No to może w końcu masz grafikę jak ustawiłeś, a nie low ;p
Wersja do druku
No to może w końcu masz grafikę jak ustawiłeś, a nie low ;p
No wreszcie jest lepiej po tym patchu, przy większej zadymie schodzi co prawda do 30-35 fps na ultra/ekstramalne ;) Poczekam na następne patche ale jest coraz lepiej.
O, to fajnie. Ja jeszcze nie sprawdzałem na swoim domowym kompie, a nie pogardzę paroma klatkami więcej.
Na komputerze w pracy natomiast patch nic mi nie dał. Mam wrażenie, że jest nawet gorzej. Ten komp jednak do najnowszych nie zalicza się.
ja jestem z patcha zadowolony. Na razie bitwy jeszcze nie zapodałem, ale END TURN śmiga mi w paręnaście sekund (a nie przez 3 minuty jak poprzednio)
Nie wiem ocb z tymi problemami graficznymi. Ludzie z mega dobrymi kartami mają fatalne jednostki. Moja karta teoretycznie nie łapie się w minimalne wymagania, 5-letnia zintegrowana max 256 MB, a jak ustawię na Ultra to mam efekt niewiele gorszy niż na previewach frakcji od CA. Co prawda ciężko wtedy grać, bo się tnie, ale screeny poszło zrobić:
viewtopic.php?f=471&t=13846&p=321401#p321401
Mi przed patchem jak dałem koniec tury to czekałem 15 max 20 sekund i się tura skończyła. Nie mam pojęcia jakim cudem Wy musicie czekać 3 min. Ale mi mapa kampanii tnie troszkę.
15, 20 sekund. Hehe, poczekaj, pograj ze 150 tur i wtedy policz. Na początku też mi śmigało parę sekund a teraz po 20 godzinach grania to mogę na kanapki iść ;)
ehhehehe narazie tyle tur nie będę grał z powodu tego, że słaba optymalizacja :D
Jak dla mnie to potrzeba jeszcze jednak ze 2 patchy optymalizacyjnych. Jest dużo lepiej, ale to jeszcze nie to. Liczę na płynność jak w shogunie a to pewnie potrwa. Także, tymczasowo chyba kończę swoją przygodę z Rome II dopóki twórcy nie naprawią podstawowych rzeczy :mrgreen:
Ja odkładam Rome 2 Total War i idę grać w Rome Total War 1 a później w Medieval 2 Total War. I jeszcze ETW i NTW :D