Też mam taki problem z chowaniem interfejsu, normalnie mam to na "K" ale nie działa, więc próbowałem zmieniać na inną literę i również nie działa, może wie ktoś jak to naprawić, byłbym wdzięczny. ;)
Wersja do druku
Też mam taki problem z chowaniem interfejsu, normalnie mam to na "K" ale nie działa, więc próbowałem zmieniać na inną literę i również nie działa, może wie ktoś jak to naprawić, byłbym wdzięczny. ;)
Dzięki za pomoc z tym zastępowaniem generałów. Sprawdzenie spójności plików pomogło. Na razie jak dla mnie najfajniejszy total war w jaki grałem.
@dawid621
No to mi przynajmniej do patcha nr.5 zawsze działał, a teraz nigdy nie działa :x
Potwierdzam, na angielskiej wersji klawisz "K" magicznie działa ;)
A ja z kolei muszę zapytać, czy wam także zniknęły markery do zaznaczania na mapie? Bo ostatnio jak gram to mi gdzieś przepadły. I się zastanawiam czy to u mnie coś nie tak z grą czy też patch coś pozmieniał. Mam też polską wersję gry ale mam nadzieję, że to nie jest kolejna przypadłość polskiego "przekładu". Swoją drogą - tak jak ostatnio przeglądałem to R2 ma chyba najdłuższą kampanię z TW w jakie grałem (choć tam zwykle grałem na krótkie kampanie). Wie ktoś czy najnowszy tytulik nie należy standardowo do najdłuższych (czyli nie licząc długich kampanii i tych dominacyjnych)?
Pozdrawiam
Limitu tur nie ma. Niektórzy pisali, że do 30 r. n.e ale to nieprawda, bo sam dobiłem lekko ponad 100 n.e i już nie chciało mi się grać.
Limitu tur na koniec gry nie ma jak w innych tytułach TW ( na pewno tak jest w ETW), może ten limit 300 tur to czas który masz na uzyskanie zwycięstwa militarnego, kulturowego lub ekonomicznego.
Trochę nie doprecyzowałem pytania: zastanawia mnie średni wymiar godzinowy potrzebny na wygranie kampanii. Bo nie tylko w Rome2 można grać w nieskończoność.
Pozdrawiam
Przede wszystkim zależy ile bitew rozgrywasz ręcznie, ile pozostawiasz automatowi. :)
Nie lubię bitew morskich, więc zostawiam je AI, również oblężenia mnie nie kręcą specjalnie, dlatego zostawiam je AI. Z uwagi na słabość komputera muszę unikać bitew na 8000+ żołnierzy, więc oddaje je AI albo prowadzę marsze i kontrmarsze na mapie, by zmienić układ sił. Szacowałby na 30 godzin i więcej na jedną kampanię.
Warto wspomnieć, że (przynajmniej u mnie) bitwa w otwartym polu trwa średnio 5 minut (i kończy się pogromem wojsk wroga) 8-) Obrona osad często może trwać i po kilkadziesiąt minut, bo część jednostek przeciwnika zbuguje się na krawędzi mapy i nie ruszy przez przyśpieszone 60 minut :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Samick