Nie wiem. U mnie wcześniej cięło się trochę na maksymalnych, a teraz śmiga, że aż miło.
Wersja do druku
Nie wiem. U mnie wcześniej cięło się trochę na maksymalnych, a teraz śmiga, że aż miło.
A wie ktoś może co zrobić jeżeli opcje graficzne Ultra są zablokowane? Przed patchem grałem ze wszystkim ustawionym na full i nigdy nie przycinało, a po patchu zablokowało mi wszystko na przedostatniej opcji :/ Gdy wybieram DX 9 to także Ultra nie da się zaznaczyć. Prawda, niby mogę sobie wszystko na ultra w pliku preferences ustawić, ale wolałbym mieć wszystko odblokowane w wyborze opcji w samej już grze.
Karta graficzna ATI Radeon HD 5770.
Witam,mam pytanko:czy jezeli zainstaluje win 7 64 zeby wykrywalo 4 gb ramu a nie 3 czy zrobi to jakas roznice,mam core 2 2.0,gforce 9600gs i 4 ram ddr3 i moge grec tylko na niskich detalach moze ten 1 gb ramu pomoglby jakos czy nie koniecznie?
Nic to nie da gdyż 7 pożera więcej ramu. Może zmiana XP na ver.64bit coś może poprawić lecz z tą kartą cudu nie będzie.Cytat:
Zamieszczone przez Shane
@K A M 2150:
Nie możesz ustawić opcji na ultra, bo Twoja karta graficzna ma tylko 512 MB RAMu. O ile grzebiąc w plikach da się ustawić opcje na ultra, o tyle mała jest szansa że będzie Ci to chodziło płynnie...
@Shane:
Nie wiem czy Windows 7 zwiększy wydajność, ale z całą pewnością nie jest prawdą że system "zje" cały ten RAM, który wtedy uzyskasz. U mnie system (bez żadnych włączonych programów) zużywa 700-800 MB (Windows 7 x64 Home). To już nie jest Vista, która zjadała pół pamięci, a działała i tak najwolniej ze wszystkich Windowsów.
Absolutnie nie zmieniaj systemu na XP x64, jak pisał mój poprzednik. Gier już się pod XP nie robi, a ta akurat wersja nigdy nie była popularna i kto wie jakie problemy możesz spotkać. Sądzę że najlepszymi opcjami w Twoim wypadku są zostanie przy XP 32 (domyślam się że taki masz), albo kupno Win 7 64, z którym Twój komp spokojnie sobie poradzi, a który pozwoli Ci na używanie DX10, lub DX11 jak zmienisz kartę.
Domyślałem się, że może chodzić o to, że moja karta ma 512mb, ale to i tak bez sensu, że wcześniej jakoś te ultra dało się zaznaczyć i NIGDY się nie haczyło. Pół biedy, gdybym wybierając DX9 mógł grać na ultra, bo DX 11 dla mnie wiele nie zmienia, a tak zostaje mi Shogun, który wygląda gorzej niż w dniu premiery, zresztą bitwy też są mniejsze, bo rozmiar jednostek ultra także jest nie do zaznaczenia.
Mam pomysł jak możesz zmienić ustawienia na ultra, ale nie wiem czy to zadziała. Jest taki plik "preferences.script", oczywiście ukryty. U mnie jest on w folderze: C:\Users\User\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Shogun2\scripts (Windows 7). Tam możesz ręcznie zmieniać ustawienia grafiki. W pliku są dość zrozumiałe opisy, co należy ustawić, by dana opcja była na ultra. Oczywiście zanim zaczniesz coś robić, zrób kopię tego pliku. Napisz później czy działa, jak nie to postaram się coś w necie znaleźć :)
O tym to już sam pisałem wcześniej ; ) Mnie właśnie interesuje możliwość zdjęcia samej blokady, bo po każdym wejściu w opcje gry plik trzeba edytować na nowo.
Witam wszystkich mam pytanko,planuje kupić nowy komputer,ale mam dość niski budżet,dodam że robie to tylko po to bo na obecnym shogun 2 troche sie tnie przy zbliżeniach,moj obecny sprzęt to:
core dual,2.2
4gb ram ddr3
gforce 9600m gs 512(pisze na plakietce up to 1714) ale nie wiem co to ma znaczyć bo właściwościach pisze po prostu 512
więc na tym sprzęcie da się grac ale szału nie ma,ostatnio zmiemilem system na win 7 64 i jest troche lepiej,moge grac na srednio wyskoich i jednostki na ultra,ale przy wieszkych bitwach szczegolnie przy użyciu ognistych starzal jest ciezko.Zamierzam kupic tego kompa:
CPU: AMD Athlon II 250 3.0GHz Processor
Motherboard: ASROCK N68CS-UCC
RAM: 4GB 1333Mhz DDR3 RAM
- Hard Drive: 500GB SATA
Graphics Card: ATI HD 5450 1GB Graphics
Sound: Realtek 7.1 Channel Sound (On-Board)
WIRELESS 150MPS PCI CARD
to jest stacjonarny,moge go kupic mniej wiecej za te same pieniadze za jakie sprzedam obecnego lapka,nie wiem tylko czy to ma sens i czy na tym bedzie dobrze smigał,i czy ta płyta głowna pozwoli mi dołożyć z czasem ramu,i inna grafike i czy to ma wyjscie hdmi w sepcyfikacji nic o tym nie pisze
http://cgi.ebay.co.uk/FAST-AMD-DUAL-COR ... 710wt_1139
Nie kupuj calego zestawu, to tylko strata pieniedzy tym bardziej, ze ram, dysk, obudowe i inne pierdoly juz masz. Zapytaj najlepiej na innym forum np idg, czy pclab. Podaj im ile masz kasy, jakie podzespoly juz posiadasz i co chcesz polepszyc.
A ten komputer, ktory podales jest bardzo biedny jak na taka cene