-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Ja sie zgadzam z Asem. Jak juz wielokrotnie pisalem czesc osob z roznych powodow bardzo przesadza z krytyka tej gry. Mimo bledow, ktore istnieja jest to wg mnie najlepsza czesc serii. Co do plynnosci nie mam zadnych uwag, u mnnie dziala doskonale na extreme w rozdzialce 1920x1200.
Na wydajnosc kompa wplywaja nie tylko zamontowane podzespoly :) papier przyjmie wszystko,podobnie fora.
Nie ma sensu zebysmy sie ciagle odnosili do swoich opinii o tym tytule w kontekscie krytyki opinii innych od naszej.
Podoba mi sie tempo patchowania, znacznie lepsze niz w przypadku med2, rom1 czy s2 , same patche rowniez mniej waza.
Bardzo fajnie gra sie multi zarowno w kampanii multi jak i trybie quickbattle.
Sa obecne jakies bugi ale nie spotkalem zadnego, ktory by powodowal ze zaluje zakupu tej gry czy zwyczajnie odstawiam ja na polke.
Swoja droga bardzo sa interesujace posty ludzi, ktorzy pisza jaki to zawod i zabugowany szit a cisna w gre od premiery :)
Gdyby bylo tak zle juz byscie chyba przestali grac a tym bardziej pisac o coraz to nowych rzeczach, ktore wam sie nie podobaja, prawda?
-
-
Ja z poniżeszego powodu na ten czas zakończyłem przygodę z Rzymem 2 i czekam aż CA go poprawią i wyjdą DUŻE mody do niego
==============
Quote Originally Posted by animal793 View Post
Radious can u check and look on one thing... On my campaing (playing Rome on Hard ( about 60 turns) is one problem all enemys have low stacks ( 4-8 units) and counquer one city 10 turns or more. Sometimes i see...2 units attack city and 1 unit defending... -_-. A_I is passive i almost don`t need an army. No one attack me, and when i attack someone they don`t fight even if they have 10-12 units they run away on ships. I understand this if they will have multiple regions but not when they have 1 province...-_-
To this time i`ve not see any full stack from A_I side, i got 3 full stack and i could take all Europe i no time...but it`s no fun without any opposition...
I`ve attack Libia, Carta and New Carta joinging i`ve smash them like kids...without any hard moments...it`s just boring.
Can u try do it smth with this? A_I should have powerful army and defend his capitol like hell....
i think i must go legendary... it`s sad what A_I doing and makes game is very boring.
=====
-
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Czepiasz sie. Jakby te balonu przeslanialy caly ekran albo unieumozliwialy plynna gre ;)Tez dziwne,ze Ci one przeszkadzaly tak strasznie( mi tez ale bez przesady)A Romka 2 bronisz chociaz wiaodmo,ze nie ma co :)MNie to dziwi. LOgicznie rzecz biorac powinienes wiecej ode mnie pastwic sie nad tym biednym bug romkiem;)
Bo według mnie przesadzasz mocno z krytyką tej gry, szczególnie że żadna gra z serii (może poza NTW) nie była idealną w chwili premiery. Dopiero ratowały ją patche/mody/dodatki. Nie twierdzę że Rome 2 jest idealne, bo nie jest, ale ogólnie jako gra się mi podoba... tym bardziej że na co jak na co, ale na płynność nie mam powodów do narzekań.
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ja sie zgadzam z Asem. Jak juz wielokrotnie pisalem czesc osob z roznych powodow bardzo przesadza z krytyka tej gry. Mimo bledow, ktore istnieja jest to wg mnie najlepsza czesc serii. Co do plynnosci nie mam zadnych uwag, u mnnie dziala doskonale na extreme w rozdzialce 1920x1200.
Krytykuje , to co widze i tyle. Jakby w Romku wodzowie mieli balony a reszta bylaby jak w Szogunie 2 , to bym nie krytykowal. Poza tym spodziewalem sie czegos znacznie lepszego po Romku 2.
Przesadzaja nie z krytyka a chwaleniem tej gry tacy jak Wy:)Mam mase argumentow. Wystarczy na fora popatrzec. Filmik AJ gdzie kolo 30 tys . krytykuje gre a 600 broni... O czym Wy tu gadacie zatem. Moze sobie okulary poprawcie;)
No super. Gra dziala! To juz podwyzsza jej note do 8 heheh. Idzcie i powiedzcie AJ albo tym 30 tys. ze przesadzaja z krytyka;) A swoja droga, to AJ dal grze 6 i tam cos chcial 5. 4 u niego dostawaly najgorsze gry roku :)Czemu nie. Powiedzmy sobie szczerze biorac pod uwage ilosc bugow, oczekiwania, reklame (jaka to gra bedzie wspaniala) Romek 2 moglby zostac najgorsza gra roku;);)Albo moze bardziej pasuje najwiekszym falstartem roku.
I co jest do jasnej ciasnej z tymi powtorkami!! Nagrywalem w napku , szogunie 2 i nie zauwazylem zeby powtorki roznily sie od oryginalu.
Cytat:
Swoja droga bardzo sa interesujace posty ludzi, ktorzy pisza jaki to zawod i zabugowany szit a cisna w gre od premiery :)
Gdyby bylo tak zle juz byscie chyba przestali grac a tym bardziej pisac o coraz to nowych rzeczach, ktore wam sie nie podobaja, prawda?
A TY swoje. Rzeczywiscie jestes zaslepiony i wynajdujesz jakies argumenty zebym samemu sie lepiej poczuc. Tak wszyscy cisna w ta gre a pozniej cisna jej na forum. Takie zboczenie.
Ja Ci powiem jak to wyglada. Nowa Gra bach wlaczam i gram. Bugi. Patrzy na forum czy to normalne. NIestety. Kiedy patch, mody. Sa okey sprawdza. Bugi. Luka kiedy kolejne poprawki itd. No rzeczywiscie takie granie jak Twoje:)
Masz ile gralem w Romka 2 ; 32.1 godz. w ciągu ost. 2 tyg. / 54 godz. łącznie
Co do poizomow trudnosci z angielskiego cytatu. To tez zauwazylem,ze poziom trudnosci zostal znacznie obnizony. Tzn. Legendarny to taki Hard itp.
-
adi błagam, przestań pisać ciągle o tym samym, nudny jesteś gdzieś tak od dwudziestu postów wstecz. Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
A tak swoją drogą, po nowym beta-patchu gra działa mi lepiej, ale albo mi się wydaje, albo AI gubi się bardziej niż po drugim patchu. :?
Przed CA jeszcze naprawdę sporo pracy. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
adi błagam, przestań pisać ciągle o tym samym, nudny jesteś gdzieś tak od dwudziestu postów wstecz. Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
A tak swoją drogą, po nowym beta-patchu gra działa mi lepiej, ale albo mi się wydaje, albo AI gubi się bardziej niż po drugim patchu. :?
Przed CA jeszcze naprawdę sporo pracy. ;)
Jak mnie blagasz, to przestane :D
Ale badz konsekwentny i tez nie pisz o tym o czym ja i Cie to nudzi ;)
Cytat:
Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
To wlasnie robie. Nie baw sie w moderatora i nie konfabuluj.
-
Nie jaram się, wieje nudą. Wole RTW
-
adi, nie mówię że nie możesz skrytykować gry (jak zauważyłeś sam to robię), ale żebyś nie pisał ciągle o tym samym. ;)
Na forum znamy twoje stanowisko i nie musisz go ciągle powtarzać.
-
Cytat:
adi, nie mówię że nie możesz skrytykować gry (jak zauważyłeś sam to robię), ale żebyś nie pisał ciągle o tym samym. ;)
Na forum znamy twoje stanowisko i nie musisz go ciągle powtarzać.
Od tego jest to forum. Inaczej dostalbym ostrzezenie.Poza tym sam ze soba nie pisze. Jakbys zwrocil uwage polemizuje;)
P.S. I w sumie Twoja uwaga do mnie bardziej sie nadaje na PW bo teraz , to w sumie offtopic robisz a ja odpowiadajac Ci tez;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
W Shogunie 2 poza balonami nic jakos bardzo nie razilo(jeszcze moze podzial krainy),podczas gdy R2 ma od groma rzeczy wkurzajacychch.
Nie? A spidermany których masowe użycie rozwala klimat równie skutecznie jak spam płonących świń w pierwszym Rome? Ale faktycznie, R2 ma więcej rzeczy wkurzających i S2 jest grą lepszą.
-
W Romie 2 nie ma nawet spidermanow ; nie potrafia uzywac drabin a co dopiero sie wspinac :( W sumie chcialbym zeby zaczeli wspinac sie po murach wtedy by lepiej wygladaly te oblezenia a nie jedna brama i heja:P
-
Taak, super by wyglądali legioniści wspinający się po murach jak w S2. Nie jest idealnie teraz, ale bez żartów, bo zaczynasz już trollować (poza spamem tych samych tekstów i powtarzanym co stronę orgazmem nad recką AJ).
-
W TW gram od Szoguna 1 dawno mnie tu nie było, dokładnie od Napoleona. Panowie bicie piany. Ostatnio częściej tu zaglądam, jestem posiadaczem Romka2 i nie jęczę. Jestem równiez zarażony wirusem total war i nie jęczę. TW to jest nałóg. Adi Twoje posty uwielbiam, jesteś jak ktoś, kto narzeka na kaca a ciągle pije. Z rana sie budzi i znowu to samo. I jak demokracja pozwala, każdy na forum ma swoje zdanie. Tylko czemu spamujesz pesymizmem. Weź wyłącz komputer i nie polemizuj. Jeżeli wiesz co to słowo oznacza. Ty nie polemizujesz tylko wymiotujesz jak się nie podoba , nie graj.
-
To,ze Wam nie pasuje moje zdanie, to Wasze prawo ale nie musicie mnie eksterminowac. Troche tolerancji jaka ja Wam okazuje:)
Co do tego picia, to juz napisalem. Napisze ponownie i znowu bedzie,ze sie powtarzam. Moze czytajcie dokladnie posty wczesniejsze, to nie bede sie powtarzal jak Wam to tak strasznie przeszkadza:)
I znowu robicie offtopic. Mi to tam obojetnie ale skoro, to jest "nielegalne", to od tego macie PW :)
Zauwazylem,ze przez graczy, ktorzy uwielbiaja Romka 2 przebija taki forumowy fanatyzm:)
-
Dobra napiszę coś. Dzięki za tolerancje z Twojej strony. Czuje się zaszczycony i od teraz masz rację. To ja popełniłem błąd, to dopiero mój 14 post na tym forum. Wróćmy do tematu. Romek dwójka potrzebuje paczy i działalności moderów. Czyli jak zwykle ;)
-
Adi, znamy już Twoje zdanie na temat RomeII oraz Twoje zastrzeżenia, więc już możesz odpocząć i przestać spamować, bo robisz się już nudny.
Żeby nie było offtopu, jak z komputerem i żarciem, bo nie zamierzam na obecną chwilę rozpoczynać nowej kampanii, a w obecnej dalej w niektórych krajach całe armie z głodu zdychają. Poprawili coś?
-
A co mieli poprawiac? Wszystko w tej materii dziala znakomicie. Gloduja gdy nie maja jedzenia. Wybuduj odpowiednie budynki z zarciem i przestana:)
Zamiast glowkowac o mnie. Poglowkuj w grze;)
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Taak, super by wyglądali legioniści wspinający się po murach jak w S2.
Tutaj nie chodzi o wyglad. Lepiej wedlug mnie gdyby Ai atakowalo brame i wspinalo sie, wtedy bym musial bronic bramy i murow. Oczywiste jest,ze najlepiej zeby uzywali drabin itd. i robili zmasowany atak.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A co mieli poprawiac? Wszystko w tej materii dziala znakomicie. Gloduja gdy nie maja jedzenia. Wybuduj odpowiednie budynki z zarciem i przestana:)
Jest jeden problem, nie czytasz ze zrozumieniem niestety, a potem wychodzą artefakty ;)
@Kriss94 nie chodzi o to, iż jego armie zdychają z głodu, a te od komputera, i dlatego sie pyta czy patch coś poprawił w tej kwestii. O to cała magia ;)
-
Adi, każdy już sto razy zdążył przeczytać twoją opinię, nie ma potrzeby pisać w kółko tego samego. Jak jeszcze raz napiszesz to samo i wkleisz ten sam link do tego samego filmu, to dostaniesz ostrzeżenie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Adi, każdy już sto razy zdążył przeczytać twoją opinię, nie ma potrzeby pisać w kółko tego samego. Jak jeszcze raz napiszesz to samo i wkleisz ten sam link do tego samego filmu, to dostaniesz ostrzeżenie.
Nie przypominam sobie bym wkleil dwa razy ten sam link albo napisal to samo:)
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Jest jeden problem, nie czytasz ze zrozumieniem niestety, a potem wychodzą artefakty ;)
@Kriss94 nie chodzi o to, iż jego armie zdychają z głodu, a te od
komputera, i dlatego sie pyta czy patch coś poprawił w tej kwestii. O to cała magia ;)
Moze i tak. Nie napisal zbyt wyraznie. No to zatem jaki problem a z armiami AI? Umieraja z glodu jak tez nie maja jedzenia. Najczesciej gdy straca wszystkie miasta. Ja tam nie widze buga. Zwrociles mi uwage i bardzo dobrze ale nie odpowiedziales.
-
Witam
Jeżeli swoje pytania i wątpliwości umieszczę w złym temacie proszę o potraktowanie mnie łaskawie :D
Będąc na wyjeździe wakacyjnym zupełnie zapomniałem o Rome II. Zwiedzając zabytki przypomniało mi się, że we wrześniu przecież miała wyjść 2 część tej ciekawej gry :) Szybko net jak net to wiadomo strona totalwar pl. Czytam i patrzę, patrzę i czytam i czyżby po raz kolejny dziadostwo wypuścili? Użytkownik Adi tak opisuje grę jakby płacili mu za anty reklamę....
Nauczony jednak doświadczeniami z poprzednich serii wiem jak wiele bugów jest w tych grach w dniu premiery.
Gry totalwar strategicznie wydają mi się niezbyt wymagające, po 2-3 tygodniach znudzony odkładam je na półkę licząc, że kolejna odsłona zmusi mnie do intensywniejszego kombinowania. W związku z tym mam kilka pytań odnośnie zachowań komputerowego przeciwnika:
-czy na mapie kampanie po raz kolejny każdy wypowiada nam wojnę i zrywa z nami sojusz? Kończy się to walką z całym światem. To już tradycja na poziomie very hard w poprzednich odsłonach
-czy na mapie kampanii komputer spamuje małymi oddziałami?
-czy komputer wykazuje większy spryt na polu bitwy próbując rożnych ustawień i "zagrań" czy standardowo atakuje frontalnie i bez większych problemów łatwo go wystrzelać i wytłuc - zwłaszcza jego jazdę?
-czy szeroko rozumiana "artyleria" (fachowych historycznych nazw urządzeń miotających nie pamiętam lub po prostu nie znam) ma ponownie rozjechany celownik i strzela po całej mapie?
-no i standardowe naiwne jak dziecko pytanie: czy warto kupić? :)
Kilka odpowiedzi udało mi się uzyskać czytając ciekawą recenzję na stronie głównej, mimo wszystko pytam Was graczy bo im więcej i im dłużej osób grę pomęczy tym spostrzeżenia mogą być bardziej trafione niż w recenzji.
-
Cytat:
W tej części serii miało już tego nie być. Lekiem na ta przypadłość jest wprowadzenie limitu armii, którą musi prowadzić generał, limit armii zależy od wielkości naszego państwa. Działa to jednak średnio. Armii jest na pewno mniej, ale grając kampanie Rzymem spotykam na mapie armie wodzów, którzy prowadzą po 5-6 jednostek.
Toczę teraz dość zaciętą wojnę z plemieniem Bojów, którzy próbują coś ugrać masą małych lub średnich armii. Wychodzi im to słabo ponieważ nie są w stanie pokonać nawet moich garnizonów nie mówiąc o armii polowej :) Armie złożone z 20 jednostek zdarzają się rzadko. Zauważyłem, że zazwyczaj takimi armiami dysponują frakcje posiadające jeden region :)
-
Radious w swoim modzie "Radious_Battle_Mod" zmienił min. że wojsko ucieka z pola bitwy po stracie 75% swojej armii, ja chciałbym zmienić sobie na 85%, wiecie jak w edytorze "Pack File Manager 3.0.3" poprawić tą wartość?
-
Cytat:
Zamieszczone przez zyraf
-czy na mapie kampanie po raz kolejny każdy wypowiada nam wojnę i zrywa z nami sojusz? Kończy się to walką z całym światem. To już tradycja na poziomie very hard w poprzednich odsłonach
-czy komputer wykazuje większy spryt na polu bitwy próbując rożnych ustawień i "zagrań" czy standardowo atakuje frontalnie i bez większych problemów łatwo go wystrzelać i wytłuc - zwłaszcza jego jazdę?
-czy szeroko rozumiana "artyleria" (fachowych historycznych nazw urządzeń miotających nie pamiętam lub po prostu nie znam) ma ponownie rozjechany celownik i strzela po całej mapie?
-no i standardowe naiwne jak dziecko pytanie: czy warto kupić? :)
.
1.Wrecz przeciwnie-teraz przegieli w druga strone-tak beznadziejnego AI na mapie nie bylo jeszcze w zadnym TW.Mozesz sobie chodzic po mapie a I tak nikt Cie nie zaatakuje jak Ty nie zaatakujesz go pierwszy.
2.Niestety tak-mialo tego nie byc ale nie wyszlo CA to wogule.Teraz AI nie moze nawet robic twojego garnizonu w miecie....
3.teraz AI jest najglupsze w calej serii,jeszcze tak glupiego I beznadziejnego AI nie bylo w zadnej czesci-nawet Empire
4.z tym bywa roznie-raz tak a raz nie..
5.na obecna chwile to strata kasy,czasu I nerwow....NIE
-
Tak czytam i czytam te wszystkie gorzkie żale wylewane pod adresem Rome 2 i dochodzę do wniosku ,że ludzie NAPRAWDĘ zaczynają PRZESADZAĆ.
Owszem gra jest daleka od ideału jaki sobie wyimaginowaliśmy po udanych zabiegach marketingowych CA i kopniak w d... im się należy za pompowanie takiego balona ale... Przypomnijmy sobie wszystkie odsłony serii powiedzcie która "podstawka" była dopracowana i idealna ?? Dopiero dobre mody stawiały te gry na nogi, a oficjalne dodatki były o klasę lepsze tak poczynając od barbarian invasion a na fall of the samurai kończąc. Owszem Rome 2 został wydany przedwcześnie i jest zdecydowanie niedopracowany ale potencjał tej gry jest o wiele większy niż shogun 2 o innych nie wspominając ( z wyjątkiem medieval kingdoms :D ). Poprzednia odsłona TW dla porównania w dniu premiery była dla mnie o wiele mniej grywalna ( co nie zmienia faktu że lepiej dopracowana :shock: ), do tego stopnia, że odłożyłem ją na półkę i powróciłem do fenomenalnych modyfikacji pod medievala i dopiero Darth mod sprawił, że powróciłem i bawiłem się naprawdę świetnie.
Dajmy więc CA trochę czasu na poprawienie gry oraz poczekajmy na fajne mody z ostateczną oceną ;)
-
Wyszedł mod usuwający wszystkie punkty kontrolne podczas bitew (łącznie z oblężeniami) - ponoć bez potrzeby przejmowania się nimi AI radzi sobie o niebo lepiej podczas szturmu/obrony miasta. Warto spróbować. ;) http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ts-removed
-
Cytat:
-no i standardowe naiwne jak dziecko pytanie: czy warto kupić?
Poczekaj do grudnia, gra będzie już jakoś spatchowana, a na Steam są wtedy bardzo duże promocje.
Cytat:
Dajmy więc CA trochę czasu na poprawienie gry oraz poczekajmy na fajne mody z ostateczną oceną
A co mają mody do ostatecznej oceny podstawowej wersji gry? :?
-
Nie podoba mi się powiadomienia o wydarzeniach. Im dłużej gram to bardziej mnie irytuję.
Po kliknięciu na pierwszą informację o wykryciu agenta, odznaczają się wszystkie (zaciemniają tak jak bym je już oglądał).
Kliknięcie jakiejś budowli w raporcie rozbudowy, nie otwiera menu prowincji, tylko najeżdża kamerą na osadę. Aby ulepszać dalej trzeba zgasić raport.
Nie wygodne to jest
-
Cytat:
A co mają mody do ostatecznej oceny podstawowej wersji gry? :?
Przeczytaj jeszcze raz albo dwa razy mój post bo chyba nie zrozumiałeś :roll:
-
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz albo dwa razy mój post bo chyba nie zrozumiałeś
Mogę przeczytać nawet i pięć razy, a sensu on nie będzie miał. CA nie tworzy modów, więc czemu mamy czekać na fajne mody z ostateczną oceną gry? Możemy najwyżej ocenić pozytywnie same mody.
-
Cytat:
Cytat:
-no i standardowe naiwne jak dziecko pytanie: czy warto kupić?
Poczekaj do grudnia, gra będzie już jakoś spatchowana, a na Steam są wtedy bardzo duże promocje.
[quote:1hhdkfon]Dajmy więc CA trochę czasu na poprawienie gry oraz poczekajmy na fajne mody z ostateczną oceną
A co mają mody do ostatecznej oceny podstawowej wersji gry? :?[/quote:1hhdkfon]
W takim razie dla zabicia czasu pogram w inne totalwary do nich mody i poprawki już powinny być :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
No właśnie ja już przestałem. Muszę w sumie podziękować CA, bo dzięki R2 na nowo pokochałem Shoguna 2. I nawet te durne "balony" tak nie rażą, kiedy co kilka tur wpada mi dylemat, który muszę dobrze przemyśleć. Albo film, kiedy ninja zakradł się do zamku i czekam czy ubił generała. Przejrzysty przegląd rodziny, dbanie o honor dajmio i generałów, jasne drzewo technologii, agenci z których każdy ma jasne przeznaczenie. Żywność, której nadmiar ma proste przełożenie na rozwój prowincji. Uzupełnienia, których prędkość zależy od dróg czy budowli. Szerzenie religii, której zaniedbanie oznacza rychły bunt (gram Ikko-Ikki). Tysiąc innych rzeczy. I kilkadziesiąt FPS na ultra detalach przy 1920x1200.
Pod Rome 2 specjalnie kupiłem komputer: i5 3570k, Radeon 7870 2GB OC, SSD na Sata 3. Poświęciłem długie godziny na czytanie i doktoryzowanie się z trendów, technologii, OC, benchmarków. O system też bardzo dbam, nie instaluję byle czego, oprogramowanie aktualizuję, czytam logi. Pracuję w IT od 10 lat, wiem jak to się je.
I lipa, czy gram 1024x768 czy 1920x1200 - gra rwie niesamowicie, krztusi się, wyciąga 15 FPS na maksymalnym oddaleniu i nawet te 3-4 minuty bitwy są nie do zniesienia... Hahaha! Bitwy? Jakie bitwy? Postawcie przy oblężeniu dwa - trzy onagery z płonącymi pociskami, potem podsuńcie 4 jednostki velitów z PŁONĄCYMI DZIDAMI - kohorty pretorianów nie mają już czego zbierać, w czasie bitwy można iść zrobić kanapki, i to bynajmniej nie na "łatwym" poziomie... Już nie mówię o CTD i "niespodziewanych błędach"...
Nie ma co się oszukiwać, mody - modami, ale poza bugami stwierdzam, że Rome 2 nie ma za grosz KLIMATU. Ładna ta grafika (czy taka lepsza niż w S2? niech będzie że ładna), wodotryski, muzyka przeciętna ale nie razi (wolałem van Dycka, kwestia gustu, ok - może komuś się bardziej spodobała)... I tyle. Wielki, długo pompowany balon pękł z głośnym hukiem. Jakiś CEO na górze cieszy się, bo Excel mu się zgadza i wyrobił plan na 2013. Jest sukces. Premie przyznane.
Zapewne za kilka miesięcy społeczność się zepnie, CA się zepnie i może coś z tego się urodzi. Coś tam poprawią, coś doszlifują, gdzieś tam ulepszą (ale czy np. dodadzą klimatyczne filmy? szczerze wątpię). Będę co jakiś czas zaglądał, ale jestem tak zawiedziony i zniechęcony że prędko grać nie zacznę. Tak, Total War to uzależnienie. Ale suma nałogów w życiu jest stała.
Pozdrawiam wszystkich i wracam do roboty a po robocie - szerzyć jedyną prawdziwą wiarę. Zdrajca Takeda zerwał umowę handlową i zaatakował znienacka, kiedy byłem zajęty panem Asai. Kiedy sobie teraz myślę jak "na siłę" grałem pod koniec w Romka tylko po to, żeby skończyć kampanię i zobaczyć 20 sekundowy ochłap to aż mnie ciarki przechodzą. Jasne, pod koniec kampanii zawsze jest nudnawo. Ale Rome 2 pod tym względem zaorał konkurencję
-
w RII grałem około 30 godzin, nie dużo ale... porzuciłem tytuł na rzecz CKII i EUIV a teraz ściągam sobie TA do MTW2. Podpisuje się pod Waszymi postami, RII jest chyba najlepszą produkcją TW ale od środka zgniła i minie dużo czasu nim naprawią wszystkie buble. Jedyne co robię, to co jakiś czas odpalam by ściągać jakieś poprawki i dalej uciekam prowadzić dynastię Piastów - Polska jest najważniejsza ;).
Trzymam kciuki za programistów i ludzi ślących im błędy. TWR2 ma wielki potencjał, oby go nie zmarnowali.
-
Oj tam... jak w życiu. Poznałem fajną kobietę, ładna taka i inteligentna ale kiedy ją kupiłem i sprowadziłem do domu, zobaczyłem, że jest dziurawa i jeszcze wiele łatek trzeba, zawiesza się, krzaczy, dziwnie się zachowuje i brak jest AI, a modach nie wspomnę. Producent i programista zatarli ręce bo ich produkt trafił do odbiorcy. Trzeba czasu by produkt stał się takim jakim chcemy :lol:
-
Beta patch,do bety gry hehe,w sumie to CA powinno mi placic za testowanie tych wszystkich beta wersjii.Dzis wlaczylem na chwile BugRomana zeby sprawdzic jak tam po nowym patchu.Gram na VH rzymem,liga Etruskow zrobila desant w Neapolu,pelna armia,mysle sobie wooow jest postep,odpalam bitwe...sami procarze...Pozostaje dalej czekac.
-
A ja bym zagral kampe MP w Napoleona na modzie TROM2 2.41. Kto chetny? Akurat skonczymy jak moze juz Romek bedzie grywalny.
-
BugRomana ? Total War Rome 2 jest TWOJĄ definicją gry absulultnie zbugowanej i ohydnie zoptymalizowanej ? Polecam zagrać w Empire Total War w wersji 1.0 i wtedy pogadamy na temat optymalizacji i bugów (choć są gry które są legendami pod tym względem to wolę ograniczyć się w tej kwestii do samej serii Total War).
-
Ale nie ma co wracać do jeszcze większych tragedii. Bądźmy przy tym co zaserwowali teraz. Festiwal bugów i betatesty po premierze ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
BugRomana ? Total War Rome 2 jest TWOJĄ definicją gry absulultnie zbugowanej i ohydnie zoptymalizowanej ? Polecam zagrać w Empire Total War w wersji 1.0 i wtedy pogadamy na temat optymalizacji i bugów (choć są gry które są legendami pod tym względem to wolę ograniczyć się w tej kwestii do samej serii Total War).
No pamietam Empire , wlaczylem i wylaczylem. Ale co z tego? To takie pocieszenie ma byc? A tam pierwsza wojna swiatowa, jakbys przezyl druga, to bys dopiero...;)
-
Andzia: Nikogo nie przekonasz. Większość tak się uparła na Rome 2, że zapomnieli jakie zabugowane były poprzednie totale...o Empire nawet nie wspomnę :D
Cytat:
Zamieszczone przez Burn.
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
Jaki jest sens wypuszczanie patchy w wersji BETA?? Żeby go sprawdzić?? Najlepiej to wypuścić patch w wersji BETA aby potem wypuścić nowe łatki do tego patcha ale przecież to wersja BETA może zawierać błędy ...
No po to się właśnie wydaje rzeczy w wersji beta. Żeby je przetesować nie? Ściągnąłeś taką wersję to nie narzekaj, że crashuje tylko zgłaszaj, żeby mogli naprawić.