No bo nie spotkałem się w podstawce z sytuacją kiedy AI za pomocą dyplomaty wypowiada sojusz.. chyba, że źle Cię zrozumiałem i to Ty sojusz wypowiedziałeś i dostaleś Mosul
Wersja do druku
No bo nie spotkałem się w podstawce z sytuacją kiedy AI za pomocą dyplomaty wypowiada sojusz.. chyba, że źle Cię zrozumiałem i to Ty sojusz wypowiedziałeś i dostaleś Mosul
a widzisz! dlatego jest to sytuacja interesująca;)Cytat:
Zamieszczone przez Sovereign21
jeśli interesuje cię, kto był stroną wypowiadającą, to powiem, że w zasadzie zdarzyły mi się 2 podobne sytuacje. jedna to ta opisana powyżej: dawałem 2000x5 za Mosul, kliknąłem "złóż ofertę", a oni na to, że dadzą mi ten Mosul i coś tam nawet zapłacą, lecz - o ile dobrze pamiętam, ale raczej dobrze - po stronie ich żądań względem mnie pojawiło się "anuluj sojusz". wychodzi więc chyba na to, że to ja go anulowałem. innym razem prowadziłem bardzo podobne negocjacje - między tymi sami, zresztą, nacjami - które zaowocowały tekstem, że jeśli jest jakiś powód, by nasz sojusz trwał, to jest on znany tylko mi (czy jakoś tak) i rezygnacją z jakichkolwiek dalszych rozmów. po wyjściu z panelu negocjacyjnego okazało się, że rzeczywiście sojuszu już nie ma. w tym wypadku stroną zrywającą umowę byli więc Turcy.
No tak to rzeczywiście ciekawe :)
I tak - jeśli wciśniesz Anuluj sojusz to pojawi się to jako Twoja oferta (cóż za ironia). Choć w tym przypadku, jeśli ich ofertą było - Daj:Mosul, a żądaniem wobec Ciebie - Anuluj Sojusz, to można też tę kontrofertę, w trochę pokręcony sposób, zrozumieć jako groźbę, że jeśli będziesz naciskał na oddanie Ci Mosulu to ulegną, ale ceną chciwości będzie zerwanie sojuszu :) Chociaż wątpię by AI potrafiło tak kombinować :roll:
Gram Anglią. W pewnym momencie przyszła misja od papieża, żebym zabił heretyka - pana X. Pierwszy raz zdarzyło się, abym miał taką misję podczas rozgrywanej kampanii. Pan X chodził sobie po Hiszpanii, więc wziąłem najlepszego kardynała i podążyłem nim do Hiszpanii. Myślałem, że chodziło o spalenie pana X na stosie, okazało się, że jednak nie. Mój kardynał na spokojnie unicestwił pana X, a miał to uczynić wyszkolony zabójca. No i lipa, misja wygasła :(
Niestety - normalka. W misji było zaznaczone że to ma być zabójstwo :) Papa też ma swoją ciemną stronę hehehe, Inkwizytora nie wysłał bo pewnie chciał rączki umyć od tego, pewnie jakaś sprawa osobista czy cuś :D
Inkwizytorzy papieża sieją spusztoszenie na północy Europy, krążąc pomiędzy moimi armiami i miastami :P
No rzeczywiscie wielce ta sytuacja jest interesujaca i zabawna :?Cytat:
Zamieszczone przez Ulv
No wai! Nie możliwe! Daj screena bo nie uwierzę! :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Ulv
j/w To się nigdy nie zdarza, daj screena albo kłamiesz.
Już przestańcie się znęcać nad biednym Ulv :D