Jak dla mnie AI jest najważniejszym apektem w grze, więc gra single nie ma sensu dopóki AI czegoś z tym nie zrobi.
Wersja do druku
Jak dla mnie AI jest najważniejszym apektem w grze, więc gra single nie ma sensu dopóki AI czegoś z tym nie zrobi.
Gra single jak najbardziej ma sens z tego powodu, że do gry multiplayer potrzebne jest odpowiednie szybkie łącze internetowe. Sam dołączyłbym do Lordz Community, gdybym miał lepszy internet i komputer (grafika i tym podobne).
Gra multiplayer stwarza wiele problemów, z uwagi na zgodność wersji gry, brak czasu na umawianie się na pojedynki i wskazane powyżej rzeczy.
Łatwo jest napisać, że AI jest głupie, ale spora ilość graczy, o ile nie większość, nie ma po prostu wyboru. Ja gram dla przyjemności, o ile mam czas, parę tur co wieczór. Nie obniżaj wartości pewnych wariantów gry, nie każdy musi spinać się dla osiągnięcia mitycznych wyników, wystarczy znać historię i bawić się grą. W końcu po została stworzona.
Mam podobne zdanie co marengo. Szanuję graczy multi, lecz gdy mam czas na jedną turę (przy rozbudowanej kampanii) co wieczór, jak grać i umawiać się na multi? Poziom wyzwania lekko podnosi trzymanie się poziomu legendarnego (tu się nie kosi po 500 ludzi rydwanami.Chyba że uciekających, ale to potrafi każda jednostka jazdy...).
I coś jeszcze. Ja jestem z tego pokolenia, któremu gry dają możliwość zabawy w historię, którą hobbystycznie się poznało dużo wcześniej. Teraz to gry są dla wielu tym początkiem poznania i dalej- zainteresowania przedziałem historii na której oparta jest gra. Może dlatego jestem bardziej wyrozumiały dla gier jako takich. Są dla mnie dodatkiem i rozrywką, a nie sposobem na spędzanie wolnego czasu. ;)
Ja lubię, i mam mimo że na multi nie gram. Necik za słaby trochę.Cytat:
Unit packi są dobre dla tych, którzy nie maja zielonego pojęcia o modach lub nie starcza im cierpliwości w czekaniu na pojawienie się jednostek stworzonych przez moderów. Kto dzisiaj potrzebuje poza fanatykami, dodatkowych dlc z pakietami jednostek pod Empire czy Napoleona, skoro wyszły takie modyfikacje jak Imperial Destroyer, LME4 czy NapoleonicTW3?
Pakiet polis greckich z chęcią kupię, ale jak cena zejdzie do 20 zł; posiadanie takich dlc od początku to kwestia ekstrwagancji :)
Po co się spinać. Niech każdy gra kim chce, z czym chce i jak chce. W końcu to tylko "głupia" gra, która ma umilać spędzanie czasu.
A od przybytku głowa nie boli. Poza tym do zabawy DLC nie są wymagane.
Niektóre mody tworzone są specjalnie pod multi. Niektóre dostosowane są do KO. I można nimi grać na multi warunek jest jeden - osoba po drugiej stronie musi mieć dokładnie to samo. :)Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
Przeważnie są jednak bardziej dopracowane i lepiej zbalansowane od tych z podstawki ;) No chyba, że ktoś sobie miesza paczki z różnych modów, ale wtedy psuje balans na własne życzenie.
Wiele modów powstało właśnie z myślą o tym, żeby multi stało się grywalne :)
Ja myślę, że Unit Pack do Rome II raczej nie ma za dużo sensu, przecież na Steam Workshop jest mnóstwo Unit Packów robionych przez fanów, dostępnych za darmo :) Unit Packi wychodziły do ETW, NTW czy Shoguna ale wtedy dodanie jednostek do gry nie było tak proste jak teraz.
Bardzo liczyłbym na większy dodatek, ale to tylko moje życzenia.
Dyskusja o nowym DLC przeniesiona do tego tematu: viewtopic.php?f=471&t=14971
Mi w Rome 2 brakuję soundtracku z pazurem. Niestety nie widać żadnych modów podmieniających ścieżkę dźwiękową. Goście próbują na razie bez powodzenia przerobić plik w formacie .Wem , w którym zapisany jest soundtrack Rome 2. Link do tematu potencjalnego moda - http://www.twcenter.net/forums/showthre ... -MOD/page5.
Wyłącz dźwięk w grze i puść taką muzykę jaka ci odpowiada.