu by to pokazał.
Witia - te wszystkie argumenty za to jest relatywizm moralny. Zrównać to co dobre z tym co złe,a potem dobre ośmieszyć.Nieakceptowalne kiedyś, postawić dziś jako normę. Ludzi o poglądach konserwatywnych wykpić,przedstawiać jako dinozaury,mohery,przyrównac do motłohu,wykluczyć - słowem kulturalny obciach. Następnie zakazać krytyki,zastraszyć paragrafami,kolegiami i sądami.
To na pewno znajdziesz w necie - historia niedoszłej miss USA Carrie Prejean i kto jej zniszczył karierę.
A gdybym kolekcjonowawł artykuły (czego nie robię bo nie jest to moją obsesją) np o ratowniku na plaży we Włoszech który zwrócił uwagę 2 całującym się panom - "co robicie,przecież tu są dzieci" .Obraza majestatu,musiał zmienić pracę ,właściciel hotelu musiał przepraszać obrażonych gei,mało tego jak gazety sprawę rozdmuchały to i burmistrz miasteczka przepraszał.
W Szkocji dziadkowie wychowywali 2kę dzieci bo matka na odwyku się znalazła,mają +- 50 lat ,socjal stwierdził że są za starzy i oddał dzieci 2 gejom.Starszym zszokowanym dziadkom powiedzieli - nie protestujcie bo już ich nie zobaczycie nawet w odwiedziny.
Babka w radiu w czasie wywiadu coś powiedziała że się jej homo związki nie podobają,miała wizytę policji po uprzejmym donosię (ale sąd nie dopatrzył się znamion przestępstwa) itd itp.
Przyrównałeś moje poglądy do paplaniny Adolfa - jest jakieś prawo netu mówiące że im dłuższy temat to porównanie do nazi i A.H = 1 i dalej ciągnąć nie ma sensu.
Pary które nie mogą mieć dzieci - to nie kaprys ,to ich tragedia.
Toże WHO [ World H(ealth)omesexual Organization ] uznała że to orientacja to co,za 20 lat uznają że pedofila to też orientacja a grypa to nie choroba.
Fumanchu zapominasz o jednym podając te wspaniale przyklady. Tamte rzeczy dzieją się w cywilizowanym swiecie gdzie ludzie mają do siebie szacunek i potrafią żyć w zgodzie, a my żyjemy w Polsce gdzie każdy każdego by najchętniej zabił za krzywe spojrzenie. więc proszę skoncz z tymi głodnymi kawalkami albo pisz je w centrum humoru :lol:
Edytowałem zaraz po napisaniu,glaca doczytaj ,ale żeś się merytorycznie odniósł,rozpiepszyłeś mnie i humor faktycznie się mi poprawił. Co za ludzie.
E : Jakbyś czytał tobyś wiedział,ale napisałem za dużo naraz pewnie. Dopisałem 3 linijki. Zresztą nie mogę odpisywac na posty glacy.To jest zniżanie się.
skąd mam wiedzieć co żeś edytował..?
nie mam zamiaru odnosić się merytorycznie do tzw bullshitu, ale pewnie nie wiesz co to znaczy skoro nawet z językiem polskim masz kłopot ;/
Jak tak ma wyglądać cywilizowany kraj to ja mówię stop "cywilizacji".... Kiedyś Zachód był za nami w tolerancji, teraz my jesteśmy za Zachodem ale tylko dlatego, że tam się po prostu przesadza w tym zakresie. To nie tolerancja, to jest psychoza...
Cytat:
Fumanchu zapominasz o jednym podając te wspaniale przyklady. Tamte rzeczy dzieją się w cywilizowanym swiecie gdzie ludzie mają do siebie szacunek i potrafią żyć w zgodzie, a my żyjemy w Polsce gdzie każdy każdego by najchętniej zabił za krzywe spojrzenie.
Cywilizowany świat... Kiedyś szczytem cywilizacji był Rzym gdzie ludzie walczyli ze sobą na arenie. Z kolei pewni wyżsi od Polaków cywilizowani aryjczycy zgotowali największe piekło na ziemi.
Innymi słowy Glaca wyjedź z tego podłego i ciemnego kraju i zakładaj "socjalizm z ludzką twarzą" gdzie indziej. Może za 101 razem się wreszcie uda. :lol:
ale jak ma wyglądać? czy naprawdę wizję o Zachodzie można budować na takich opowieściach jakie serwuje Fumanchu rodem z onetu i faktu? :lol:
i wcale się nie dziwię, że najwięcej na temat homoterroru wiedzą ci co nigdy nie widzieli tego na własne oczy i wierzą róznym prawackim bajkopisarzom...
Cytat:
Glaca wyjedź z tego podłego i ciemnego kraju i zakładaj "socjalizm z ludzką twarzą" gdzie indziej. Może za 101 razem się wreszcie uda.
każdego dnia ucz się czegoś nowego: co ma socjalizm wspólnego z poszanowaniem ludzi i ich wolności? i dlaczego jeśli śmieję się z takiej zaściankowości to jestem socjalistą skoro socjalizm to pogląd gospodarczy (sic!) :lol:
Cytat:
co ma socjalizm z poszanowaniem ludzi i ich wolności?
Okazuje się że wiele bo to tzw. politycy lewicowi najzacieklej walczą o prawa homosiów, nie tylko w Polsce.
Ten przykład Carrie Prejean to dopiero początek, zobaczymy co będzie za parę lat.