Nieco przesadziłeś z tymi surowcami, handel będzie dawał ogromną kasę.
Generałów zostaw w spokoju, bo zaliczysz ctd.
Wersja do druku
Nieco przesadziłeś z tymi surowcami, handel będzie dawał ogromną kasę.
Generałów zostaw w spokoju, bo zaliczysz ctd.
Witam.
Podsumowując... gram w BC 6.3 z Polskimi dodatkami i jest bardzo fajnie, szczególnie do gustu przypadły mi postacie historyczne wraz z biografiami w samej grze. Na minus- nie wiem czy to tylko u mnie- nie działający autosave- jeśli dodamy do tego dosyć często, od czasu do czasu wyskakujące błedy i wyjścia z gry - czasami powoduje to rwanie włosów z głowy- gdy przy niezapisaniu gry, gra wyjdzie i tracimy pare godzin gry, no ale cóż... nie mniej do rzeczy- miałem pytanie:
- Przypomni ktoś, jakie dokładnie warunki w tej wersji gry trzeba spełniać by poślubić księżniczkę..? Trafiła się księżniczka francuska - z maksymalnym urokiem - a z tego co mi wiadomo - to zawsze miało minimalny wpływ na późniejszego władcę - wiadomo - dobra żona.
Nie wiem czy w tym modzie jest podobnie, ale rezolutna żona mogła: zwiększać autorytet męża, zwiększać jego zdolności negocjacji, zwiększała szanse na posiadanie potomstwa itp. - Moim zdaniem bardzo fajna rzecz.
I tutaj pytanie:
-trzeba posiadać księcia w stanie wolnym... - czyli następcę tronu..?
- czy konieczne są bardzo dobre stosunki z Państwem księżniczki. Czy jest wymagany jakiś poziom stosunków z tym Państwem, by można było poślubić?
- czy trzeba posiadać sojusz z tym Państwem..?
- po jakim czasie i w jaki sposób, można przejąć tron państwa, z którym ma się królewski mariaż..?
z góry dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i dzięki za submody Panowie :P
kurcz i tak pupa... w BC nie można zmienić dziedzica korony..? No to pozamiatane, szkoda straszna szkoda
Auto save można włączyć trzeba odpalić plik cfg z katalogu bellu notatnikiem i zmienić przy auto_save 0 na 1.
Książę lub król musi być kawalerem (uwaga taka księżniczka może nam podebrać generała jeśli się z nim ożeni czasem przechodzi na stronę księżniczki)
Sojusz i strasznie dobre stosunki nie są potrzebne do ożenku choć ożenek to z automatu zawarcie sojuszu
Żeby przejąć państwo trzeba się pozbyć konkurencji w kolejce do tronu lub czekać na wymarcie linii panującej wtedy może się udać
No tak ale i tak po księżniczce... da się jakoś obejść wybór następcy tronu w BC..?
No nawet w podstawce i większości modów to było... no cóż...
ps, daj dokładną ściężkę do tego pliku
Mods/BellumCrucis6 plik BellumCrucis6 o rozszerzeniu cfg
Wybór następcy możesz obejść przekazując "dziedzic tronu" jest w itemach władcy na początku po przekazaniu ten który go otrzymał powinien zostać potem królem, choć nie zawsze chce to zadziałać
Dzieki wielkie za odpowiedzi, autosave dziala, ale tutaj pytanie o te itemy - chodzi o zmiane tego w pliku czy jest inny sposob
By mieć następcę tronu i stosowną ikonkę w śwoicie księcia naszej frakcji, trzeba wgrać albo submoda na Dziedzica frakcji do BC 6.3 albo grać na Megasubmodzie V (w którym jest Dziedzic tronu). W czystym Bellum 6.3 nie ma Dziedzica tronu.
Co to znaczy, ze grasz z polskimi dodatkami, tak po ludzku, nie można napisać?
Grasz na Megasubmodzie? na którym?
Kliknij PPM na generała i tam masz jego świtę. Wśród nich jest dziedzic frakcji. Przeciągnij itema na obrazek innego generała i wszystko powinno być ok.
Raskolnikovv piszewięc pewnie ma submodaCytat:
gram w BC 6.3 z Polskimi dodatkami