-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Spokojnie patch 8 i 9 już zapowiedziany ;)
A większość graczy TW (co widać na forum tutaj i twc) to zwykli janusze i cebulaki co mają jako konsumenci (/gracze) wymagania co do produktu zawieszone cholernie nisko.
Ich takie informacje nie obchodzą i są zadowoleni z gry. Sega wraz z CA zaciera łapy i smyra się w garbate nosy ciesząc się że gówniany produkt sprzedał się w 800tyś kopii i mają zaplanowane 20dlc ;)
A ja smutny się robię na takie wieści bo gry video idą w coraz mroczniejszym kierunku (mikropłatności w nowej forza czy bf4, pay4skip content itp w normalnych pudełkowych grach za 60$).
Pewnie gra jest teraz o wiele lepsza niż była na początku.
Jednak Sega/CA powinni dostać solidnie po łbie za to co zrobili. Ale mam wrażenie że gówno ich obchodzi to co ludzie wypisywali na forach. Niedługo dobiją do 1mln sprzedanych kopii. Masa dlc. I następnego TW też zrobią na odpierdziel.
Cytat:
No i szkoda że AI się bunkruje 3 pełnymi armiami pod swoją stolicą przez co ciężko wystawić armię taką żeby potem nie mieć problemów gdzieś indziej w impreium. Te małe państewka przez swoją bierność i spamowanie agentami są najbardziej irytujące
Większość małych państewek nie ma dostępu do tylu/takich dobrych typów wojsk jak głowne nacje.
For example gram teraz Icenami. Te pomniejsze plemiona germańskie i celtyckie mają sporo lekkiej i średniej piechoty więc biorę nieco więcej rydwanów na nie. Idzie ugrać jak się nie zagapię bitwę obronną przeciwko niemal 3 pełnym armią wroga ;)
Btw Epir podbił Rzym :D
-
Re: Patche - temat zbiorczy
Na przyszły wtorek 17.12 zapowiedziano kolejny patch 8.0 oraz 8.1 wraz z dodatkiem Cezar w Galii. Z opisów wynika że głownie chcą poprawić AI w bitwach.
Cytat:
Patch 8 will be hitting at the same time as the Caesar in Gaul DLC and as well as activating the DLC will bring with it some improvements, including:
• Technical and performance issue updates including crash fixes.
• New culture system – culture no longer works on 100%-0%, instead aiming to achieve an equilibrium between the cultures present in a province, relative to their respective culture points.
• Additional AI fixes.
• The Post-battle loading screens for Custom/ Multiplayer battles are now interactive, after load so the player can see kills/losses of other armies in battle.
As Caesar in Gaul has moved back slightly, the patch after it is going to go into Public Beta quite soon. We plan to put Patch 8.1 into open beta 48 hours after launch of Caesar in Gaul, which will bring additional improvements to the main game, including:
• Improvements to siege artillery using flaming projectiles appropriately (when attacking walls and towers).
• Additional fixes to AI and pathfinding.
• Fixes to issues with AI’s interaction with walls in siege battles, enabling a more effective use of siege towers and ladders.
-
Witam
Z innej beczki - czy tylko u mnie od początku, niezależnie od patcha - legioniści nie rzucają swoich pilum we wroga, gdy są atakowani ?
Powinni zrobić to z 3 sztukami swoich "patyków".
W każdym z wcześniejszych Romków (a grałem od Rome 1 poprzez wiele modów) - czy to hastati czy legioniści Augusta czy nawet Comitatenes - rzucali swoimi patykami w atakującego wroga - tylko tutaj tego nie robią !
Rozegrałem już całą kampanię Rzymem, mam 146 rok ne a widziałem tylko , gdy moi wojacy rzucają pilum tylko przed własnym atakiem na przeciwnika.
Przy każdym patchu miałem taką nadzieję - może teraz rzucą na kogoś atakującego - ale nie !
Pzdr
-
Wcześniej był, tylko jeden Romek. I nie tylko u Ciebie tak rzucają. W rome 2, Legioniści używają swoich pilum tylko przed atakiem.
-
Zależy jak liczyć, ja liczę Rome z modami - dlatego Romki.
Grałem np w Europa Barbarorum, Fourth Age, Roma Surectum 1 i 2, Casus Belli, Terrae Expugnandae, BareBonesWars, DiadochiTotalWar, GreatAncientWorld, Invasio Barbarorum Flagellum Dei, Somnium Apostate Iuliani + Barbarian Invasion czy Alexander. Nie licząc wersji z uniwersum Władcy Pierścieni pod Medieval 2 czy Kingdoms.
-
Jestem w tych sprawach niedoinformowany, także proszę o wyrozumiałość.
Jeśli wydadzą do Rome nowy patch, to żeby on zaczął funkcjonować, to muszę zacząć nową kampanię?
-
I tak i nie. Jedne bugi zostaną wyeliminowane, inne pozostaną na czas kampanii. Nie martw się jednak o problemy z funkcjonowaniem gry. Swoją pierwszą kampanię zacząłem na wersji 1.0 skończyłem w okolicach 4 patcha. Gra działała jak działała, nie tak jak w kampanii zaczętej po tych patchach, ale udało się skończyć bez bsod czy innych wykrzaczeń. :)
-
Cześć Wszystkim mam takie pytanie wszystkie patche/łatki które do tej pory wyszły wgrają się razem z grą czy trzeba osobno?
-
Steam sam Ci wszystko zaaktualizuje do najnowszej wersji.
-
-
Tylko mi gra nie chce się uruchomić po tym ******* patchu ? ładuje się i ładuje się ekran startowy.
-
O której jutro wyjdzie nowy patch?
-
Mi gra włączyła się dopiero po odznaczeniu wszystkich modów w Mod Menagerze.
-
Jak u większości :) Trzeba czekać aż moderzy dopasują swoje wytwory do nowego patcha. To jest chyba normalne...
-
A mi chodziło na 1 modzie. Innym emblemacie Aten :twisted:
-
Mody dodajace tylko nowe jednostki czy jakies pierdolki typu emblematy wlasnie dzialaja normalnie, najwieksze problemy zawsze powoduja te ingerujace w gameplay.
-
-
Ponoć dziś koło 17 ma być beta 8.1 - na forum total war pisali, że beta patcha 8,1 ma wyjść do 48 godzin po premierze Caesar in Gaul.
-
Dzięki
P.S Jak będą wychodzić nowe patche to piszcie zawsze kiedy i o której żebym się ciągle nie pytał i nie zaśmiecał forum
-
Cytat:
Zamieszczone przez fifa91
Dzięki
P.S Jak będą wychodzić nowe patche to piszcie zawsze kiedy i o której żebym się ciągle nie pytał i nie zaśmiecał forum
A nie łaska samemu sprawdzać?
-
Najpierw trzeba wiedzieć gdzie i ewentualnie znać angielski!
-
1) Nie trzeba wiedzieć, wystarczy ruszyć głową i postawić problemowi cel oraz pytania, które umożliwią osiągnięcie celu. Cel: chcesz wiedzieć kiedy są patche. Problem: nie wiem gdzie. Pytania: kto wydaje grę? Jak widać jest to proste, tylko z łaski swojej trzeba samemu ruszyć głową, a nie liczyć na innych.
2) Nie znam rosyjskiego, nie uczyłem się go, a potrafię się poruszać po rosyjskojęzycznych stronach. Dla chcącego nic trudnego, a na naukę nigdy nie jest za późno.
-
Jak pobrać tego Patcha bo chyba się sam nie pobrał?
-
Jak wyłączyłeś automatyczne aktualizacje to się sam nie pobierze. Włącz a steam sam za Ciebie to zrobi.
-
Hej... Mam takie pytanko... Dla niektórych z was może być tendencyjne, ale spróbuję :)
O co chodzi z wersją 8.1? czy chodzi o to że jest wersja 1.8.0 i wyszła wersja 1.8.1 beta?? :oops:
-
Dokładnie tak. Ile w sumie można pytać o jedno i to samo? Cały czas o patche...
-
Ok dzięki za odpowiedz :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Jak wyłączyłeś automatyczne aktualizacje to się sam nie pobierze.
A jak ją wł z powrotem bo nie widzę?
-
Nieprzeciętna umiejętność wpisanie pytania w googlach. Odsyłam do wujka.
-
Patch BETA 8.1 do pobrania , zmiana gameplay kampania oraz przynajmniej w teorii sporo zmian odnośnie AI Siege ;)
waga 29,1 MB
info : http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_8_1
-
Ile może aktualizować się mod?
-
Ze steam? 29 mb pobierało się dłużej, niż 500 mb patch więc nigdy nie wiadomo.
-
Masakra ta gra chodzi mi coraz gorzej :/.Pacz 8.1 po 10 minutach gry nagle zwiecha na karcie szpiega !!!
Nagle musze obniżać detale bo gra zaczyna lagowac :/(bitwa) !!!!
Swoja drogą jaki trzeba miec komputer zeby gra chodzila na b.w albo ultra ??!!!!
-
Ja mam wszystko ustawione na Ultra, roślinności alfa wyłączona, bez AA - a grafika jakaś taka dziwna, "zakropkowana" ( nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć - swoją droga od shoguna 2, na 3 komputerach mam ten sam problem.) I gra działa ogólnie płynnie, chyba że w zbyt dużym przybliżeniu wtedy widać spadek fps - dla porównania shogun 2 który wg mnie ogólnie był po prostu ładniejszy działa płynnie bez żadnych przycinek nawet w największych bitwach.
-
Łatka 8.1 jest w w wersji beta! Nikt nie każe graczom ją instalować! Coś nie działa poprawnie? Odinstaluj, nie marudź!
-
I znowy gra nie włącza mi się z Radious Total War gr... Ma ktoś tak samo? Wczoraj zaczęło pięknie działać, a tu nagle niespodzianka.
Jaką mam wersję gry, kiedy pisze, że 1.8? Najnowszy patch czy jak to?
-
Mam ustawione na zawsze aktualizuj więc mogło się tak zdarzyć że ściągnęło mi patcha w takcie gry? jak to sprawdzić?
-
Nie nie mogło się tak zdarzyć...
-
Znowu jakiegoś patcha wypuścili ? do jasnej cholery to się grać nie da, nic nie zmieniałem, żadnych nowych modów nie wgrywałem a znowu mi się Rome nie ładuje i zacina na ekranie ładowania.
-
ostatni raz. STEAM AKTUALIZUJE GRĘ AUTOMATYCZNIE! I owszem, jest to najnowszy patch. Chyba że chcesz być królikiem doświadczalnym to możesz ściągnąć beta. Nie będę tłumaczył jak bo wystarczy użyć albo opcji szukaj, albo przewinąć trochę do góry lub jedną może dwie strony do tyłu. :?