Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
Cytat:
Zamieszczone przez dewastator
jedyne co zmieniłem to w desert export unit czy jakoś tak....zmieniłem tarczownikom zdolność ze skilltronu na mur tarcz.... :oops:
To raczej nie powinno na nic wpłynąć negatywnie, ale sprawdź, czy błąd nadal występuje po przywróceniu tarczownikom umiejętności schiltronu.
Cytat:
Zamieszczone przez dewastator
a mam takie pytanko jak edytować warunki zwycięstwa?
Szczerze mówiąc to nie wiem :/ . Sprawdź w tym poradniku, chyba jest tam coś na ten temat napisane: viewtopic.php?f=249&t=5733.
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
ej czy wtorek to pewna data premiery?
Dla Teutonica pewna na 90%. Wstawianie warunków rekrutacji idzie mi dobrze, choć bez przerwy napotykam problemy :( . Już mogę zaznaczyć, że nowe warunki rekrutacji nie będą obowiązywać w miastach, bo po wstawieniu ich i wybraniu budynku koszar po prostu wywala grę do windowsa. Muszę też odtworzyć rooster rekrutacji właśnie w miastach i przetestować - choć tak ogólnie - działanie gry. Ale nawet jeśli nie wstawię moda jutro, to będzie pojutrze, więc co najwyżej wyjdzie dzień zwłoki ;) .
czyli środa to ostateczny termin?
W pierwszym poście wstawiłem link do nowej wersji moda :) . Postarałem się zadbać o to, by działał on bez większych problemów, ale w razie jakiś uwag, spostrzeżeń, sugestii, to jestem jak najbardziej otwarty, a nawet liczę na Waszą pomoc w testowaniu moda ;) .
Ogólnie rzecz biorąc jest on ukończony, ale wciąż można poprawić tam różnorakie szczegóły, jak garnizony w miastach i zamkach, wygląd niektórych jednostek, nazwy, opisy, dyplomację, AI, surowce, budynki, grafiki menu, dźwięki, itd.
Początkowo planowałem po prostu wypuszczenie patcha do PKM z jakimiś małymi poprawkami. To dopiero Wasze sugestie i prośby rozszerzały prace nad modyfikacją, wrzucając do niej więcej i więcej ;) . Twór tak na prawdę nie jest tym, czego się spodziewałem, ale musi na razie (czyli do pojawienia się poprawek o które postaram się zadbać w przeciągu 2 tygodni) wystarczyć.
W tym lub na początku następnego tygodnia wrzucę także wersję na podstawkę. Konwersja okazała się trudniejsza niż przypuszczałem, dlatego postanowiłem ją tymczasowo porzucić na rzecz wprowadzenia testowego systemu rekrutacji w Kingdoms - Teutonic.
A co do samego systemu, to jest prosty jak konstrukcja cepa - by zarekrutować jednostkę musimy mieć budynek płatnerza dostarczający co najmniej taki pancerz, jaki jest podstawowym pancerzem danej jednostki. Do tego dochodzi konieczność rozwoju budynku Kowala (produkującego broń do walki w zwarciu) i/lub Łuczarza (produkującego broń dystansową). W przypadku niektórych jednostek konnych wymagane jest także posiadanie Stajni na właściwym poziomie. Są także jednostki, które nie wymagają takich warunków rekrutacji - to słabe, podstawowe jednostki zamkowe, gwarantujące jakikolwiek zaciąg mimo braku rozwoju Płatnerza, Kowala, Łuczarza.
Jak pisałem wcześniej, system rekrutacji nie działa w miastach (oprócz gildii, gdzie powinien funkcjonować bez zarzutu), ale wiem jak to obejść by jednak działało, dlatego wraz z najnowszym patchem pojawi się on także w miejskich koszarach.
super właśnie zainstalowałem i niestety nadal gdy włanczam tryb oblężenia crashuje mi medka reszty nie sprawdzałem ale napewno sprawdzę
Cytat:
niestety nadal gdy włanczam tryb oblężenia crashuje mi medka
Spróbuj tej metody:
- wejdź w tryb 'Własnej bitwy';
- wybierz mapę, na której można rozgrywać oblężenia;
- kliknij w listę wyboru poziomu osady i wybierz pierwszy 'Gród' (tuż pod napisem 'Brak');
- kliknij w listę wyboru kultury osady i wybierz jaką preferujesz;
- wróć do listy wyboru poziomu osady i wybierz dowolną.
Teraz oblężenia powinny działać, a gra raczej nie będzie crashować ;) . Błąd ten u mnie występuje bardzo rzadko, ale wiem, że po zabawach w modowanie często się on zdarza i nikt nie wie co z nim zrobić. Dlatego stosuje się metodę opisaną przeze mnie powyżej, bo działa w 90% przypadków :) .
za chwile spróbuje
PS.
kolosalne DZIĘKI dzięki twojej metodzie wreszcie mi działają oblężenia
Dbamy o jakość wypowiedzi i nie piszemy post pod postem w odstępie 3 minut.
Edit.
Nie odpowiadamy na posty moderatora zwracające uwagę, tym bardziej, jeśli nic nie wnoszą do tematu. Następne przewinienie i będzie ostrzeżenie.
Oczywiście,przeczekałem aż pojawi się proch,zbudowałem odpowiednie Budynki ale mimo to działa sie nie pojawiają
ej mam takie pytanie czemu ani w Malborku ani w Toruniu ani w Jazdów nie proponuje mi założenie gildi mieczników dochodzę do tego że mam fortecę i nie mam w ogóle propozycji założenia tej gildi a za to zakon braci dobrzyńskich w każdej osadzie. to na pewno nie jest kwestia kasy bo mam 800 000 tysięcy florenów
Cytat:
ej mam takie pytanie czemu ani w Malborku ani w Toruniu ani w Jazdów nie proponuje mi założenie gildi mieczników dochodzę do tego że mam fortecę i nie mam w ogóle propozycji założenia tej gildi
By propozycja się pojawiła musisz budować coraz wyższe poziomy Płatnerza oraz rekrutować jednostki, które jako podstawową broń mają jakiś miecz ;) .
Cytat:
Zamieszczone przez Max_500
Oczywiście,przeczekałem aż pojawi się proch,zbudowałem odpowiednie Budynki ale mimo to działa sie nie pojawiają
To zależy którą frakcją grasz. W przypadku Litwinów trzeba najpierw przejść na chrześcijaństwo. W przypadku innych frakcji wszystko normalnie działa.
Cytat:
za chwile spróbuje
PS.
kolosalne DZIĘKI dzięki twojej metodzie wreszcie mi działają oblężenia
Nie ma za co :) . Znalazłem ją na twcenter, gdzie ktoś ją opisał odnośnie właśnie niedziałania oblężeń w jakimś modzie.