Wczoraj Ci pisałem na czacie, przyzwyczaj się, albo uciekaj. Logiki nie ma też we wlepianiu ostow bez upomnienia. Ale co ja tam mogę wiedzieć.
Wersja do druku
Wczoraj Ci pisałem na czacie, przyzwyczaj się, albo uciekaj. Logiki nie ma też we wlepianiu ostow bez upomnienia. Ale co ja tam mogę wiedzieć.
A fakt, żadnego upomnienia przed tym ostrzeżeniem nie dostałam.
Przeanalizuję osty z minionych dni i dam znać co mogę w tej materii zmienić. Moderatorzy Draken, jak i Neron zostaną poinstruowani jak działać w podobnych sytuacjach, jeśli uznam, że jest coś do poprawy.
Rozpędzanie imprezy pożegnalnej kolegi po fachu także rozpatrzysz?
Wyroki zmienione.
Na ileś tam ostów i banów miałem bodaj dwa upomnienia i jesteś ostatnim który ma prawo wypisać zacytowany wyżej cytat. Bo większość było od Ciebie. Więc wiesz więcej niż chcesz o tym mówić.
Nim zostanę zbanowany (rys i wgnieceń na swoim hoplonie przestałem liczyć dawno temu) dodam swoje trzy grosze jako gość który jakiś czas temu postanowił podpisać transfer do "klubu" w którym bardziej zależy na graczach niż działaczach. Wznosząc się ponad zaszłości uważam że równie mocno zależało na forum "starej" załodze jak i nowej. Przyznaję że może mniej jak rok temu, ale jednak mam satysfakcję gdy Pampa w szoku jazgocze o ostach na które raczej (tak tak!) nie zasłużył. Gdy pisałem Samickowi w swoim pożegnalnym poście który schował do swej szuflady, punkt VIII. Postanowienia końcowe: 1. Moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu. jest miejscem w którym najbardziej zasłużony forumowicz (później załogant) czasem nie może się opanować i lubi pokazać kto tu rządzi z byle powodu. Jedni są ponad to, inni nie. Pampa, nosisz mundur jak niegdyś ja? Weź to na klatę, a nie po raz któryś pisz o wymazaniu konta. Gdy jesteś pod dowolną władzą którą sam tak chętnie niegdyś stosowałeś powinieneś choć trochę mniej panikować. Nosił wilk razy kilka...
Oczywiście, tak jak wcześniej napisał to Samick, fora najlepsze czasy mają za sobą. Lecz tym bardziej powinno wszystkim, użyszkodnikom jak i kolorowym zależeć na szanowaniu tych co pozostali. Odbieranie tytułów nadanych po głosowaniu wszystkich aktywnych forumowiczów przez wstającego lewą nogą moderatora jest działaniem wprost odwrotnym. Mnożenie tytułów dla kolorowych raczej także wpisuje się w obraz: forum dla moderacji, jak się nie podoba to wypad. Oczywiście rację częściowo mają ci którzy piszą: a kto broni forumowiczom głosować? Ale po co gdy ktoś może wstać lewą stopą... Swego czasu otrzymałem 4 tytuły w większości zdobywając głosy zwykłych forumowiczów. I mimo że od tego czasu wielu z nich (na forum) zostało moimi sędziami, jestem z tego dumny po dziś dzień. Mimo że od czasu gdy wybraliśmy się z Asurem na piwo upłynęło sporo wody w Wiśle, nie mogę uwierzyć w jego odejście z forum. Jasne jest że życie wyważa co jest ważniejsze a co nie, lecz jawne podstawianie nogi następcom jak się pozostaje czynnym forumowiczem, choćby tylko na czacie, jest po prostu słabe. Mają inny punkt widzenia? Ja zdecydowałem się odejść? No to po co te jazgoty? W pewnym momencie pewna grupa robiła co chciała, właściwie pozostała po pewnym okresie jedyną aktywną na czacie i forum. Po gremialnym odejściu zamiast ataku na nową ekipę, powinna zadać sobie pytanie gdzie popełniła błąd (świadomą działalność wygonienia wszystkich którzy mają jakiekolwiek inne zdanie w prowadzeniu forum staram się nie dopuszczać do siebie). Sam znam pomysł na pewien projekt, na ile mi się uda, postaram się "staremu klubowi" pomóc. Bo forum jako takie jest dla mnie ważniejsze niż taki czy inny admin i moderator. Nie chcąc się rozpisywać by nie zajmować więcej cennego czasu czytającym, czy chcecie w to wierzyć czy nie, piszę to jako gość który odmówił przyjęcia zostania moderatorem globalnym w momencie poprzedniego gremialnego (głównie słownego, fakt) odejścia starej załogi. Zostawiam proponującemu potwierdzenie tego faktu.
Czy jestem bardziej związany z forum w którym pierwsze role grają w tej chwili multi i WHTW niz kiedyś? Oczywiście że nie, lecz gdy dostaję pytanie czy mógłbym pomóc, jest dla mnie ważniejsze co było dobre niż osobiste urazy.
To jak już wszyscy pytają to ja się chętnie też dowiem za co dostałem aż 3 punkty karne, bo szczerze mówiąc nie rozumiem co to znaczy "Jedno zapytanie wystarczy. Dostajesz ostrzeżenie, tak jak reszta za spamowanie.".
Witaj Janek,
Otrzymałeś ostrzeżenie na Polskie Uniwersum Total War.
Powód: spam
-------
Jedno zapytanie wystarczy. Dostajesz ostrzeżenie, tak jak reszta za spamowanie.
-------
Ilość punktów karnych: 3
Oryginalna wiadomość:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?p=449126
http://forum.totalwar.org.pl/images/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez Samick http://forum.totalwar.org.pl/images/...post-right.png
Daj spokój Pimpuś, chłopak dodaje forum kolorytu.
Popieram w 101%! Chociaż ExNowy i tak był lepszy moim zdaniem ;-)
Pozdrawiamy,
Polskie Uniwersum Total War
Ja się zastanawiam czemu globalni są duchami, którzy nawet jak podzialaja coś, to z partyzanta i nawet nie dadzą wyjaśnień :)
PS Polej odbierz mi jeden medalik bo dwa takie same mam.
Nadal brak jakiegokolwiek odniesienia do sedna mojej skargi. Czyli skasowania przez moderatora mojej wypowiedzi, która chyba jednak w żaden sposób nie łamała regulaminu tego forum.
O powód usunięcia wszystkich postów w tym temacie pytajcie się Drakena - podejrzewam, że miały być usunięte tymczasowo dla uspokojenia sytuacji.
Wszystkie zostały przywrócone - nie są one godne większego napiętnowania niż forma ostrzeżenia.
Janek - spamem tu ma być nawiązanie do exNowego, choć takie posty - pół żartem-pół serio, najzwyczajniej składają się na tę dyskusję. Biorąc pod uwagę postępowanie przy podobnych postach Presidente i bodajże Chaaka w wątku o szkole teologicznej, jestem skłonny zamienić osta na upomnienie lub całkowicie go zdjąć.
Lwie - zdublowałem przy nadawaniu (byłeś pierwszą osobą, z którą to zrobiłem, więc poznawałem system); usunę nadwyżkowe odznaczenie.