Hej
Miło mi, że mod Ci się podoba. Co do twoich pytań to wygląda to tak, myślę, że w ciągu dwóch tygodni wydamy kolejną łatkę z EDU od Kama, która wprowadzi zmiany w zachowaniu się jednostek na mapie bitewnej jak i zmieni ich rekrutację. Oprócz tego w dziale linki można również pobrać patch zmieniający muzykę w grze.
Ad1
Faktycznie takie jest AI by raczej nie uciekało :) Powoduje to, że bitwy są dłuższe i nie zdarzają się sytuacje, że wygrywa się bitwę w stosunku 40:1 (jak w piosence pewnego szwedzkiego zespołu :) ). W podstawce dość często się to zdarzało i stwierdziliśmy, że taki model bardziej nam odpowiada. Obecnie Kam pracuje nad jego poprawą (i skromnie powiem, że wychodzi mu to fenomenalnie) więc nadchodzący patch to uaktualni.
Ad2
Być może to wina gry, ale musisz również pamiętać, że tacy feudal knight o wiele słabiej słuchają rozkazów niż karna kawaleria arabska :)
Ad3
Zgadza się balas nie jest doskonały, ilość jednostek jest ogromna, a nas w zespole jest trzech w tym tylko jedna osoba zajmuje się statystykami jednostek. Pracy jest od groma i mimo, iż obecna sytuacja wygląda o wiele lepiej niż wersja beta to zdajemy sobie sprawę, że nei jest idealnie :). Nad czym oczywiście pracujemy. Weź jednak pod uwagę, że general Rusi mógł posiadać większe doświadczenie niż twój co powoduje, że jest trudniejszy to zabicia.
Jeśli moje odpowiedzi Cię nie satysfakcjonują to daj znać, postaram się jakoś rozwinąć każdy z punktów.