Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Przejrzałem cały polecony temat i nie zauważyłem nigdzie części o edycji zakresu ruchu. Szukałem też po forum na własną rękę, ale efekty mizerne.
I kolejne pytanie :P Czy po kilkudziesięciu/kilkuset turach w Early Campaigne odblokują mi się same bardziej zaawansowane jednostki, możliwość dalszego rozwoju miast, budowy lepszych dróg itd? Czy może, by mieć do tego wszystkiego dostęp muszę od razu zacząć Late Campaigne?
Nie wydaje wam się, że szarże konnicy są bardzo słabe? Może to tylko moje przyzwyczajenie z Empire i Napoleona (w MTW2 nie grałem już ponad rok), może naprawdę jest coś na rzeczy.
mod/SS/data/descr_character i dla każdej klasy postaci zmieniasz starting_action_points.
mam pytanie od czego zalezy bycie kardynalem preferati> bo widze ze nie od poboznosci- sa kbiskupi co maja 10 obraczek i nie sa preferati a jest jeden ktory ma 7 i jest na 3 miejscu preferatich... moze dobre stosunki z papa czy swita??
i jeszcze jedno zauwazylem fajna rzecz- porzadek publiczny w miastach swiezo dobytych zmienia sie zaleznie ( tez ) od wojsk bedacych w innych terenach nowo podporzadkowanych - tj gdy ruszylem z regionu lotwy armie w rydze spadl mi porzadek publiczny ( obie prowincjie dopiero co zdobylem)
kolejna genialna sprawa to muzyka- jesli chodzi o anglie po prostu mistrzostwo swiata- muzyka robi przeswietny klimat- warto tego posluchac nawet nei grajac w gre =p taz sama sprawa wypadla cieniutko jesli chodzi o np polske ktora teraz gram, ktora za to miazdzy nowym roosterem jednostek i skinami.
cod miod tylko wolno chodzi...
co do statystyk jesli chodzi o mnie calkiem mi odpowiadaja ( do mniejszego ataku jazdy sie po proostu przyzywaczailem =p ) ale warto by bylo zmienic jedna sprawe- szybkosc oddawania strzalu przez lucznikow i kusznikow. warto by bylo zbadac ile razyw rzeczywistosci zdazyli oddac strzal na atakujaca armie, bo w medievalu to wychohdzi bardzo kiepsko..,
Co prawda patch`a jak nie było tak nie ma, ale za to pojawiła się inna bardzo ciekawa rzecz.
Jeden z użytkowników TWCenter postanowił stworzyć kompletną bazę wszystkich jednostek z RR/RC.
Strona jest ciągle w budowie, ale już teraz jest cennym źródłem informacji na temat wojsk poszczególnych frakcji. Opisy zawierają zarówno tekst jak i szczegółowe statystyki. Strona ma zostać przeniesiona a na inną domenę, ale w najbliższym czasie poniższy link powinien być aktualny:
LINK do strony
i link do odpowiedniego tematu z sub forum RR/RC
fajny mod:)
nie ma spolszczenia rozumiem??
Lepiej wprowadzało by w klimat granie z polskimi opisami, bo angielski w miarę znany, ale nie to samo dla mnie:)
dobre dobre=p
teraz gram biz i jak gdizes wczesniej widzialem - ktos pisal- rozgrywka jest prosciutka- chyba nawet prostsza niz w podstawce a to z tego wzgledu ze w podtawce biz mialo duzo slabsze unity niz w ss a wenecja np porownywalnie duzo silniejsze nie mowie ze mi sie podobalo, ze wloskie milicje wymiataly na autowalkach, teraz w sumie jest podobnie ale biz ma silniejsze jednostki ktore mozna wspaniale wykorzystac przy glupocie komputera- seria czy 2 arcitae i aconcistae polaczona z mouatoi robi miesko z podchodzacej armii a reszty dokonuja soutatoi ( to moja najlepsza jednostka jak na razie mam kolo 40 tury i granica w europie oparta o dunaj a na wschodzie na lini trapezunt adana i czasowo opanowany egipt walsciwy przez jakies 10 lat vh vh)
kolejna rzecz ktora mnie troszke irytuje to wojan z wszystkimi na okolo i nie tylko - pytam si ejasna cholere maja interes aragonczycy wypowiadac mi wojne.. ze o jerozolimie nie wspomne ktora leja w pale muzlumanie a i mnie jeszcze atakuja...
ogolnie gra bardzo prosta biz gralem anglia i polska i musze powiedziec ze polska jak na razie skupienia wymagala polska potem anglia i biz.
dodam jeszcze że przy próbie ładowania frakcji wywala mnie za każdym razem do pulpitu;/
zrobiłem wszystko jak w instrukcji i nie wiem kurde;/
patche Ci sie zgadzaja? jesli amsz inen mody to sie moga gryzc np z rusichi tak mialem.
jesli nei dziala odinstaluj wsyzstko i zrob reinstal i na czystego meda dawaj jesli reinstalacja samego moda nie pomoze wraz z latkami...
nie będę kasował modów do KO...
dziwna sprawa, przecież w oddzielnym folderze jest wszystko, nie powinno się gryźć chyba ;/
to zrob reinstala ss wsyzstko jeszcze raz. mialem tez taki problem i po reinstalacji patcha naprawil sie blad.
a foldery nei maja chyba nic do rzeczy jak mowilem mod rusichi skopal mi cala gre wlacznie z vanilla