Post nr 1 w tym temacie, opis działania submoda na wyznaczanie Dziedzica Frakcji: viewtopic.php?f=367&t=10087
Wersja do druku
Post nr 1 w tym temacie, opis działania submoda na wyznaczanie Dziedzica Frakcji: viewtopic.php?f=367&t=10087
Dzieki. Przyjrze sie temu dokladnie po powrocie do domu. Co do wersji to tak, gram na polskim megasubmodzie w. V. Podajrze V.. Przeanalizuje to dokladniej wieczorem. W kazdym razie dzieki za pomoc
EDIT:
Gram na submodzie wersja V.
Przeciągam itemka "dziedzic korony"; opuszczam na portrecie w "drzewku" na inną postać i... nic
Edit 2:
Item udało się przerzucić, ale po śmierci króla ani spadkobierca dotychczasowy nie przejął korony, ani wogóle nikt nie przejął korony, a księciem pozostaje stary książe, bez nowego króla ni księcia. Irytuje już mnie powoli ta gra... toteż idę spać.
Nie wiem... zawsze mówiłem, że total war to total war, ale pod kątem dyplomacji i zarządzania zawsze będzie daleko za europa universalis, zawsze są spory odnośnie balansu właśnie kwesti dyplomacji lub innych dziwnych rzeczy jak problem opisany powyżej. Już pomijająć fakt gonienia po całej mapie księżniczki, lub szukania po całej mapie księżniczką wolnego "księcia"... to głupie. Wracając do europa universalis hm.... no ale inna gra, inna mechanika. Do odezwu
Dziś grając jerozolimą spotkała mnie kuriozalna sytuacja.
Prowadziłem dyplomatyczną dyskusję z syrią.
Zarządałem czegoś tam i zagroziłem "wyraź zgodę albo zaatakujemy"
Dostałem w odpowiedzi coś takiego:
Żądania
Wyraź zgodę albo zaatakujemy
Prośby
Proszę, nie atakujcie
Niestety nie mogłem zrobić SS'a :)
Nie miałeś tak nigdy w oryginalnym medku? ;)
Sztuka dyplomacji najwyższych lotów, pewnie Twój dyplomata tak zbaraniał, że się poddał ;)
Nie miałem - w oryginale dyplomaci są bezużyteczni więc nie używam :P
Tak ! Zgodził się, a co miałem zrobić, szczerze mówiąc, też zbaraniałem :)
Raskolnikov.
Dziedzic korony działa dopiero, jak umrze pierwszy książe jaki go ma.
Nie zawsze gra wyznacza tego generała jaki ma Dziedzica korony w świcie. Są wyjątki. Niekiedy inny generał ma np. cechę wyznaczony spadkobierca i on zostanie księciem, a nie ten z Dziedzicem Korony.
Dziedzic korony działa w ponad 90% przypadków. Ty się tak nie irytuj, bo to super mod jest.
Witam.
Będzie ten mod działać, jak już mam zainstalowany mod Trzecia Era?
Tak będzie. Ja mam 11 modów i działa.
Chodzi o to, ze po smierci krola nikt nie objal tronu, jestem od 4tur bez wladcy, lepiej.. 2tury pozniej zginal dziedzic korony- gra NIE PRZEKAZAŁA ani korony- tronu, ani dziedzica- sa nimi od paru tur nieboszczyki- teraz rozumiecie Panowie? A gonienie ksiezniczkí po mapie tez jest glupie, jak na gre o tematyce historycznej.. Coz.. A z tymi krolami to ... bug?