Spoko. Fajnie, że to wyszukałeś.
Nowa kampania konieczna była co?
To faktycznie ogranicza straty o 20 do 25% w bitwie?
Czyli każdy generał ją ma od początku, czy się ją zdobywa?
Wersja do druku
Spoko. Fajnie, że to wyszukałeś.
Nowa kampania konieczna była co?
To faktycznie ogranicza straty o 20 do 25% w bitwie?
Czyli każdy generał ją ma od początku, czy się ją zdobywa?
Nowa kampania konieczna, stara nawet nie chce się wczytac, CTD.
Każdy generał ma ją od początku, nie wiem jak ci rekrutowani w akademiach wojskowych ale chyba też. A co do strat to narazie nie potrafię dać jednoznacznej odpowiedzi bo nie rozegrałem jeszcze żadnej bitwy;).
Znalazłem jeszcze submod Battle Balance autorstwa Mihailo
Czyli statystyki jednostek oraz rekrutacja na bazie RR/RC Point Blacka
Spoiler:
Trzeba to wrzucić na czyste bellum. Przy jakimś wolnym weekendzie pewnie przetestuje.
Testowałem tego submoda Mihailo kiedyś. Szału nie było.
Chyba, ze jest jakaś jego nowa wersja.
Jak da radę wstaw tych konnych wojowników "zakonnych" do Gruzji, Tadzreuli, znaczy. 2 rodzaje, albo chociaż jeden ten lepszy.
Edycja pierwszego postu.
Wrzuciłem dodatek na cechę u generałów na zmniejszenie strat po bitwach, tzn. więcej żołnierzy zostaje uleczonych z ran.
Autorem tej cechy "REAL CASUALTIES" jest Seth Heristal z włoskiego forum o bellum, Araven pomógł z tłumaczeniem. Dziękuję.
więcej tutaj, o ile znacie włoski;)
http://freeforumzone.leonardo.it/d/1...scussione.aspx
ps. narazie nie ruszyłem konnych tadzreuli:(
ps2. cecha ta będzie działać także na samym megasubmodzie bez romanoi
ps3. nowa kampania konieczna by zadziałała ta cecha
Po co tak ułatwiać grę i tak leczone jest zazwyczaj 15-30% wojsk, to ile teraz będzie? Masakra, jak macie na koniec bitwy wynik, strata połowy ludzi, to pod koniec bitwy na polu pewnie mieliście tylko 1/3. Każdą możliwą zmianę wprowadzać byle było inaczej... coraz mniej to grywalne.
Ja poczekam jeszcze na tadzreuli to w międzyczasie zregeneruje się ochota do grania:)
Przecież ta łatka na mniejsze straty jest dla chętnych, nie ma jej w Instalce, to w czym problem?
Mi się to podoba, w grze straty są nierealne wręcz i dobrze że jest to hamowane.
Cecha ta jest w dodatkach, więc tak jak napisał Araven kto chce instaluje.
Chciałbym jeszcze zrobić tych Tadzreuli i dodatek ze starymi koszarami ale cienko ostatnio stoję z wolnym czasem na grzebanie w plikach.