Jaki masz rozmiar katalogu BellumCrucis6 ?
Wersja do druku
Jaki masz rozmiar katalogu BellumCrucis6 ?
Kurcze nie wiem, bo wywaliłem już 6.3, ale jak otwierałem katalog BellumCrucis6 to tam jest znowu katalog BellumCrucis6?
Teraz to nawet nie mogę odpalić 6.2 wychodzi na to, że muszę wywalić cały mod i instalować go od nowa, żeby tylko mod a może i całego medievala :(
Bellum 6.3 jak instalujesz podajesz tylko ścieżke Medka D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods ja tak mam. Nie dopisujesz nic po mods. Jak po mods dopisaleś BellumCrucis6 to dlatego Ci nie odpala i masz BellumCrucis6 w BellumCrucis6 (tak się robiło przy 6.1 i 6.2 ale nie przy 6.3). Troche zawiłe ale po prostu źle zainstalowałeś wg mnie. Podajesz swoją scieżkę Medka\mods i ani literki więcej i tak dla part 1 potem dla part 2 i bugfixera. 8-)
Nie dopisałem BeluCrucis6 tworzyłem ścieżkę tylko do mods, tak jak piszesz.
Dobra, dzięki za pomoc, jutro napiszę co i jak.
To zainstaluj ponownie i napisz jaki masz rozmiar katalogu po instalacji.
Kogoś z was wkurzały imiona i nazwiska postaci ? Że co innego jest w plikach a co innego się wyświetla ? ...
Chce ktoś zdebugowany plik imion ? Ale tylko 6154 linijek :-P Reszty dziś nie zdebuguje, oczy mi wyłażą od gapienia się w notatnik++
Dobrej nocy :lol:
Wik, ale Ty robisz to do 6.2 czy 6.3 (raczej 6.3 bo wtemacie o nim to podałeś). I imiona czesto były robione inaczej niż u Włochów jak oni mieli nap. Boleslao to zamienialiśmy to na Bolesław w przypadku Polski. Mam nadzieję, ze czynisz podobnie. Jak zdebugujesz wszystko to ja np. chętnie pobiorę by zobaczyć jak to wygląda. Pozdrawiam.
Aravenie, działa mój błąd polegał na tym, że już part 2 i fix wrzucałem do katalogu BC6.
Jeszcze kilka pytań: na 6.3 grasz na gernacusie?
czy mogę sobie wrzucić plik na zwiększony ruch księżniczek i tytuł dziedzica z 6.2?
ordenus miałem to samo,ale już działa.
Ogólnie fajnie to wygląda,zobaczyłem jak szybko przewijają się tury,pierwsza tura na Feudall-Full trwało około 42 sek,na light poniżej 20 sek,tak więc chyba nawet nie muszę wywalać skryptów :)
Tak myślę że teraz na poważnie zagram w tego moda,mam nadzieje że mnie KO'owca to wciągnie :D
To super. Bo niektóre Osoby przez nieuwagę zmieniają ścieżkę instalacji tylko w part 1, a trzeba jak to zrobić i w part 2 i bugfixerze. Super, że działa. Ja gram na AI bitewnym włoskim. Jeden z Twórców Bellum Brancaleone, zrobił naprawdę bardzo dobre AI bitewne w Bellum 6.3, uważam, że nawet lepsze od Germanicu5. Dlatego gram na razie, na oryginalnych plikach ai z BC 6.3 i bitewnych i strategicznych i od dyplomacji.
Edit: Na razie nie odnotowałem ani jednego ctd. Oby tak dalej.
Ordenus - lepiej nie wrzucaj z 6.2 bo mogli cos pozmieniac w zasięgach ruchu, podaj mi maila na PW Ci wyślę submoda na dziedzica frakcji do 6.3, potestujesz, submod na wybór dziedzica frakcji wymaga nowej kampanii :mrgreen: