Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Samick
Czyli, gdy zapisałeś ustawienia sterowania, to przy kazdym następnem uruchomieniu gry nie musisz ich ponownie wprowadzać? U mene w opcji wczytaj ustawienia sterowania nie ma mych poprzednich save'ów. :(
Miał ktoś sytuację, iż inny ród niźli Wasz miał ogromne poparcie w senacie, w gravitas i wybuchła wojna domowa?
Wejdź w tą lokalizację na swoim dysku użytkownik/appdata/roaming/the creative assembly/rome2/scripts
Będzie tam plik o nazwie preferences.script, kliknij na niego prawym i sprawdź, czy jest zaznaczona opcja tylko do odczytu. Jeżeli jest to ją odznacz i wejdź w opcje gry, zapisz zmiany, wyłącz grę i sprawdź czy będzie działać :)
Feiticeira, zasada jest jedna. Zmiany w sterowaniu i grafice wprowadza się tylko z poziomu głównego menu gry. Jeśli wprowadzasz je już po odpaleniu kampanii czy bitwy, po wyłączeniu Romka czy też innej gry TW zostaną one przywrócone do pierwotnych "wartości".
[youtube:2lxmd770]http://www.youtube.com/watch?v=6RyE8FH1Ajw&list=UUugJq15BiB-c1NDYPHiznWQ&feature=share[/youtube:2lxmd770]
Trochę gram w tego Rome. Troszkę się zmieniło od dnia premiery :) Jest lepiej.
ja pierdziele ale to jest ładne, jaki masz sprzęt?
aż mi się grać odechciało jak zobaczyłem jak to u innych wygląda ;(
Shay Ruan
Tak też zrobiłem na początku, i tak też uczyniłem teraz ponownie (bo zacząłem na nowo rozgrywkę). Nie pomaga.
KAM
Sprawdziłem ten plik zgodnie z Twemi wskazówki, i lipa. Trudno. Dzięki za pomoc. Są gorsze rzeczy na świecie niźli niemożność zapisywania sterowania, np utrata Krymu :)
Kolegi, czy udało Wam się w Romie 2 wywołać bunt w jakiejś neutralnej lub wrogiej osadzie tak by buntownicy ją przejęli? W poprzednich TW można było przy dobrych agentach tak zdobyć całą mapę, a tu lipa. Ślę agentów, wydaję pieniądzę, pogarszam stosunki dyplomatyczne i lipa. Poparcie w osadzie spada powoli a wystarczy, że wróg wsadzi tam jakąś armię i znowuż wzrasta.
Oczywiście, jak grałem Partią to w ten sposób głównie zajmowałem osady aby nie narażać się na wojnę totalną. Rozwiń agentów i wykorzystuj sytuację(np właściciel osady posłał armię gdzieś daleko). :)
Doprowadzenie przez agentów do buntu w osadzie która na początku ma 100% zadowolenia musi trwać pewnie z 10 tur, co? A powiedz mi: aby wywołać bunt musiałeś co kolejkę agentem powodować niepokoje (wiesz, klikasz na osadę i podejmujesz działanie) czy też wystarczy sama obecność agentów w prowincji? Bo grając Rzymem obieram kierunek na północny-zachód i bardzo zależy mi na sojuszu z Kartaginą (a ta ma wszak dwie niezbędne mi osady - Lillybaeum i ta pod Korsyką).
Ostatni raz na podstawce grałem ze 3 miesiące temu chyba. Rozwinięty agent mógł doprowadzić do buntu bardzo szybko, trzeba tylko inwestować mu w te cechy od siania niepokoju.Co turę starałem się powodować niepokoje bo sama obecność agentów w prowincji nic nie daje. Nie powiem Ci ile dokładnie trwało zbicie zadowolenia ze 100% bo zwyczajnie nie pamiętam, ale nie było to na pewno 10 tur :D