-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Kiedyś przeniosłem kilka skryptów do hot-seat. Ale wygląda, że w hot-seat działać będą tylko te skrypty co tam są czyli minimalna ilość z imperial_campaign. Jak przenosić skrypty pisałem kilka razy w submodach do Bellum. Floty handlowe można spróbować przenieść. Może coś jeszcze, ale jak napisałem, z racji na specyfikę hot-seat to może nie działać, więc zagrajcie na tym co jest. Jak będzie fajnie, możecie w kolejnej grze poprzenosić co nieco.
-
Może miał ktoś podobną sytuację ? Otóż gram sobie Jerozolimą ,zhołdowałem Egipt i w następnej turze przybyło mi 30k złota . Sprawdziłem w podsumowaniu i w miejscu "poselstwa itp" przez 3 kolejne tury miałem po około 30k dodatkowego dochodu .
Tu moje pytanie czy jeżeli zhołduje jakieś państwo przejmuje także ich skarb ?
-
Bodajże połowę ich dochodów. Na różnych ai różnie to jest. Grasz na oryginalnym ai ?
-
Spróbowałem już wszystkiego, save'y nadal posypane :( tragedia... Czarny czwartek, czarna rozpacz, płacz lament : p
Nie wiem, próbowałem już odpalać z samym megasubmodem II, z II oraz poprawkami, z III, z IV, bez poprawek z poprawkami, zaczete to bylo chyba na IV, (za kazdym razem ta wasza jedyna poradzona rzeczy byla zrobiona- czyli delete map.rwm) i pupa pupa za każdym razem... Godziny przed tą grą, szukanie księżniczek wszystko szlak wzięło ohhh jam nieszczęśliwy
-
Nieźle namieszałeś.
Weź wywal wszystko, zainstaluj czyste Bellum na to Megasubmod V, wg. opisu instalacji z tematu o Instalce Megasubmoda: viewtopic.php?f=367&t=12871. I patch też.
Po co instalujesz niższe wersje i patche do nich? Nie ma prawa Ci działać. Instaluj zgodnie z opisem.
-
ponieważ te savey były rozpoczynane jak wyżej na megasubmodzie IV nie na V. A nie pamiętam dobrze czy z poprawkami. Więc wedle starego instalowanie Czwórki - i tak trzeba zainstalować pierw Megasubmoda II (Później muzyka itd). Więc po każdym zainstalowaniu nowej rzeczy próbowałem uruchomić, bo no nie jestem w stanie powiedzieć po których dokładnie uaktualnieniach były rozpoczynane te zapisy gier, więc nie szkodziło sprawdzić. Raczej był to megasubmod IV wraz z poprawkami. Więc instalowanie go i tak się odbywało w taki sposób (wedle wtedy aktualnej instalki) -> Megasubmod II - potem dopiero muzyka (bodajże) i potem poprawki z IV- jakoś tak. Było instalowane po kolei wedle zaleceń. Na wersji V raczej napewno to nie było rozpoczynane, ale jeszcze spróbuje.
ps. Oczywiście instalująć tą czwórkę od podstaw (od dwójki, muzyki itd) oczywiście instalowałem wszystko na nowo. Po każdej nowej rzeczy sprawdzane czy usunięte map.rwm oraz próba odpalenia save. Ostatnia nadzieja, że ruszy na wersji V, oczywiście znowu usune całego BC i zainstaluje od nowa
-
Kolego Megasubmod IV to przeszłość. Po 200 turze mocno wywala, czasem wczesniej.
Pisałem o Megasubmodzie V, on jest najnowszy. ma włąsną Instalkę i nie wymaga poprzednich Megasubmodów.
Zajrzyj do taematu z Instalką Megasubmoda i pzreczytaj post nr 1.
-
Kolego.. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Instalowałem IV ze wzgledv ze sam radziles posiadac te same pliki co przy starcie tych save. Przeciez to nie jest skomplikowane co pisze, tak mi sie wydaje przynajmniej
-
Wiadomo coś o nowym BELLUM CRUCIS, chyba gdzieś tutaj czytałem że miało być na święta ?
-
Raskolnikov. Skoro zepsułeś jakiś plik i Ci nie działa, to radzę Megasubmod V. A Ty rób co uważasz.
Janekv3 bardziej w połowie 2014 ma być.