Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
No nie powiedziałbym :)
Wygląda obłędnie, a to jeszcze nie jest maks jaki można wycisnąć. Może automatycznie Ci się przestawia na low? Podobno taki bug był/jest.
Jakość grafiki zdecydowanie powyżej Shogun 2 (ustawienia MAXXX).
Martwi mnie tylko banalne Ai na mapie taktycznej. U mnie w kampani na hard radzi sobie bardzo dobrze. Jedyny bug który męczy to ataki małych armii na moje miasta. Daje mi to darmowy exp i to dla mnie spore ułatwienie.
Następną kampanię zacznę na very hard albo legendary.
Cytat:
Zamieszczone przez JoK3r
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
I co z tego że masz 50 fpsów skoro gra wygląda jak z zeszłego wieku ;)
sprawdź sobie temat z screenami i skończ narzekać bo innym działa dobrze
Innym , znaczy komu???? Sorki kolego ale z tego co czytam i z kim mam kontakt (a mam dużo znajomych) to tym innym właśnie nie chodzi więc skończ mi zwracać uwagę że narzekam bo wszyscy narzekają , no oprócz kilku innych.....
@Scooter
Sprawdź w ustawieniach sterownika czy nie masz przypadkiem ustawionej opcji - maksymalna wydajność.
Może to powodować koszmarne efekty graficzne w niektórych grach. Miałem tak kiedyś w Empire - jednostki wyglądały paskudnie pomimo ustawień ultra. Nie miałem pojęcia co jest nie tak, aż w końcu na to wpadłem.
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
@Scooter
Sprawdź w ustawieniach sterownika czy nie masz przypadkiem ustawionej opcji - maksymalna wydajność.
Mam , idę sprawdzić , zobaczymy.... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Ghostsenior
PROCESOR CORE i7-3930K
ASUS RAMPAGE IV EXTREME X79 LGA2011
GEIL DDR3 16 GB 1600MHZ DUAL x2=32GB
ASUS GeForce GTX TITAN 6144MB
SANDISK DYSK SSD EXTREME 240GB
2xCAVIAR 1TB SATAIII 64MB CACHE
MS Windows 7 Prof 64-bit Polish
Wszystko na maksa. Nie wyrabia w bitwie przy dużych Armiach. Bitwa przypomina pokaz slajdów.
Pomiary zrobie i dołącze.
Co ciekawe w ustawieniach przy grafie pokazuje dostępny 3GB pamięci grafy. Nie mam pojęcia jak się to przekłada na wydajność w ROME2.
Zdefiniuj duże armie :D
steam pobral cos co wazylo 26 mb,nie wiem czy to ta beta czy release ale nie zaznaczalem bety wiec to chyba juz ten patch,w kazdym razie mam jakies 5 fpsow mniej po tej aktualizacjii,wiec postep jest.Ida jak burza,jak beda co tydzien takie poprawki wypuszczac to za miesiac bede mial 3 fpsy na low
Mi też teraz pobiera ten patch. Zobaczę czy coś się zmieniło
No nie gadajcie ze ten patch dodatkowo zamulil gre:P to sie juz zabawne robi co te matoly z CA odwalaja.
Mi się pobrał ale cały czas chodzi kiepsko a jak patrzyłem jaką mam wersje to jest 1.0 czy to normalne ? Przecież po wydaniu powinno byc 1.1
Żeby na i5 2500k 8 gb ram i 7970 nie można było grac komfortowo to kurw.. śmiech na sali !!!
A użycie gpu 40-50% haha
Cytat:
Zamieszczone przez wrobellito
Mi się pobrał ale cały czas chodzi kiepsko a jak patrzyłem jaką mam wersje to jest 1.0 czy to normalne ? Przecież po wydaniu powinno byc 1.1
Żeby na i5 2500k 8 gb ram i 7970 nie można było grac komfortowo to kurw.. śmiech na sali !!!
A użycie gpu 40-50% haha
Widzę, że masz taką samą specyfikację jak moja. Podkręcałeś swojego i5? Ja mam OC na 4,6 GHz i żadnych problemów z optymalizacją obecnie. Fruwa i Tobie też powinno.