A z kodem z naszego forum jeszcze na muve dostaje się rabat ;) Ale nawet z rabatem jest to najdroższa gra jaką kiedykolwiek kupiłem.
Wersja do druku
A z kodem z naszego forum jeszcze na muve dostaje się rabat ;) Ale nawet z rabatem jest to najdroższa gra jaką kiedykolwiek kupiłem.
Witam, zbłądziłem trochę bo to nie moja bajka, ale gra wygląda na tyle ciekawie, że od dobrych dwóch miesięcy zamierzam się ją kupić;). Tym bardziej, że radosny news o Chaosie prawdopodobnie popchnie mnie do sklepu w pierwszym tygodniu po premierze. Tu jednak powstała wątpliwość. Otóż moja interpretacja co do frakcji Chaosu jest taka, że kupując grę w pierwszym tygodniu po premierze, dostanę tę frakcję za darmo i będę się już mógł nią delektować po wieki. Jednak czytając komentarze na różnych stronach (YT, recenzje itp) w niektórych z nich zawarte są słowa np takie, że "frakcja Chaosu dostępna będzie za darmo TYLKO przez pierwszy tydzień a potem i tak trzeba będzie kupić dlc". Z tego wychodzi, że ma ona być jakby do wypróbowania, a potem będę musiał ją tak czy siak nabyć. Ale na filmikach CA brzmiało to jak moja interpretacja. Teraz to już sam nie wiem jak to jest:(. Poratujcie proszę rzeczowymi informacjami, by rozwiać me wątpliwości:confused:
Powinno być tak jak interpretujesz, podobnie było kiedyś z nomadami w Rome2, że byli przez jakiś czas dostępni za darmo i kto wtedy przypisał ich (dlc znaczy się) ten miał ich już na stałe.
Kupując grę w pierwszym tygodniu dostajesz DLC z Chaosem za darmo, na zawsze. Problem tu jest jedynie że nigdzie nie napisali w jaki sposób je dostajesz. Czy kod dostaniesz w pudełku, czy po prostu wszystkie klucze wpisane w Steam do 31 maja automatycznie dostają Chaos. Jeśli ta druga opcja to nie ma się czym martwić, jeśli pierwsza to może być rożnie zależnie od sklepów.
Co do sensu kupowania gier w pudełkach to tutaj nie chodzi kompletnie o opłacalność i wygodę. Sam moment rozpakowania gry na którą czekałeś kilka lat jest bezcenny (i niekiedy daje więcej radości niż gra). Ja zazwyczaj gry na które czekam kupuje w pudełkach, jeśli gra interesuje mnie średnio to czekam i kupuję wersje cyfrową na jakiejś promocji. Oczywiście w ciągu ostatnich lat wydania pudełkowe strasznie zubożały, a pre-ordery zaczęły dochodzić w dzień premiery a nie dzień przed premierą, przez co sam poważnie zastanawiam się czy nie przerzucić się kompletnie na wersje cyfrowe.
Ja zamawiałem grę ze strony CA :) Dostałem maila, że firma, która będzie to rozsyłać "wymusiła" utworzenie strony z możliwością oglądania postępów wysyłki przez FedEx. Paczka ma być w poniedziałek przed 24.00 :D
Witam
Właśnie na Steam rozpocząłem się wstępne pobieranie Warhammera.... 9.4 GB, miła wiadomość jak dla mnie.Mądrze zrobili że tak wcześnie można spokojnie pobrać grę,ponieważ 24 maja będą serwery niesamowicie przeciążone.
A wiecie może co te Quest Battles dają ?? To są zwykłe bitwy, coś jak historyczne czy są jakieś nagrody później do singla za to ??
Odblokowujesz za ich pomocą rzeczy powiązane z Twoją postacią w trakcie kampanii, czyli np wierzchowce.