-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Masz jakieś dane na ten temat? Bo ja znam alergików, którzy mają 50-60-70 i więcej lat...
nie przeczę, że reakcje alergiczne, w szczególności astma, nie istniały wcześniej, jednak obecnie widać coś niepokojącego.
ten dokument ( http://www.lungusa.org/finding-cures/ou ... report.pdf ) znalazłem z google. nie mam pojęcia, co to jest za organizacja (American Lung Association), jednak dane przez nią zebrane są porażające. nie jestem medykiem, ale łatwo zauważyć trend (nierzadko radykalnie) rosnący, tylko w USA, w praktycznie każdej tabeli (w pierwszych kilku uwzględniono śmiertelność, która na szczęście, wydaje się być coraz niższa).
nawet w stanach wydawałoby się czystych, jak alaska, ilość zachorowań na astmę, w latach 1982-2008, wzrosła ZNACZĄCO
-
-
I co w związku z tym ? Ta ustawa jest tak realna i możliwa do wprowadzenia jak ewentualna ustawa o nawiązaniu kontaktów z cywilizacją pozaziemską.
-
Cytat:
I co w związku z tym ? Ta ustawa jest tak realna i możliwa do wprowadzenia jak ewentualna ustawa o nawiązaniu kontaktów z cywilizacją pozaziemską.
Cieszy to, że takie rzeczy w ogóle się pojawiają w politycznym mainstreamie. Tego już nie da się zwyczajnie zamilczeć i udawać, że temat nie istnieje. A jakby to było realne do wprowadzenia, to bym się na miejscu R. Paula zaczął martwić o swoje życie ;)
-
Widzisz, ja to odbieram nieco inaczej. Nie na zasadzie 'tematu nie da się dużej ukrywać', bo nikt nigdy go nie ukrywał, a informacje o FED-zie i zasadzie na jakiej działają banki centralne są powszechnie dostępne. Po prostu system który obecnie funkcjonuje nie ma szansy istnieć bez takich instytucji, a Ron Paul bardziej chciałby zmienić system, niż konkretny przypadek patologii - dlatego właśnie ta ustawa nie ma sensu.
-
Cytat:
Widzisz, ja to odbieram nieco inaczej. Nie na zasadzie 'tematu nie da się dużej ukrywać', bo nikt nigdy go nie ukrywał, a informacje o FED-zie i zasadzie na jakiej działają banki centralne są powszechnie dostępne.
Widzisz nie bardzo. FED jest, wbrew pozorom, instytucją bardzo tajemniczą. Ostatnio ktoś(nie wiem czy też nie R.P.) nie wyskoczył w Kongresie z pomysłem nt. przeprowadzenia w FED zwykłego audytu. Zgadnij jak przyjęto tą propozycję ;)
Cytat:
Po prostu system który obecnie funkcjonuje nie ma szansy istnieć bez takich instytucji, a Ron Paul bardziej chciałby zmienić system, niż konkretny przypadek patologii - dlatego właśnie ta ustawa nie ma sensu.
Dlaczego "nie ma sensu" :roll: :?:
-
Jak R.P. za daleko zajdzie w swoich koncepcjach odnośnie FEDu to zabiją go tak jak Kennedy'ego za E.O.11110,a szkoda bo to spoko gość jak na polityka.Zresztą JFK zdaje się nie był jedynym preziem USA,który chciał przywrócić kongresowi prawo do emisji pieniądza i skończył tragicznie.
Wszystko się prędzej czy później wyp.... i to nie tylko u nas,ale w sensie globalnym.Będzie z pewnością bolało i zrobi się straszliwy smród,ale ja nie widze możliwości,żeby to dziadostwo było się w stanie zreformować samo z siebie,a nalewać z pustego w pełne w nieskończoność się nie da.
-
-
-
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-na- ... omosc.html - hłe hłe może to od "tolerancji dla mniejszości" pokazali, jacy są tolerancyjni :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html - tolerancji ciąg dalszy
-
rzecz jasna naziole jechali tam żeby się poprzytulać z lewakami? ;] niby tacy z nich nordyccy nadludzie, ale tylko jak trzeba skopać dziewczynę w dziesięciu czy obrzucać matki z dziecmi butelkami czy kamieniami. to, że jkm poszedl z kolesiami spod sztandaru combat 18 swietowac niepodleglosc to w ogole bez komentarza.
NO PASARAN!
-
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-na-jadacych-do-stolicy-na-manifestacje-onr,1,3784108,wiadomosc.html - hłe hłe może to od "tolerancji dla mniejszości" pokazali, jacy są tolerancyjni :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html - tolerancji ciąg dalszy
No faktycznie biedactwa, jak obrzucali kamieniami gejów było ok. ale jak dostali łomot w przedziale to już nie bardzo. Ale przecież sami nie są zwolennikami "tolerancji", czy zatem nie powinni być zadowoleni z obrotu sprawy? :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
, że jkm poszedl z kolesiami spod sztandaru combat 18 swietowac niepodleglosc to w ogole bez komentarza.
To "król zimowy" kulfon też tam jest ? ja słyszałem tylko o Pospieszalskim i Ziemkiewiczu ,no ale generalnie Kulfon idealnie pasuję do tego towarzystwa.
Co do tych co dostali w łeb jakoś też mi ich nie szkoda ,bidulki :lol:
-
Co jak co, ale organizacja łapanek pełna klasa. W jakim kraju my żyjemy, gdzie na oczach policji bandy ONR czy Szczerbca tłuką na samym środku ulicy ludzi? Na manifestacji każdy wie w co się pcha, ale to już przegięcie.
Już nawet nastroje społeczeństwa mnie przerażają. Takiego poparcia dla nacjonalistów to jeszcze nie widziałem. Jak w Rzeszy.
-
Jak słyszę ludzi z przeciwnej strony barykady to mi się na wymioty zbiera. Takiej histerii dawno nie widziałem.
-
co dla ciebie jest histerią? niezgoda na marsze faszystów..? :|
-
Mnie tam denerwuję te całe hallo z ONR itd.... dostali prawo przemarszu, dostali i teraz w normalnym państwie gdyby zaczęło się hajlowanie itp. postawione byłoby zarzuty, ale nie w Polsce.. no ok, ale znów ten cały "faszyzm nie przejdzie" wkurza mnie jeszcze bardziej, z coraz mniejszą ochotą słucham lewicowego TOK FM, bo to co tam gadają o "faszystach" to też przechodzi ludzie wyobrażenie... Nie mówiąc o Dmowskim, z którego "ideologią" co prawda się nie zgadzam ale szanuję człeka i podważanie jego osoby jest po prostu śmieszne...
Mnie tam g**** obchodzi co robili "faszyści" rok temu, powinny być wyciągnięte konsekwencje ale to co było rok temu nie uprawnia do lania ludzi w pociągach...
Dla mnie, można powiedzieć centro-konserwatywnego światopoglądowego człowieka w tej "wojnie" przegięły środowiska lewackie... w ogóle nie wiem czy poglądy niektórych środowisk skupionych w tym lewackim porozumieniu nie są gorszę od ONR i wszechpolaków.
Każdy "odchył" za bardzo w lewo czy prawo jest złem! Nie rozumiem dlaczego kolesie kogą chodzić z sierpem i młotem na koszulkach a szczerbiec ma być zakazany. Swastyka oraz sierpy i młoty to takie same g.... i zło.
ps. Korwin po raz kolejny pokazał, że nie jest wart mojego głosu...
-
Cytat:
Mnie tam denerwuję te całe hallo z ONR itd.... dostali prawo przemarszu, dostali i teraz w normalnym państwie gdyby zaczęło się hajlowanie itp. postawione byłoby zarzuty,
Patrz rok wstecz, śledztwo umorzone.
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego kolesie kogą chodzić z sierpem i młotem na koszulkach a szczerbiec ma być zakazany
Kto chce? Jeśli ktoś wkracza buciorem w twoją strefę wolności, nie masz prawa zareagować?
-
Cytat:
Patrz rok wstecz, śledztwo umorzone.
Cóz takie mamy panstwo... ale to samo byloby zapewne z marszami komunistów i oddawaniem czci stalinowi, Niewydolnosc prawa i panstwa to zadne usprawiedliwienie.
Cytat:
Jeśli ktoś wkracza buciorem w twoją strefę wolności, nie masz prawa zareagować?
Nie rozumiem o co Ci tu chodzi...
Powtarzam dla mnie anarchiści,komuniści=faszyści,nacjonaliści... i nie wiem co dla mnie jako Polaka jest gorszę, bo jak ujrzałem na jednym z bloków hasło "najpierw jesteśmy ludzmi, potem Polakami" i obok pacyfkę to się skrzywiłem, potem pomyślałem, że to jest logiczne a na końcu o czołgach niemieckich wkraczających do Paryża w 1940, które robiły to na fali pacyfistycznej fali francuskiego społeczeństwa...
Każda odmiana skrajności jest groźna, czy w lewo czy prawo...a teraz jest tylko wielkie hallo o tę skrajności z prawej strony.
-
Cytat:
że to jest logiczne a na końcu o czołgach niemieckich wkraczających do Paryża w 1940, które robiły to na fali pacyfistycznej fali francuskiego społeczeństwa...
i w jaki sposób Francuzi na tym stracili? w jaki sposób pacyfizm okazal się dla nich groźny? wymordowano miliony Francuzów? zniszczono setki miast? zrównano z ziemią ich stolicę? nie rozumiem w jaki sposób można porównywać ludzi nawołujących jawnie do eksterminacji z grupą antyfaszystów, którzy protestują w swojej wlasnej obronie, bo co mają siedzieć cicho gdy tamci skandują, że chcą ich wysłać do gazu?! tamci idioci nie rozumieją innego języka niż przemoc- skoro wchodzą do szamba niech nie dziwią sie, ze nie pachnie fiołkami.
-
Cytat:
Nie mówiąc o Dmowskim, z którego "ideologią" co prawda się nie zgadzam
Dlaczego ideę wspólnej pracy na rzecz interesu narodowego, w którą w końcu włącza się mieszczan, robotników i rolników; a nie tylko ziemian i przedsiębiorców; wziąłeś w nawias?
-
Rapsod mi bardziej chodziło o kwestię zewnętrzne oraz stosunek Dmowskiego do Żydów itd.. on był jaki był, ale ten człowiek zrobił dużo dobrego dla Polski, a nikt nie jest postacią kryształową, dlatego brzydzi mnie obrzucanie jego osoby błotem mimo, że sam nigdy bym pod jego pomnikiem kwiatów nie składał...
ps. Glaca jeżeli Ty uważasz, że Hitler nie mordował Francuzów przez pacyfizm(równie dobrze można rzecz, że Hitler by nie zaistniał gdyby Francuzi nie byli tacy pacyfistyczni i dupowaci...) oraz jesteś za wpuszczaniem wroga bez wystrzału do kraju to ja nie mam już pytań... no to dla mnie jest to gorszę od komunizmu i faszyzmu razem wziętych. W ogóle porównaj co piszesz w pierwszej części posta a co w drugiej... większej sprzeczności chyba nie idzie uświadczyć :lol:
-
czy spoleczenstwo francuskie mialo jakiekolwiek szanse z machiną wojenną Niemców kiedy wojsko sobie darowalo walkę? mówię o sprzeciwie w momencie gdy naziole są na takim samym poziomie co reszta i opór jest możliwy.
ale z drugiej strony może masz rację... bo wiesz- nie popieram przemocy i wolę bierny opór- taki jak dzisiaj pokazali antyfaszyści, ale może masz własnie rację, że tym sposobem może dojsc do nieszczęscia... :twisted: nie popelnijmy więc błędu Francuzów i tłuczmy gnojków?
ale też nie porównujmy manifestacji do wojny. a jak już to w tej bitwie brunatni kiepsko by skonczyli gdyby nie ochrona policji ;]
-
Glaca społeczeństwo francuskie było jakie było nie tylko w 1939, ale i 3, 6 i 9 lat wcześniej...to w dużym stopniu demokracjom zachodnim zawdzięczamy to, że taki ktoś jak Hitler zaistniał na arenie międzynarodowej...
Natomiast jeśli chodzi o tych dzisiejszych "antyfaszystów" to w mojej ocenie oni dążyli do konfrontacji... ale np. akcje z gwizdkami popieram.
-
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o tych dzisiejszych "antyfaszystów" to w mojej ocenie oni dążyli do konfrontacji.
Dobre sobie :mrgreen:
-
http://www.tvn24.pl/0,1681912,0,1,onr-i ... omosc.html - kto to są "antyfaszyści" :?: Jak ktoś używa takich debilnych nazw, to jednocześnie stwierdza, że reszta społeczeństwa to faszyści...
Cytat:
rzecz jasna naziole jechali tam żeby się poprzytulać z lewakami? ;] niby tacy z nich nordyccy nadludzie, ale tylko jak trzeba skopać dziewczynę w dziesięciu czy obrzucać matki z dziecmi butelkami czy kamieniami. to, że jkm poszedl z kolesiami spod sztandaru combat 18 swietowac niepodleglosc to w ogole bez komentarza.
Czyli każdy kto jedzie na taką manifestację, to ogolony skin kipiący nienawiścią do całego świata, w podkutych glanach i z siekierą pod flekiem, chętny kopać niewinne kobiety i dzieci :roll: :?: To dość tendencyjny opis, nie uważasz :lol: :?:
Cytat:
No faktycznie biedactwa, jak obrzucali kamieniami gejów było ok. ale jak dostali łomot w przedziale to już nie bardzo. Ale przecież sami nie są zwolennikami "tolerancji", czy zatem nie powinni być zadowoleni z obrotu sprawy? :roll:
Znasz życiorys każdego z nich, że mówisz że rzucali w homosiów kamieniami :roll: :?:
Cytat:
Co do tych co dostali w łeb jakoś też mi ich nie szkoda ,bidulki :lol:
Bo jak łomot dostają faszyści, to jest dobrze i fajnie, a jak od faszysty ktoś oberwie, to już jest źle, tak Kali twierdzić :roll: :?:
Cytat:
Już nawet nastroje społeczeństwa mnie przerażają. Takiego poparcia dla nacjonalistów to jeszcze nie widziałem. Jak w Rzeszy.
Na każdą akcję jest reakcja. Jak się tubylców stara wytresować na homo europensis, to niektórzy w reakcji przeginają w stronę nacjonalizmu.
Cytat:
Kto chce? Jeśli ktoś wkracza buciorem w twoją strefę wolności, nie masz prawa zareagować?
Jemu chodziło to to, by różne totalitaryzmy traktować symetrycznie. Jak ktoś może chodzić z Guevarą/Leninem/sierpem i młotem na koszulce, to ja nie widzę problemu, by inni mogli sobie nawet nosić koszulki ze swastyką, Adolfem i hajlować.
Cytat:
ale z drugiej strony może masz rację... bo wiesz- nie popieram przemocy i wolę bierny opór- taki jak dzisiaj pokazali antyfaszyści, ale może masz własnie rację, że tym sposobem może dojsc do nieszczęscia... :twisted: nie popelnijmy więc błędu Francuzów i tłuczmy gnojków?
Tzn. co takiego strasznego pokazały te "gnojki" :roll: :?: I znów się zapytam co to za stworzenie ten "antyfaszysta" :?: I skąd nagle ten "odpór", skoro manifestacja "faszystów" jest legalna :?:
Cytat:
ale też nie porównujmy manifestacji do wojny. a jak już to w tej bitwie brunatni kiepsko by skonczyli gdyby nie ochrona policji ;]
Homosie, pacyfiści, feministki, tolerancyjni lewicowcy, itp. są tak krwiożerczy, że nawet tych potwornych faszystów by zlali :roll: :?:
http://wyborcza.pl/1,75968,8616064,Prze ... iasta.html - nie ma to jak obiektywne mendium :lol:
-
Ja staram sie byc apolityczny, ale gdy pokazuja chlopakow krzyczacych "Bóg, Honor, Ojczyzna" i jakiś pedzio komentuje, ze to niedopuszczalne to się nóz w kieszeni otwiera :evil:
Jestem Polakiem, mysle ze patriota i nie uwazam, ze nawet i zbytnie wywyzszanie swojego narodu jest czyms zlym.
To ja juz wole byc okreslony mianem faszysty, niz hanbic tak wazne swieto machajac flaga w teczowych barwach.
-
Wczoraj krzyż,dziś dopalacze,jutro faszyści.Czymś trzeba plebs zająć - ogólnie przedstawienie trwa.I jak mi ktoś powie,że część organizacji po jednej czy drugiej stronie jest całkowicie poza wpływem politycznym i nie jest wkorzystywana w eskalowaniu nastrojów na potrzeby polityków to mu się ośmieje w pysk.To primo.Secundo.Najważniejsze jest dla mnie z kim ide,w drugiej kolejności mogę się zastanowić przeciwko komu.Troche po różnych lewicowych stronkach się swego czasu kręciłem i w tych środowiskach zwyrodnialców,którzy gdyby mogli to zrobiliby z Polski Kambodże z czasów Pohl-Pota też nie brakuje,więc sry ale ja dziękuje.Tertio antify mają na swoim koncie podobne akcje jak radykalni nacjonaliści.Licytował się kto więcej nie będe dla mnie nie ma to znaczenia.Tak jak napisał Barsa znak równości i tyle.
I na koniec przynajmniej dla mnie najsmutniejsze i chyba najważniejsze.Czy ci radykalni nacjonaliści przylecieli z Księżyca ideowo ukształtowani i to jest jakaś inwazja obcych,z którą musimy walczyć o przetrwanie.Czy może są to ludzie,którzy tak jak my urodzili się w tym kraju i ten kraj ukształtował ich tak,a nie inaczej.Brak pracy,brak perspektyw,problem z utrzymaniem rodziny.Praktycznie zawsze radykalny nacjonalizm jest z tym ściśle powiązany.A kto jest winny temu,że to państwo wygląda tak,a nie inaczej i czy przypadkiem winnym nie zależy na całej hecy,co by przypadkiem ktoś nie złapał ICH za dupe?Człowiek przeciw człowiekowi,nienawiść przeciw nienawiści,a na głębszą refleksje dlaczego ludzie stają przeciwko sobie miejsca już niestety brakuje po obydwu stronach.Sry jeśli uraże jakiegoś forumowicza,który wybrał się tam z powodu jakiegoś ideowego "terefere" i głeboko wierzy,że walczył o coś "wielkiego" ,po którejkolwiek ze stron.Dla mnie to wszystko banda dających się manipulować idiotów i nic więcej.
-
Cytat:
Rapsod mi bardziej chodziło o kwestię zewnętrzne
Czyli o wystąpienie w Wersalu, dotyczące polskości Śląska i Wielkopolski oraz oddanie Czerwonym w Rydze Mińska, bo jest za mało polski, aby być w II RP?
Cytat:
oraz stosunek Dmowskiego do Żydów
Że zbyt długie spółkowanie z nimi wywołało u nas swoistą formę mesjanizmu: oni uważają, że mogą krzywdzić każdego; zaś my, że każdy może nas krzywdzić czy też złość za to, że tak chętnie uczestniczyli w wyborach prezydenckich?
Ciekawi mnie czy jesteś gotów składać te kwiaty Piłsudskiemu, który ,,parę" dusz na sumieniu ma...
Cytat:
Jemu chodziło to to, by różne totalitaryzmy traktować symetrycznie. Jak ktoś może chodzić z Guevarą/Leninem/sierpem i młotem na koszulce, to ja nie widzę problemu, by inni mogli sobie nawet nosić koszulki ze swastyką, Adolfem i hajlować.
Swoją drogą ciekawe jak zareagowałaby opinia publiczna na wieść, że pozdrowienie ku słońcu, podobnie jak swastyka (a nie niemiecki złamany krzyż) używane są od tysiącleci. A swastyki na ramionach powstańców wielkopolskich to już pewnie byłby hit, wyrzucenie święta z kalendarza, reakcja środowisk żydowskich i odłączenie Wielkopolski od Macierzy...
Cytat:
Jestem Polakiem, mysle ze patriota i nie uwazam, ze nawet i zbytnie wywyzszanie swojego narodu jest czyms zlym.
Wywyższanie swojego narodu to szowinizm. Nacjonalizm zaś to bardzo korzystne zachowanie na Zachodzie: kupowanie własnych produktów, tworzenie klastrów, wcielanie idei koopetycji w życie gospodarcze, etc.
EDIT: Jak to jest, że akcję ,,wysłania Żydów na Madagaskar" dokonał w końcu system socjalistyczny?
-
Cytat:
Swoją drogą ciekawe jak zareagowałaby opinia publiczna na wieść, że pozdrowienie ku słońcu, podobnie jak swastyka (a nie niemiecki złamany krzyż) używane są od tysiącleci. A swastyki na ramionach powstańców wielkopolskich to już pewnie byłby hit, wyrzucenie święta z kalendarza, reakcja środowisk żydowskich i odłączenie Wielkopolski od Macierzy...
Ciekawe jakby lewactwo zareagowało, gdyby się dowiedziało, że swastyki używali też ich idole bolszewicy :lol: Pewnie by ich oskarżyli o nazizm :lol:
Cytat:
Ja staram sie byc apolityczny, ale gdy pokazuja chlopakow krzyczacych "Bóg, Honor, Ojczyzna" i jakiś pedzio komentuje, ze to niedopuszczalne to się nóz w kieszeni otwiera :evil:
Nie wiesz, że ostatnio wg postępowców Polsce grożą już nie tylko "upiory nacjonalizmu", ale i "demony polskiego patriotyzmu" ;) :?: Nie jest łatwo być Polakiem. Rodzisz się i już musisz toczyć walkę z "demonami" :lol:
-
Cytat:
Czyli o wystąpienie w Wersalu, dotyczące polskości Śląska i Wielkopolski oraz oddanie Czerwonym w Rydze Mińska, bo jest za mało polski, aby być w II RP?
No mi raczej chodziło o wschód, bo co do zachodniej granicy to raczej polscy politycy byli zgodni...
Cytat:
Ciekawi mnie czy jesteś gotów składać te kwiaty Piłsudskiemu, który ,,parę" dusz na sumieniu ma...
Tak jestem... tu nie chodzi o kto ma ile dusz na sumieniu, bo czasem w historii trzeba było "poświęcić te kilka dusz". Żeby nie było przeszła mi już "młodzieńcza fascynacja" ;) Piłsudskim ale jednak przy jego pomniku kwiaty bym złożył, choć kilka spraw źle wykonał w mojej ocenie, ale ciężko jest coś oceniać przez pryzmat teraźniejszości, notabene tak jak z antysemityzmem Dmowskiego...
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju... jak pisałem, czasem kilka dusz trzeba poświęcić a mimo, że nie uważam marszałka za socjalistę, to jednak miał więcej minusów w swoim "programie" niż Dmowski ale za to potrafił działać.
ps. Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce, ale kilka samolotów z polską "elytą polityczną" do Smoleńska w czasie mgły bym wysłał.... ich nie byłoby co żałować jak żołnierzy poległych za bądź co bądź legalną władzę w 1926. To nie jest nawoływanie do terroru, mordowania itd. żeby mi się tu jakiś prokurator zaraz nie przypałętał :lol:
-
Nie miał jaj... Nie miał środków. I może dobrze, bo jego ludzie nie za bardzo go rozumieli i jeszcze byśmy mieli prawdziwe tępienie Żydów, a nie kilka pobić, co bądź co bądź zdarza się nagminnie często obecnie w postępowych krajach jak Niemcy czy Francja.
-
Tylko, że pobicia i dewastacje synagog w Polsce są w nagłaśniane... a w krajach jakże cywilizowanego zachodu już nie tak bardzo...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Bo jak łomot dostają faszyści, to jest dobrze i fajnie, a jak od faszysty ktoś oberwie, to już jest źle, tak Kali twierdzić :roll: :?:
No cóż jak "faszyści" ,nacjonaliści czy pal licho kto ,prowokują do tego żeby ktoś za nimi gonił z pałami to tak się zdarza czasami :lol: zresztą podobne akcję sami przeprowadzają więc tym bardziej w ogóle mi ich nie szkoda.Cieszy mnie bardzo to że było tak mało tych "prawdziwych polaków" zaledwie kilkuset frustratów chowających się za policją żeby im homosie,feministki,nastolatki w arafatkach i inne dzieci emo krzywdy nie zrobiły ,prawdziwi "white warriors" ,Dmowski się w grobie przewraca :lol:
-
Sory, ale nie wytrzymałem
Cytat:
Między nami ;) główną przewiną Dmowskiego jest to, że nie miał jaj zrobić czegoś takiego jak Piłsudski w maju...
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
Cytat:
Dzisiaj nie pochwalałbym zrobienia "maja" w Polsce
A dlaczego ?
-
Cytat:
Tzn czego ? Przewrotu ? Nie miał jaj obalić legalnie wybranego przez polski naród rządu ? Rządu legitymizowanego wolą większości głosujących ? To jest ten niezwykły wyczyn bohatera Piłsudskiego ?
Znaczy, że obalenie rządu wybranego przez większość społeczeństwa, a obalenie rządu o innej legitymizacji się różnią? To pierwsze jest złe, a to drugie już lepsze?
Cytat:
Powiedz mi Barsa, wszystkie rewolucje i przewroty uznajesz za 'zło konieczne' ? Czy jednak tylko niektóre, tylko te które odpowiadają Twoim poglądom ?
Możesz odpowiedzieć na to pytanie Witio? Wszystkie uważasz za zło konieczne czy tylko niektóre?
-
narodowcy są fajni :D
z forum kibice.net :
Cytat:
Chodzę na te marsze od... no kilkanaście już lat. Dzisiaj zbudowany byłem liczbą uczestników, organizacją brakiem pewnych wtop które się często powtarzały w przeszłości. SZACUN DLA ORGANIZATORÓW!! Sam marsz na prawdę był 100% ok.
Wszystko niby dobrze ale tej jednej rzeczy za cholerę nie mogę zrozumieć: jak narodowiec narodowcowi może wklepać kilka kos pod pomnikiem Romana Dmowskiego i to kiedy?? 11 XI na Marszu Niepodległości ?? No k... jak?
Znam ludzi z obu uczestniczących w tym zdarzeniu ekip. Co ciekawe mimo że te ekipy są ze sobą w złych stosunkach to udawało mi się trzymać szacunek do ludzi z jednej i drugiej ekipy.
Ale zachodzę w głowę i zrozumieć za cholerę nie mogę:JAK TO SIĘ MOGŁO ZDARZYĆ? No jak?
Lewaków kilka setek po mieście biega a 11 listopada narodowiec narodowcowi kilka kos sprzedaje i to gdzie? prawie przy pomniku Dmowskiego!
Jestem wkurzony na maxa! Przestaję już wierzyć w wiele rzeczy.
Cytat:
Piszemy tu o lewakach że są tacy a tacy.. i słusznie.
Ale co powiedzieć o jakości nas Narodowców?
Otóż jedna z ekip uczestnicząca w Marszu Niepodległości wyzwała ekipę uczestniczącą także w marszu tuż pod pomnikiem Romana Dmowskiego.
Mimo sporej (a raczej dużej) przewagi liczebnej używają noży Pocięli nożami dwóch sparingpartnerów. Rzecz się działa tuż przy pomniku Romana Dmowskiego po zakończonym marszu!!!
Obaj odwiezieni karetkami do szpitala. Jeden trzy rany od noża stan lepszy. Drugi z licznymi ranami m.in.: głowy, brzucha, pleców itd jest operowany.
Jak dla mnie: ktoś kto używa noża przy takiej przewadze liczebnej jest zwykłą ku.. a nie nacjonalistą.
I... to na drugim narodowcu w specyficznym czasie i miejscu - 11 XI MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI Pomnik Dmowskiego)!!!
elrond
Cytat:
Tzn. co takiego strasznego pokazały te "gnojki" I znów się zapytam co to za stworzenie ten "antyfaszysta" I skąd nagle ten "odpór", skoro manifestacja "faszystów" jest legalna
rzucali kamieniami w tłum tych, którzy odważyli się mieć inne zdanie nie patrząc na to, że to również zalegalizowana manifestacja (róg Senatorskiej/Miodowej) i na to, że wewnątrz tłumu są dzieci w wózkach i staruszki pamiętające II wojnę. Jakoś nie widziałem, by antyfaszyści zastosowali podobne metody.
ale oczywiście forumowe mądre głowy wiedzą najlepiej jak było i kto jest sterowany przez kogo :D
spoko, ze dla was marsz pod krzyzami celtyckimi i okrzyki 'pedaly do gazu' to patriotyzm. spoko jakby ich aktywnosc tylko tak sie przejawiala- wierzę w wolnosc slowa, ale niestety robią tez inne akcje
A i jeszcze jedno - zauważcie, że w takim np. Gdańsku nikomu nie przyszło do głowy blokować parady niepodległości - gdzie bawiło się - tak - BAWIŁO SIĘ kilkanaście tysięcy zwykłych ludzi - dla których 11 listopada to WAŻNE święto (coś jak dla Amerykanów 4 lipca i podobny sposób obchodzenia) - ale święto bez pochodni, gloryfikacji jednej rasy i religii... To tyle...
EOT
-
Ci z nożami to na bank prowokatorzy od Tuska , biedni "łajt łarjors"
W marszu uczestniczył też Paweł Kukiz ,a pamiętam jak swego czasu na koncertach występował w koszulce z ludkiem wrzucającym swastykę do kosza (a jak krzyczał w Jarocinie j... faszystów) ,no ale cóż poglądy się zmieniają ,on sam generalnie jako artysta jest już na dnie ,więc chwyta się jeszcze czego się da , byle by utrzymać się na "rynku" ,to popolitykuję trochę,to powyciera sobie gębę historią ,i nagra żałosną pioseneczkę o Katyniu - PAJAC.
Zresztą prześledzmy etapy jego kariery -najpierw był punkiem ,potem takim typowym artystą pop/rock ,z czego wynikła próba zmiany image na szarmanckiego gentlemana niczym Sting (projekt z Borysewiczem) no ale coś nie wyszło :lol: więc teraz ciśnie na "romantyka" ,świadomego artystę patriotę wieszcza narodowego walczącego słowem z wyimaginowanym zaborcą :lol:
-
Cytat:
No cóż jak "faszyści" ,nacjonaliści czy pal licho kto ,prowokują do tego żeby ktoś za nimi gonił z pałami to tak się zdarza czasami :lol: zresztą podobne akcję sami przeprowadzają więc tym bardziej w ogóle mi ich nie szkoda.
Tzn. jak "prowokowali" tych dżentelmenów w kominiarkach ci narodowcy w pociągu :roll: :?:
Cytat:
Cieszy mnie bardzo to że było tak mało tych "prawdziwych polaków" zaledwie kilkuset frustratów chowających się za policją żeby im homosie,feministki,nastolatki w arafatkach i inne dzieci emo krzywdy nie zrobiły ,prawdziwi "white warriors" ,Dmowski się w grobie przewraca :lol:
Dmowski w ogóle by się przewracał, jakby widział socjalistów pod swoim pomnikiem. Nawet tych narodowych.
Cytat:
rzucali kamieniami w tłum tych, którzy odważyli się mieć inne zdanie nie patrząc na to, że to również zalegalizowana manifestacja (róg Senatorskiej/Miodowej) i na to, że wewnątrz tłumu są dzieci w wózkach i staruszki pamiętające II wojnę. Jakoś nie widziałem, by antyfaszyści zastosowali podobne metody.
Cytat:
ale oczywiście forumowe mądre głowy wiedzą najlepiej jak było i kto jest sterowany przez kogo :D
spoko, ze dla was marsz pod krzyzami celtyckimi i okrzyki 'pedaly do gazu' to patriotyzm. spoko jakby ich aktywnosc tylko tak sie przejawiala- wierzę w wolnosc slowa, ale niestety robią tez inne akcje
Chyba za mało oglądałem TVN, bo nie widziałem takich akcji na relacjach z tegorocznego marszu ;)
Cytat:
A i jeszcze jedno - zauważcie, że w takim np. Gdańsku nikomu nie przyszło do głowy blokować parady niepodległości - gdzie bawiło się - tak - BAWIŁO SIĘ kilkanaście tysięcy zwykłych ludzi - dla których 11 listopada to WAŻNE święto (coś jak dla Amerykanów 4 lipca i podobny sposób obchodzenia) - ale święto bez pochodni, gloryfikacji jednej rasy i religii... To tyle...
Też wolałbym taką formę świętowania odzyskania niepodległości, pozbawioną tego całego martyrologicznego balastu, bo to powinno być święto radosne.
Cytat:
W marszu uczestniczył też Paweł Kukiz ,a pamiętam jak swego czasu na koncertach występował w koszulce z ludkiem wrzucającym swastykę do kosza (a jak krzyczał w Jarocinie j... faszystów) ,no ale cóż poglądy się zmieniają ,on sam generalnie jako artysta jest już na dnie ,więc chwyta się jeszcze czego się da , byle by utrzymać się na "rynku" ,to popolitykuję trochę,to powyciera sobie gębę historią ,i nagra żałosną pioseneczkę o Katyniu - PAJAC.
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta :roll: :?:
-
Cytat:
Czyli każdy, kto był na marszu niepodległości, ten faszysta
tak samo jak każdy komu nie podobają się rasistowskie hasła i hajlowanie w brunatnej koszulce jest trockisto-maoisto-anarchistą ;)
co do janusza to niedlugo wpadnie w slepą uliczkę w tej walce z żydowskim lewactwem- sojusz z muslimami mógłby mu się udać :lol:
http://www.anthonyflood.com/Rockwell...slam_Rally.jpg