W czystym Bellum można grać taką kampanię. Na Megasubmodzie V raczej nie. Są zmiany mapy i inne takie. Nie sprawdzałem. Ale skoro wywala Ci błąd to raczej nie da rady. Usuń jeszcze plik map.rwm z hotseat może to coś da. Ale wątpię.
Wersja do druku
W czystym Bellum można grać taką kampanię. Na Megasubmodzie V raczej nie. Są zmiany mapy i inne takie. Nie sprawdzałem. Ale skoro wywala Ci błąd to raczej nie da rady. Usuń jeszcze plik map.rwm z hotseat może to coś da. Ale wątpię.
Wielkie dzięki Arven! A i jeszcze jedno, czy da rade zagrać w zwyklym Bellum 6.3 w kampanię bez fortów.
Jestem Araven, nie Arven.
W kampanie bez fortów można grać na Megasubmodzie. W czystym BC 6.3 można grać też z fortami. Kampanie z dopiskiem feudalne mają stałe forty na mapie.
Hot-seat chyba był bez fortów, ale nie pamiętam na 100%.
Pytanko odnośnie floty kupieckiej.
Rozbudowałem w Konstantynopolu nabrzeże kupieckie do poziomu umożliwiającego werbunek owej floty, wypłynąłem w morze i nic, ciągle brak ładunku mimo pływania już chyba ponad 10 tur. Zawsze staram się wykorzystać wszystkie punkty ruchu tego statku w mojej turze. A możne problemem jest to ze zwerbowałem razem z okrętem kupieckim korsarzy i początkowo były w jednej fladze. Rozdzieliłem te okręty jednak przed wyjściem z portu.
Rozdzielenie nic nie da problemem jest werbunek z korsarzami, trzeba rekrutować wyłącznie tylko flotę kupiecką bez innych flot i jednostek lądowych w tym czasie.
Dokładnie. Rekrutacja floty handlowej z inną jednostką powoduje, że komp ją uznaje za wojenny okręt, nawet po ich późniejszym rozdzieleniu. Ta flota handlowa jest stracona. Rozwiąż ją.
Nosz kurcze, trzeba było odrazu posłuchać rad zawartych w poradniku :D
Wyskakuje mi crach w 50 turze.. ma ktoś jakąś poradę ?
Taka jak zawsze daj loga.
Cofnij się do poprzedniego wpisu. Rusz agenta, włącz toggle_fow na moment zapisz i próbuj przepchnąć.
Kombinuj, nie ma jednej cudownej metody na obchodzenie ctd, zwłaszcza jak Ktoś nie poda treści loga o błędzie, jest w katalogu logs w głównym Bellum jak założyłeś tam katlog logs. Jak nie masz go to wstaw sobie pusty katalog logs do głównego moda i podaj co tam wyjdzie po ctd.
I napisz czy masz jakieś submody. Bugfixa zainstalowałeś? Zmieniałeś coś w plikach?
Jedna rzecz.. Jak gralem na modach do podstawki- bez krolestwa dodatku, to kazdy mowil, ze bedzie to w lepszych modach- otoz dzialanie sojuszy. Dyplomacja w BC i tak jest niebo lepsza, ale.. Dalej w przypadku ataku na nasz kraj nasi sprzymierzency w 99proc przypadku nie wypowiadaja im wojny- chyba ze jest tu jakis warunek ktorego nie dotyczalem. Powinna byc zasada, moze juz nie w przypadku gdy jestesmy agresorem.. Ale w przypadku ataku na nasz kraj- powinien to byc atak na caly sojusz. Zawsze w przypadku nie udzielania takiej pomocy sojusze byly na jakis czas w strzepach i tak winno to funkcjonowac w tw. W eu funkcjonuje ;*