Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 19.12.2013)
Divide to pełny mod, poza nic nic nie potrzebujesz, bo zawiera nowe jednostki, kilka tur na rok, nowe cechy, budynki, balans bitew. Ja z nim używam tylko GEM na poprawę grafiki i Special Effects Enhancment Mod na poprawę krwi, dymu i ognia.
Bierz tylko pod uwagę, że mod jest ciągle rozwijany i przy takim ogromie zmian zawsze się jakieś bugi wkradną, które twórcy szybko łatają. Także trzeba się liczyć z tym, że kampania może przestać działać po jakiejś łatce. Dlatego ja pobieram poprzez link do mediafire w subforum DeI na TWC, na Steamie nie subskrybuję, ponieważ nowe wersję są tam później oraz niekoniecznie zawsze możesz chcieć mieć automatycznie aktualizowaną kampanię, która może przestać działać ;)
Poziom trudności bitew normal, maksymalnie hard, bo inaczej padnie balans.
Na wersji 0.5 pograłem sobie trochę Icenami i było świetnie, dużo lepiej niż na jakimkolwiek inny modzie.
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Hej czy DEI jest już kompatybilny z wersją 1.8? Nie mogę odpalić Romka po nowej aktualizacji. No i gdzie można zmienić poziom bitwy? W poprzednich częściach gry były poziomy trudności dla kampanii i dla bitwy...
DeI 0.6 jest pod patch beta 8.1. Poziom trudności bitew zmieniasz już w opcjach gry po uruchomieniu kampanii, czyli np wybierasz kampanię poziom VH, a jak się już mapa wczyta to wchodzisz w opcje gry i wybierasz trudność bitew.
Wielkie dzięki za info :D
Rome 2 nie chce mi odpalić z modem DEI po aktualizacji 1.8?? Możecie poradzić mi dlaczego?
Bo we właściwościach gry musisz wybrać patch beta 8.1, bo pewnie masz patch 8.0 tylko. DeI masz ręcznie ściągnięte, czy ze Steam? Na Steam jeszcze jest wersja na poprzednią wersję gry.
W ogóle zauważyliście, że po nowym patchu 8.0 nie działa przycisk "k" do ukrycia hudu?
Moda ściągałem przez steam, więc muszę poczekać aż DEI będzie przystosowany do najnowszej wersji gry?
Jak najlatwiej sprawdzic czy mod jest aktywny? Nie ma w nim nowych kart jednostek? Jesli nie czy znacie jakis mod na inne ?
edit
jaki macie build po 8.1 ?
Jak ktoś chce grać to niech po prostu przez mod managera usunie DeI ze Steam i ściągnie sobie z linka z mediafire na ich forum.
U mnie klawisz "k" działa i chowa cały interfejs.
To, że mod działa można poznać po tym, że np falanga ma 256 ludzi w oddziale.
Ja grałem na modzie BullGod http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 3-Dec-2013)
Nie polecam już jednak grać na nim na wersji 0.6, ponieważ doszła masa jednostek, które mod BullGoda nie przewiduje, przez co jest brzydka mieszanka starych i nowych kart jednostek. BullGod niestety trzyma z Radiousem, więc nie ma co liczyć póki co na nowe ikonki do DeI.