Re: Nie słuchasz polskiego rapu? nie wchodź!
Cytat:
Nie, myślałem, że myślisz, że to ten małpa, ale parę lat temu :lol: Z tym Jimsonem dałem jako dodatek, Saldi to kto inny.
Ostatnio słucham Hokusa, elita białostockiej sceny -
http://www.youtube.com/watch?v=lFYmwhjQNzw - Świetny flow, bardzo dobra dykcja, dobre teksty i głos. Znany głównie z kawałka na prezydenta 8-)
Drugim raperem, którego teoretycznie znałem od dawna, ale słuchać zacząłem bardzo niedawno, jest Wally.
http://www.youtube.com/watch?v=yTpWhIcPfLE - niski głos i dobry flow, teksty przyzwoite.
Usunąłem swój post i skopiowałem jego zawartość powyżej, żeby odświeżyć temat :lol: Jakie nowe płytki wyszły już w 2010 roku, i jakie są zapowiedziane? Z tych co wyszły, to na razie znam tylko Mixtape PeerZeta - Oficjalne otwarcie głów. Z zapowiedzianych już płyt, do których wydano single, to wymienię Dowody rzeczowe Piha (Zasznurowane usta, zaciśnięta pięść, niebawem Brutalna Leksyka), Demonologie Słonia (Święta), Rodzinny interes Pezeta i Małolata (Emo), Totem Leśnych ludzi Gurala (Giovani Dziadzia), Tylko dla dorosłych Ostrego (śpij spokojnie*), Parias Eldoki, Pelsona i Włodiego (zapomniałem nazwę singla), Knajpę upadłych morderców Hukosa (choć tu singla jeszcze nie ma). Z albumów, które prawdopodobnie wyjdą w 2010 roku, słyszałem o nowej Fabule, Ensonie, Płomieniu (to średnio prawdopodobne, choć ostatnio wznowili projekt na koncertach) i Erosie. Jeśli chodzi o USA rap z poprzedniego roku, to polecam La Coka Nostra - A brand you can trust, Relapse Eminema, State of Mind Hilltop Hoods oraz The Blueprint Jay'ziego. Może skuszę się na małe podsumowanie roku 2009 w niedługim czasie.
*Płyta zapowiada się ciekawie, bo ma być ponoć jak książka, że trzeba będzie ją przesłuchać od początku do końca w skupieniu, a po ostatnim kawałku zostaniemy całkowicie zaskoczeni i będziemy musieli przesłuchać ją ponownie (nie wiadomo jeszcze, dlaczego). Podobnież płyta ma być tak oryginalna, że Ostr zdradzając cokolwiek więcej, zepsuł by niespodziankę. Cóż, premiera niedługo, akurat w moje urodziny :lol:
BTW - odświeżenie jest związane z nową falą rokędrolowców 8-)
z Dragiem muszę się zgodzić :) czekam na Piha, Gurala, Małolata z bratem, Słonia i Włodiego. Ciekawe kiedy kolejna płytka mojego faworyta roku 2009 Chady ? :D Hukosa też sprawdzę. Aaa i Mixtape Prosto ma wyjść w 2010, też moze być dobre.
A no tak, zapomniałem o mixtape Prosto :D Ponad 70 wykonawców i sporo kawałków, pieczę sprawuje Sokół i Vnm. W necie są już 2 utwory.
A brutalnej leksyki jak nie ma, tak nie ma ;c Chodź od ok.11 stycznia podobnież kręcą już teledysk, widziałem zdjęcia z niego.
http://www.youtube.com/watch?v=kvVYYuKLrEo
Słuchał ktoś może już nowego Ostrego?
Ja, gdy skończyły mi się wolne chwile i już nie mogłem słuchać jazzu w wolnych chwilach :( Tak na serio to jak ktoś nic nie czytał na necie i nikogo się o nic nie dopytywał, to warto kupić, bo jest naprawdę dobra niespodzianka, z której nic nie zdradzę.
to ja zaspoileruję i się przyznam, że nic z tego nie rozumiem co on tam nawija. niby jakaś fabuła, ale nawet jak dla studentów to za mądre... :|
Bo zawsze schodzi trochę z tematu i filozofuje, ale najważniejsza jest puenta :P
Przyszedł mi pomysł na dobry kawałek :d mianowicie wojsko, zwłaszcza Zetka zna ktoś jakis kawałek na ten temat?
Tylko dla dorosłych zostało zacnie wydanie, szkoda tylko, że bonus wypadł mi przy wyciąganiu płyty. :lol: Mam nadzieję, że Parias zostanie wydane na podobnym poziomie.