-
Submod bardzo mi się podoba, jest dużo ciężej niż na czystym Third Age (zwłaszcza jeśli chodzi o finanse), tylko czy to normalne, że co 2-3 tury wyrzuca mnie do pulpitu, bo "Medieval II napotkał na niespodziewany błąd"? Loadowanie co 15min jest tragiczne ;/
-
Nie to nie jest normalne, ale zależy jaką grasz nacją, bo niektóre mocno wywalają np. krasnoludy z Morii. To nadal beta. Kilkoma nacjami nie miałem ctd w czasie 200 tur np.
W czym był u Ciebie problem z instalacją w UAC czy czymś innym? Map.rwm z base moda usuwaj co jakiś czas.
-
Gram Królestwem Thranduila. Problem chyba był z UAC, bo jak wyłączyłem to wszystko zainstalowało się dobrze. Usunąłem już chyba z 5x map.rwm, ale niewiele to daje... 24 tura i chyba 10 razy widziałem: Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit. To się dzieje tylko przy kończeniu tury.
-
Zaktualizuj sterowniki grafiki, używaj programó typu cleaner (czyszczenei pamieci) i defraggler (defragmentacja). Obniż ew. wymagania grafiki. Jak nic nie pomaga czekaj na kolejną wersję. Grałem elfami jakoś nie wywalało specjalnie.
-
jest jakas nowa wersja? bo sam juz nie wiem jaka byla wczesniej i wgl
-
Jeszcze nie ma. Czekają na jedną rzecz - optymalizacja elfów, ktoś chyba nie dostarczyl wyników swojej pracy, także czekamy.
-
Nowa wersja 0.5 wydana! Instalujemy ją na CZYSTEGO Third Age 3.2.
Link do torrenta: http://www.filedropper.com/tatwdac05
Screen z nową jednostką dla Mordoru :D
-
ooo na to czekałem od kilku dni ^^
kuuuurde -,- jaja sb robią z wagą tego patch o.O ?
-
Zmian jest dużo, więc to pewnie dlatego. Jestem ciekaw który submod jest teraz lepszy - MOS 1.7 czy Divide & Conquer 0.5 :D
-
mam na kompie mosa 1.7 i jest gorszy od DaC 0.4 i to o wiele:
- w DaC szybciej tury i ładowania mijają
- w DaC cain andros nie jest zbugowane tak jak w Mosie
- gra jest dynamiczna
- Isengard ma jakieś szanse przeciwko Rohanowi na vh