Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Wie ktoś dlaczego nie mogę zastępować generałów w armiach innymi? Tworzyć armie mogę bo mam mnóstwo kandydatów. Zorientowałem się, że coś jest nie tak jak chciałem do moich 2 armii dać generałów, których wrodzy agenci zranili. Kasy też mam jakoś strasznie mało. Przychód mam 350-400, a mam dwie niepełne armie.
Jeżeli masz kase i kandydatów to jakiś bug. Nie mam pojęcia co może pomóc, spróbuj sprawdzić spójność plików, ewentualnie usuń folder Rome 2 z dysku C i skopiuj sobie gdzieś save. Grasz na jakichś modach?
Nie, gram bez modów. Jak klikam zastąp to mi się tylko portret z lewej strony zmienia. Tworzyć armie mogę bez problemu no ale zamieniać generałów się nie da. Mam nadzieje, że nie będę musiał reinstalować gry :(
Zacznij nową grę i zobacz czy działa, jeżeli tak to tylko save sie zepsuł a jak nie to cała gra.
Najlepsze co można zrobić zostało już wspomniane, a jest to mianowicie sprawdzenie spójności plików gry. Dosyć oczywiste a zazwyczaj pomaga.
By musieć zrobić reinstala to trzeba na prawdę w plikach napsuć.
Godzinę temu na oficjalnym forum CA : CA staff already working on the next big project następnie że dalej będą wspierać Rome 2 ale to nie znaczy że będą się na tym koncentrować .... Wydaje mi się że patch 10 będzie przełomowy i ostatni, reszta to DLC, czasami warto zaglądnąć na stronę CA.
No,czyli szybko na 10 nie liczcie...
No coz, nie ma to jak spieprzyc element gry i dlubac miesiac nad nastepnym patchem ;)
Hejka, wie może ktoś jak ukryć interface? Wcześniej było to przypisane pod "k", ale teraz nie mogę tego znaleźć :(
Jak grasz na polskiej wersji jezykowej to zauwazylem ze ten skrot nie zawsze dziala, na angielskiej jest ok.