Skaveni to raczej dwójka - na obrazku po prawej wydaje się mi, że widać czubek pyska skavena z jego górnymi kłami i ostrzem uniesionym nad łbem.
Więc rasę do jedynki z preordera obstawiam Tileę.
Wersja do druku
Skaveni to raczej dwójka - na obrazku po prawej wydaje się mi, że widać czubek pyska skavena z jego górnymi kłami i ostrzem uniesionym nad łbem.
Więc rasę do jedynki z preordera obstawiam Tileę.
Może być i tak, Asur. Za to skoro o TK pisali, że nie w pre-orderze, to możliwość jest jedna - przy połączeniu map będzie ona w formie DLC, inaczej musiałaby być pusta plama.
A wszystko to w promocyjnej cenie 60 euro xD. Plus jest taki,że trafiłem datę premiery czyli wrzesień choć po cichu liczyłem,że jednak cena będzie bardziej "ludzka",z pre-orderem się wstrzymam do momentu poznania polskiej ceny i ujawnienia tej rasy/ras,które dodadzą jako bonus do zakupu.
Z informacji o tej edycji.Cytat:
From the FAQ
"What game is the Early Adopter Race Pack DLC for?
The Race Pack DLC is for Total War: WARHAMMER, the first game in the trilogy that’s already released. But, the new Race will also eventually be playable on the extra combined campaign map, which is a whole new, massive campaign available shortly after the release of Total War: WARHAMMER II, and accessible by owners of both games.
What’s in the Race Pack DLC?
We will shortly announce what the Race is, but it will be a completely reworked faction for the Old World complete with new units including some unique new monsters, 2 new Legendary Lords each with unique skills trees, quest chains and unique starting positions."
Czyli nadal możliwe są Tilea i Norska. Norskę biorę ze względu na to, że w RPG'u jest ich "roster", a także w 3 edycji bitewniaka coś tam było.
A czy w Tebie są potwory?
Cytat:
new units including some unique new monsters, 2 new Legendary Lords each with unique skills trees, quest chains and unique starting positions."
Ituriel rozwiał trochę wątpliwości bo Tilea i ludzie nie są już możliwi :(. Słowo "monsters" to niestety słowo klucz w tym wypadku. Czuję że to jednak będą ogry z mechaniką hordy.
Ituriel, nie żeby coś, ale też się zdarzali. Smoczy Lord Elfów w Tilei jest, a jeśli doliczysz do tego późniejsze nowe jednostki jak jazda zimnokrwistych Ichi Chuichiego czy pancerne Orki itd. to tak.
EDIT: Z drugiej strony ciągle zapominamy o jednej rasie, która rozrabia i w Starym i w Nowym Świecie - Demony.
Bawiąc się w słówka:
jeżeli rasa ma być "reworked", to już w Starym Świecie być powinna. Dlatego odpadają moim zdaniem Ogry, Skaveni i Królowie Grobowca. Tilea rzeczywiście mogłaby mieć inną mechanikę (wspomnianą już tu chyba mechanikę najemników), a z Norską, to nie wiem co by mogli wprowadzić (Horda już jest, pół Horda?). Jakieś pomysły?
Z Norską można zostawić tak, jak jest. Przypomnę, że w Lustrii mają swoją jedną z siedzib, reszta jest w Norsce. Zostają jeszcze zapomniane Amazonki, które siedzą sobie w Amazonii - rzece w Lustrii. Doliczmy jeszcze Demony, jeśli nie będą zamierzali z nimi czekać do III części i rozbicia Chaosu od Archaona na 4 Bogów.