-
W komentarzach pod filmikiem ujęto to tak:
" ... musimy mieć w swojej domenie tytuł książęcy i przynajmniej jedno hrabstwo należące do tego tytułu. Upewniamy się, że miasta mają swoich burmistrzów i teraz wystarczy jednemu z nich nadać hrabstwo a potem tytuł książęcy :) ..."
dając tytuł książęcy NIE klikasz include Lower titles
-
Jakiś rzetelny opis, dzięki wielkie ;)
A jest to rzecz warta świeczki? Skoro nie da się tego potem zmienić?
-
Mam poważny problem. Mój władca odziedziczył królestwo w Iberii od tamtejszego króla, ale nie tylko to. Został też mistrzem jakiegoś zakonu i chyba przez to jego dzieci nie mogą brać ślubu. Tytułu nie mogę tego ani przekazać ani zniszczyć. Można coś z tym zrobić? Próbowałem wczytywać sava ale to nic nie daje bo tamtejsza rodzina należy do mojego rodu i mój król jest jedynym dziedzicem.
-
Przekaż tytuł świecki najstarszemu synowi, który będzie dziedziczył po Tobie, będąc mistrzem poczekaj aż Ci się zemrze i ponawiaj operację aż do likwidacji zakonu bądź końca gry. :)
-
Który tytuł świecki? Bo tamto królestwo w Iberii oddałem. Ale samemu rządzę Wendish Empire i Polską. Spróbuję coś zrobić znowu, ehh.
EDIT. Nie mogę oddać synowi tytułu Cesarza :( No to po ptokach. Jakbym mógł chociaż zmienić prawo dziedziczenia tego tytułu, a tu nic. Po prostu jest i przeszkadza.
-
Warto kupić DLC Rajas of India jeśli nie interesuje mnie zbytni gra "indianami", czy zmienia coś związanego z Europą albo z Muzułmanami ? Jakie mniejsze dodatki polecacie ?
-
Sprawia, że jest więcej bezsensownych mariaży jak np król z Europy z jakąś księżną z Indii
-
@Mitusonator
jeśli nie interesują cię Indie to nie polecam a najlepsze wydaje mi się, że są The Old Gods, Legacy of Rome, Sword of Islam i The Republic
@Mizutsu
DLC nie ma na to żadnego wpływu, a takiego mariażu jeszcze nie widziałem
-
Okazja na humblu: CKII + 3DLC unit packs i 8 innych gier ;)
https://www.humblebundle.com/?button...e8e8-118769373
Przy okazji zapomniałem dodać, że można kupić pozostałe gry a samego CKII dać komuś w prezencie czy (z DLC lub bez) czy też na odwrót.
-
Na steamie ciekawe promocje na dlcki, unit packi i dodatkowe utwory. Oczywiście polecam tylko te które rzeczywiście wnoszą coś do rozgrywki. Chwalą się obniżką o 85% trwającą do 6 października. Przy okazji można pograć w CK2 za darmo przez sobotę i niedzielę po czym kupić egzemplarz za 30zł w Pomarańczowej Kolekcji, bo niestety ta steamowa cena nie jest najkorzystniejsza. :)