Jest chyba w Vergen w II akcie
Wersja do druku
Jest chyba w Vergen w II akcie
Aha, czyli teraz bede miec, bo przechodze po stronie tego ciolka iorwetha:P
W II akcie przy wejściu do tawerny zaczepi Cię elf i poprosi o kwestię rozwiązania zagadki ginących mężczyzn. Tak oto zacznie się zadanie z sukkubem.Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Ja teraz męczę się nad trafieniem do więzienia w III akcie. Masakra
Volomir
Tak, będziesz.
Ja Vernona wybrałem, bo bardziej go polubiłem. Niestety obóz Henselta trochę nudny. I ogólnie gra strasznie krótka, co nie przeszkadza mi stwierdzić, że najlepsza w jaką grałem.
Aktualnie przechodzę Wieśka1 i potem ponownie 2, tym razem z Iorwethem. Śmiesznie się w 1 teraz gra, wszystko takie kilka generacji do tyłu, ale i tak super się gra.
Po przejściu całego Wieśka, muszę przyznać, że masz rację. Czuje się trochę niedosyt. Mogliby spokojnie dać jeszcze jeden akt. Niekoniecznie związany z polityką. Np poszukiwanie Yennefer. Choć to już zapewne będzie materiał na trzecią część.Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Teraz zaczynam przechodzić grę ponownie - tym razem ścieżką Roche'a :D
No właśnie. Gop mówił, że gra będzie krótsza, lecz szersza...i chyba za daleko w tym poszli. Co z tego, że gra ma 16 zakończeń, skoro i tak sposoby na przejście są w gruncie rzeczy dwa.
Prolog i akt 1 są w sam raz, ale drugi jest trochę przykrótkawy, a trzeci jest krótszy od epilogu w jedynce :P Wykonywałem wszystkie questy poboczne, grałem rzadko, a w tydzień poszło. Mapy też troszkę ciasne, choć szczegółowe.
Ale co tam, fabuła, klimat i walka miażdżą. Szczególnie prolog i pierwszy akt im się udały. A te wybory...Można zabić nawet kluczowe postacie w grze...Szkoda tylko, że w Loc Muihn musiałem wybierać pomiędzy Triss, a dobre Temerii, ale o to przecież chodzi :twisted:
Zależy o jakim poszukiwaniu mówisz ;) Część trzecia będzie oparta na wojnie z Nilfgardem i penetracji, przez Geralta południa w poszukiwaniu Yenefer. Swoją drogą tam to dopiero początków i zakończeń będziemy mieli :mrgreen: Szkoda, że conajmniej trzy lata trzeba czekać :/Cytat:
Mogliby spokojnie dać jeszcze jeden akt. Niekoniecznie związany z polityką. Np poszukiwanie Yennefer. Choć to już zapewne będzie materiał na trzecią część.
Co do pogoni za Gonem to tu będziemy mieli szansę na DLC. Wydaje mi się naprawdę prawdopodobne, że pójdą w tym kierunku. Gop wspominał, że planują duże DLC/dodatek - conajmniej jeden akt. Liczę również na przygody Barda ;)
No ale te dwie sciezki tak sie roznia, ze gra w ostatecznym rozrachunku jest dluzsza niz wiekszosc innych RPGów;) Poza tym uwazam, ze tymi wyborami ( bo jest ich baaaardzo duzo) troche sobie sprawe somplikowali. Mam tu na mysli import sejwa. No bo różnice w zakonczeniach bedą tak znaczace, że trudno bedzie im to dokupy posklejac w jednej grze:PCytat:
No właśnie. Gop mówił, że gra będzie krótsza, lecz szersza...i chyba za daleko w tym poszli. Co z tego, że gra ma 16 zakończeń, skoro i tak sposoby na przejście są w gruncie rzeczy dwa.
To raczej oczywiste;) i w ogole to jestem mile zaskoczony, ze tak ladnie "spieli" ten motyw z Dzikim Gonem, Letho i Yennefer. Nie mam poczucia sztucznosci i robienia czegos na sile.Cytat:
Zależy o jakim poszukiwaniu mówisz Część trzecia będzie oparta na wojnie z Nilfgardem i penetracji, przez Geralta południa w poszukiwaniu Yenefer. Swoją drogą tam to dopiero początków i zakończeń będziemy mieli Szkoda, że conajmniej trzy lata trzeba czekać :/
Trudno powiedziec co bedzie w DLC. Gon podejrzewam, ze bedzie towarzyszyc do samgo konca. W koncu jest wielka tajemnica w jedynce, wyjasnia sie w 2 i teraz ma zostac zakonczony w DLC? Nie wydaje mi sie:PCytat:
Co do pogoni za Gonem to tu będziemy mieli szansę na DLC. Wydaje mi się naprawdę prawdopodobne, że pójdą w tym kierunku. Gop wspominał, że planują duże DLC/dodatek - conajmniej jeden akt. Liczę również na przygody Barda
Prawda o Dzikim Gonie byla troche zaskakujaca, przynajmniej dla mnie. Ogolnie sam Letho sprawil wrazenie dosc przyjemnej postaci na koniec
Faktycznie, nie spodziewałam się kim (lub czym) jest tak naprawdę Dziki Gon. Ładnie to wymyślili. Wyszła z tego ciekawa kompozycja otwarta i z pewnością będę czekać na kolejnego Wiedźmina, żeby dowiedzieć się więcej.
Może czas zabrać się za lekturę Sapkowskiego...?
Chodzi mi o historię, którą Geralt cały czas wspominał, że gonił Gona (fajnie zabrzmiało :mrgreen: ) i spotkał po drodze Letho. W DLC nie musi tego Gona dogonić, ani nawet się z nim spotkać. Akurat jest dość prosty sposób na DLC do zrobienia. W lokacji jakaś wioska w której Geralt się zatrzymał, by uzupełnić zapasy, wykonuje jakieś zadania by zdobyć pieniądze, szuka śladów Gona w okolicy, w finale spotyka Letho i mu pomaga.Cytat:
btw.
A w jedynce pod koniec Geralt nie zabija Gona? Nie pamiętam już...
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Voitek
Rzeczywiście super to wymyślili.Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Letho okazał się być w porządku, choć zabił Foltesta - mojego ulubionego króla, szczególnie po kapitalnym prologu...
Pod koniec pozwoliłem mu przeżyć. Nie robił tego z własnych ambicji, tylko na zlecenie i w gruncie rzeczy lubił Geralta. Pozatym planował reaktywować szkołę Żmij.
Ciekawy jaki wpływ będą te decyzje miały na wieśka 3. Wydaje mi się, że cała wojna będzie głównie tłem, za dużo w niej zmiennych z dwójki (Henselt/Pontar/Temeria/czarodziejki). Główny wątkiem będzie podróż Geralta.
Nie czytałaś? Nawet nie mów ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Opowiadania są świetna, z sagi super są pierwsze trzy tomy, reszta to spadek formy:/