Czytałeś manuala do Bellum Crucis? Chyba nie, więc nadrób to po prostu bo tak to będziesz pytał co chwilę o coś nowego. Bellum ma kilka rzeczy, których nie ma w innych modach.
Wersja do druku
Czytałeś manuala do Bellum Crucis? Chyba nie, więc nadrób to po prostu bo tak to będziesz pytał co chwilę o coś nowego. Bellum ma kilka rzeczy, których nie ma w innych modach.
Król na pewno jest. Koronacja króla odbywa się w historycznej stolicy. Trzeba go tam wysłać na 1 lub 2 tury.
Szkol własne księżniczki wysyłaj je do generałów kawalerów, nie musisz ich ganiać.
Ty poczytaj poradniki jak wino radzi. I manual angielski.
Do drzewka zajrzyj to zobaczysz kto jest królem a kto księciem.
Przejrzyj świtę generałów, któryś ma dziedzica tronu. Może król.
Map.rwm usuń z kampanii w jaką grasz.
I tak najlepszy mod jaki jest :)
Panowie... Dzięki! Racja po wysłaniu do stolicy wszystko ok :) co do poradnika cóż... możliwe, że winienem poczytać, ale powiedzmy sobie szczerze, wszystkiego ze słowa pisanego się nie zapamięta, zresztą nie uwierze, jeśli ktoś powie, że uczy się w ten sposób moda- bo powiedzmy sobie Panowie szczerze- że wolimy się go uczyć w praktyce... jest tak? Myślę, że tak..
Inna kwestia.... w końcu udało mi się to co nigdy nie udało mi sie w medievalu dwójce- Królewski mariaż z idealną żoną! :) Jupiiii.... 'przydatna żona' 'szlachetna żona' 'urodziwa żona' no i teraz jest gitara :> gra się świetnie, w razie pytań bede i tak do was pisać, dzięki za Submoda :]
Ale polskie poradniki chociaż przeczytaj.
Jak Ktoś grał w Bellum od 6.0 albo 6.1 może się uczyć w praktyce. Jak Ktoś w Bellum nie grał bez poradników wiele pominie. Albo nie będzie wiedział o wielu nowościach w stosunku do innych modów. Manual angielski możesz sobie darować.
Raskolnikovv - bądź poważny, jest wiele rzeczy w Bellum, których nie uświadczysz w innym modach. Chcesz powiedzieć, że będziesz się ich uczył "naszym kosztem", znaczy, że nas pytał, bo Ci się nie chce przeczytać manuala? Nie wiem czemu Araven uważa, że powinieneś go olać, wydaje mi się, że jakbym go nie czytał to bym bardzo wielu rzeczy nie wiedział.
Nie uważam, że powinien olać manual. Ale wobec postawy nie przeczytam nic, zaproponowałym by chociaż poradniki polskie sobie przyswoił.
Manual rzeczywiście wskazany. Ale on długi jest. Ja do rozdziałów zaglądałem jak czegoś nie rozumiałem.
Polski poradnik przeczytałem, angielski manual udało mi się nieco liznąć, fakt nie zrozumiałem masę rzeczy. Nie udało mi się m.in. ogarnąć sztuki przenoszenia stolicy... mógłby ktoś tak po skrócie łopatologicznie pomóc..?
2 kwestia... znalazłem sporo informacji o tym jak zwiększać zmniejszać reputację, oraz jakie są jej skutki, ale nie doszukałem się kwestii- gdzie dokładnie można sobie sprawdzić aktualną reputację Państwa..? No i trzecia kwestia, może mniej istotna... Dania została zniszczona, posiadam wszystkie wymagane prowincje, oczywiście Państwo katolickie, członek rodziny pozostawiony we wskazanym mieście, nie objął korony Danii, ale taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz, więc możliwe, że któreś prowincji lub czegoś nie dopatrzyłem. W każdym razie dzięki za wszystkie odpowiedzi, jeśli komuś tam się chciało
Stolicę się zmienia w szczegółach osady bodajże jak w zwykłym Medku. na dole masz kilka opcji, jedna dotyczy ustanowienia osady stolicą.
W Bellum nie funkcjonuje Reputacja i nie ma wpływu na dyplomację. Liczą się wzajemne relacje państw, i siła danej nacji. Jesteś silny mało kto cię zaatakuje i masz szacunek u innych i sami o sojusze proszą.
Witam. mam problem z kampanią hot seat w Bellum Crucis 6.3. Otóż gdy chce zagrać w tą kampanię z bratem to wskakuje błąd " medeival II napotkał błąd i koniec grania. Co wiecej kampania single player działa bez zarzutu. O co chodzi, czy wogóle można grać kampanie hotseat na jednym kompie w Bellum? Posiadam Bellum 6.3 i polskiego megasubmoda w V wersji w późniejszym fixem. Proszę o pomoc:D