Anna de Loiret
Pobiegła do swojej izby i w progu powiedziała do wszystkich - nie ma jej, ani jej rzeczy chyba, chodźcie sprawdzimy czy jest coś podejrzanego w jej pokoju. Szafa jest pozbawiona drzwi, tam się chyba coś działo.
Wersja do druku
Anna de Loiret
Pobiegła do swojej izby i w progu powiedziała do wszystkich - nie ma jej, ani jej rzeczy chyba, chodźcie sprawdzimy czy jest coś podejrzanego w jej pokoju. Szafa jest pozbawiona drzwi, tam się chyba coś działo.
Alessio
Spojrzał ze smutkiem w oczach na ukochaną i pomyślał mając w pamięci jej brak reakcji na swe słowa - Żeby obcy ludzie dawali mi więcej wiary niż Ty - a na głos rzekł tylko - Prowadź zatem
Weszliście do pokoju Glorginy, Maria po pobieżnym obejrzeniu izby stwierdziła w bretonńskim Brak śladów walki, drzwi szafy wyjęte z zawiasów.
Anna de Loiret
Rozgląda się uważnie po całej izbie, a także wygląda za okno w poszukiwaniu czegokolwiek podejrzanego mówiąc przy okazji - wczoraj było w tej karczmie coś wielce potężnego, co zraniło krasnoludzicę tak że ledwo ją odratowaliśmy. Zmasakrowało jej cały bok, jakby miało ogromne szpony. A co do raportu... Teraz bierzemy udział w obradach senatu, a przynajmniej powinniśmy bo miały być dzisiaj kontynuowane. Idioci wypowiedzieli wojnę elfom, na szczęście udało mi się zawrzeć zawieszenie broni. Wiecie już, że to nie trucizna zakaziła wodę tylko magia? Stoi za tym jakiś potężny czarnoksiężnik zapewne. A... Na obradach senatu, jeden patrzył na mnie z wielką nienawiścią, jako gdyby zabić mnie chciał. Krótkie włosy, brunet, bez zarostu.
A gdzie siedział lub stał ten brunet? spytała Maria.
Anna de Loiret
Ja stałam na podwyższeniu na środku, on siedział dokładnie za mną.
W którym rzędzie?
Anna de Loiret
Zamyśliła się, starając sobie przypomnieć , w którym dokładnie rzędzie siedział...
Przed oczami wyobraźni Anny stanęła dokładnie odwzorowana twarz mężczyzny ze wzrokiem godnym bazyliszka. Jednak Bretonnka nie potrafi sobie przypomnieć który to był rząd. Niestety nie zwróciła wtedy najmniejszej uwagi na to, ile rzędów ław oddzielało go od Niej...
Techniczny
- 1PS, oba testy nieudane
Anna de Loiret
Nie mogę sobie przypomnieć... Ale może rozpoznasz, gdy go dokładnie opiszę.
Techniczny
Anna powoli i dokładnie opisuje to, co jej wyobraźnia ukazała.