Zarówno Empire jak i dodatek Warpath trzeba aktywować w internecie, aby zagrać. Wpisujesz do steam'a 2 kody aktywujące zamieszczone w pudełku i czekasz, aż się ściągnie.Cytat:
Zamieszczone przez Lex Kuat
Wersja do druku
Zarówno Empire jak i dodatek Warpath trzeba aktywować w internecie, aby zagrać. Wpisujesz do steam'a 2 kody aktywujące zamieszczone w pudełku i czekasz, aż się ściągnie.Cytat:
Zamieszczone przez Lex Kuat
Dziękuje za pomoc. czyli wychodzi na to ze bez netu ani rusz ;/
To może zadam jeszcze dwa pytania:
Czy jak skasuję grę i jeszcze raz zainstaluję to czy te aktualizacje trzeba ściągać od nowa? Ile to trwa?
I czy da się komfortowo bez błędów grać na najnowszym patchu?
Po dłuższym rozbracie z grą Empire Total War, postanowiłem ściągnąć zakurzone pudełko z szafki i podejść do gry ponownie. Chciałem zobaczyć czy coś się zmieniło, czy najnowsza łatka dużo daje i jak zmieniły się modyfikacje w ETW. Instalacja oczywiście trwa potwornie długo, wliczając aktualizacje... Po zakończonej instalacji postanowiłem od razu odpalić grę i spróbować swoich sił. Nie powiem... po takiej przerwie chęć przeważała nad nie chęcią jaka wytworzyła się po premierze gry. Niestety nie trwało to długo... Po zainstalowaniu łatek nadal widać bezsensowne zachowanie AI i te bitwy w zwarciu jakby autorzy gry dopiero się uczyli... :( Kolejnym wielkim minusem jest czekanie na swoją turę czy jak kto woli - swoją kolej :) Tyle chyba nie czeka się w SS6. Nie podoba mi się też mapa. Dla mnie mało przejrzysta. Jestem zwolennikiem map takich jakie obserwowaliśmy w Rome czy Medieval II (w Medieval I też była okej). Dla mnie ważne jest to, aby na mapie AI poruszało się należycie, a odwzorowanie rzek czy tym podobnych obiektów było zgodne z prawdą. Wolne przeskakiwanie tur, to pewnie też wina mojego kompa (procek Dual Core E2160 1800Mhz, GodRam DDR2 2GB 667, Ati Radeon 3850). Niemniej denerwujące jest oczekiwanie na swoją kolei - u mnie wychodzi, że oczekiwanie na swoją kolei zajmuje jakieś 60% spędzonego czasu na mapie kampanii. Celowo nie wliczam bitew, bo to ile potrwają zależy od nas.
P.S. Z Napoleonem też nas czarują, ale ja się nie dam nabrać :P Poczekam jakieś 2-4 miesięcy i poczytam sobie opinie ludzi, którzy kupili produkt i stali się nieoficjalnymi beta testerami :P
Troszkę trwa..Zależy od neta....Cytat:
Zamieszczone przez Vedymin
Błędów jest mniej, co nie znaczy, że nie występują...Ale grać się da.
ja to się raczej wstrzymam za kupnem NTW. Nie no sory ale jak husaria polska zamiast kopii ma widły no to nie ma oczym tu mówić ;] W NTW będzie pewnie to samo niby takie fajne screeny itd. a niedość, że sama gra będzie się pewnie wgrywać pół dnia jak nie więcej to jeszcze piechurzy zamiast normalnych dla tamtych czasów muszkietów, będą mieli mausery :D
Nadal w NTW widać te same dziwne niehistoryczne lance co w ETW. Oni to zrobili chyba na podstawie partyzan. Wątpię żeby to się zmieniło bo na najnowszych screenach bez zmian. :)
Albo nie wiem. Nie da się zrobić tak przy tworzeniu gry, aby piechurzy, jak ginął, nie wpadali do środka skały??;>
Widziałem to podczas ostatniej mojej bitwy i to naprawde wyglądałoby o wiee fajniej jakby "kładli się" na skałach. Dodałoby to wtedy realistyki tak sądze ;]
Powiedzcie mi czy ja dobrze wyczytałem, że skala trudności dodaje większego morale przeciwnikowi lub lepsze punkty ataku lub obrony? Podchodziłem do tej gry dwa razy i nie wiem czy tak jest.
Tak, ustawienie poziomu trudności w bitwach na wyższy robi z wrogich żołnierzy cyborgów. Dlatego gram na vh/normal :)