Mam prze-dziwny problem. Otóż kiedy dzisiaj chce odpalić WWMWE, włącza mi sie najzwyklejszy Medieval 2, a nie mod. Reinstal nie pomógł. WTF?!
Wersja do druku
Mam prze-dziwny problem. Otóż kiedy dzisiaj chce odpalić WWMWE, włącza mi sie najzwyklejszy Medieval 2, a nie mod. Reinstal nie pomógł. WTF?!
Sprawdz w plukach .bat i .cfg czy masz odpowednie wartosci. .bat (prawym przyciskiem => edytuj) powinien wygladac tak:
Z kolei cfg na poczatku powinien miec:Kod:medieval2.exe @WWmwE.cfg --io.file_first
Oczywiscie w przypadku wersji 1.0 wszedzie przy "wwmwe" powinno byc dopisane "-1.0"Kod:[features]
mod = WWmwE
Wspolnie z Rapsodem przygotowalismy nowa wersje WWmwE, tym razem przeznaczona specjalnie do gry w KO. Zapraszam do tematu gdzie znajdziecie dokladny opis zmian oraz link do downloadu. W najblizszym czasie byc moze ruszy nowa KO na tej wersji moda.
viewtopic.php?f=33&t=4571&p=85957#p85957
Jak pewnie czesc z was zauwazyla (my dopiero niedawno), we wszystkich wersjach WWMWE praktycznie nie dalo sie rozbudowywac miast/zamkow, trzeba bylo bardzo duzo ludnosci by moc wybudowac nowe mury. Dopiero dzisiaj doszlismy do tego z Rapsodem ktory plik za to odpowiada. Dlatego prosze, by kazdy kto gra w KO na WWMWE (obojetnie jaka wersja) wgral nastepujacy plik do folderu "data" tego moda (dla kazdej wersji trzeba to zrobic osobno):
http://www.speedyshare.com/files/225355 ... hanics.rar
Savy sa kompatybilne, mozna wiec bezpiecznie to instalowac. Przywrocono w nim rozwoj miast taki jaki jest w podstawce.
Nie wiem gdzie to sie oglasza...wiec,Brytanie XXVI mozna zamknac,wygrywa Walia po licznych zmianach rzadow innych narodow.
Najlepiej zrobcie mapke i wklejcie (fajnie, jakby byl do tego krotki opis KO) do tego tematu:
viewtopic.php?f=3&t=503
Tak dla potomnych ;)
Tak sobie myślę że może przydałby się nowy punkt do regulaminu ponieważ grając moją 3 i ostatnią turę Gruzją zauważyłem że mogę zaproponować jakiemuś państwo trybut (co prawda niski bo jeszcze niedawno byłem na minusie). Więc jeżeli już wiem że przegram mogę zaproponować komuś płacenie trybutu (kilka tur przed upadkiem) i dzięki temu ten ktoś będzie sobie kasę zgarniał a mi to już i tak bez różnicy przecież.
Oczywiście, możesz sojusznika wesprzeć np., coś w tym złego? że możesz wysyłać kase innym? jak znikniesz to trybut też znika, jeżeli o to Ci chodziło ; )
No tak ale mogę się zadłużyć. Dajmy mam 3 tys w skarbcu i daje trybut 3 tysiące przez 25 tur po 5 turach przegrywam mając na minusie jakieś 15tysiaków no ale sojusznik to czasu mej porażki forsę dostaje.
Ale trybut Ty sam proponujesz i możesz go sam zerwać, to czy to zrobisz zależy od Ciebie, czyż nie? Nie jestem pewien czy po wejściu w minus można rozdawać pieniądze naokoło..