Re: Pytania początkujących graczy
Witam, 3 pytanka ode mnie:
1. Gdzie mogę podczas bitwy włączyć tą kamerę znad głowy żołnierzy i tą pokazującą jednostki na polu bitwy w formie figur geometrycznych??
2. Gram barbarzyńcami ale nadal nie wiem co się stanie gdy wpływ wodzów plemienia dojdzie do 0% ? (w menu Frakcja) Każda adopcja, małżeństwo, powołanie nowego wodza z rodu odejmuje nam wpływ wodzów...co to daje, co to zmienia że spada % tych wpływów?
3. Jak zrobić konfederację? Mam z dwoma frakcjami stosunki bardzo przyjazne, praktycznie wszystkie pakty i sojusze (poza wojskowym) i chciałbym to jakoś umocnić, żebyśmy wspólnie podbijali ziemie....czytałem, że konfederację można zawiązać jeśli jesteśmy znacznie potężniejsi od jakiejś frakcji ale nawet z takimi nie miałem opcji zawiązać konfederacji
1. Klawisz TAB do mapy taktycznej i Insert do tej znad głowy
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
A ja wam powiem, że można ustawiać inne kwoty w dyplomacji ;) Najpierw zaznaczcie żądanie od kogoś kasy i tam się zwiększa chyba o 500 z każdym kliknięciem. Następnie klikacie na zaproponuj i wtedy zachowa się wam kwota, którą ustawiliście ;)
Co prawda dalej operujemy 10% częściami budżetu ale ponieważ AI ma zwykle mniej kasy jest to jakieś rozwiązanie:)
Witam gram w kampanię i mam dosyć banalne pytanie jak odblokować łuczników ?!!! Nie mam pojęcie jak , mam odblokowane w technologi organizacje i taktyke na dość sporym poziomie mam odblokowaną jazdę legionistów oraz legionistów weteranów a nie wiem jak odblokować lucznikow i mam tylko tych oszczepnikow co z dalega tymi dzidami rzucają
ps gram rzymem
Cytat:
Zamieszczone przez AlbertAnastazia
Witam, 3 pytanka ode mnie:
1. Gdzie mogę podczas bitwy włączyć tą kamerę znad głowy żołnierzy i tą pokazującą jednostki na polu bitwy w formie figur geometrycznych??
1. Kameta klawisz INSERT, mapa TAB
Cytat:
2. Gram barbarzyńcami ale nadal nie wiem co się stanie gdy wpływ wodzów plemienia dojdzie do 0% ? (w menu Frakcja) Każda adopcja, małżeństwo, powołanie nowego wodza z rodu odejmuje nam wpływ wodzów...co to daje, co to zmienia że spada % tych wpływów?
2. Będzie wojna domowa. Musisz wypełniać misje oraz starać się wygrywać generałami, którzy są w rodzinie.
Cytat:
3. Jak zrobić konfederację? Mam z dwoma frakcjami stosunki bardzo przyjazne, praktycznie wszystkie pakty i sojusze (poza wojskowym) i chciałbym to jakoś umocnić, żebyśmy wspólnie podbijali ziemie....czytałem, że konfederację można zawiązać jeśli jesteśmy znacznie potężniejsi od jakiejś frakcji ale nawet z takimi nie miałem opcji zawiązać konfederacji
Dyplomacja, konfederacja oznacza po prostu wchłonięcie frakcji do Twojej. Konfederacje możesz związać chyba jedynie z ludami Twojej krwi.
Jakieś pomysły na przerwanie blokady portu przez sojusznika bym mógł zdobyć miasto?
Gram z podglądem ruchu komputera. Często tak ma że kamera ustawia się w jakich dziwnym kątem i zostaje tak do końca ruchu.
Bardzo mnie to dezorientuje. Jest sposób aby to wyłączyć jakoś?
Cytat:
Zamieszczone przez Nalcor
Potrzebuję porady, mianowicie prawie każdy mój generał dostaje cechę "nie całkiem normalny" - i tak w kółko, początek kampanii Rzymem klikam turę jeden z generałów dostaje. Doprowadza to do sytuacji gdzie 3/4 moich generałów dostaje własnie tą cechę niezależnie czy chodzą/stoją/walczą itp. Też tak macie? Jeżeli tak to może udało wam się z tym uporać.
Podbijam bo chyba pytanie utonęło w gąszczu innych.
Cytat:
Zamieszczone przez Doppellganger
Cześć!
Mam problem z prologiem mianowicie po przejściu pierwszego etapu(Oblężenie Capui) prologu drugi(Obrona Campanii) nie odblokowuje się ... Czy ktoś miał może podobny problem??
Ja utknąłem w trzecim. Bitwa o Boviatum, wygrałem ją już z pięć razy, filmik i odnowa.
Może z innej beczki :> Jestem trochę zielony w "internetach". Mógłby mi ktoś podesłać link do moda dotyczącego przedłużenia walki oraz czy on działa w miarę prawidłowo?
kriss i kazama bardzo dziękuję za odpowiedź ;)