Czy na EDU wino da się mieć free upkeep ? Jeśli nie doczytałem, to wybaczcie :)
Wersja do druku
Czy na EDU wino da się mieć free upkeep ? Jeśli nie doczytałem, to wybaczcie :)
Da się, ale Megasubmod 2 oferuje je tylko dla dwóch jednostek i tylko w fortach.
A mógłbyś mi wrzucić ten plik ? Czekam na laptopa, aż wróci z naprawy to bym sobie od razu przygotował. Byłbym wdzięczny.
Przykro mi ale nie chce mi się grzebać w plikach, free upkeep to oszustwo, chcesz cheatować, to zrób sobie zmiany sam.
EDIT: masz szczęście bo akurat miałem na dysku. Darmowego utrzymania nie mają najemnicy.
http://przeklej.org/file/w2np3j/export.descr.unit.txt
Wino pytałeś o EDU i o jednostki: Gram na Twoim EDU, z konnicy werbuję tylko jazdę mazowiecką. Posiadam do 5 jednostek silniejszej jazdy (np Możnych) ale dostałem ich po wykonaniu zadań. W skarbcu jest na tyle kasy by zwerbować i utrzymać jeszcze kilka takich jednostek, jednak ja prowadzę systematyczny rozwój gospodarczy, a przy toczeniu wojen, utrzymanie tych silnych jednostek mogłoby zrujnować moją ekonomię. Mi tam się to bardzo podoba, jeszcze będzie czas na lepsze wojo :cool:
Mam natomiast pewien problem/bug: na terenie podległej mi Norwegii pojawiła się armia złożona z 13 jednostek, która jest pod moją banderą. W większości składa się z huskarlów jednak nie mają oni "ikonki" postaci. Gdy usuwam poszczególne jednostki wcale nie odbija mi się to na utrzymaniu wojska w skarbcu. Gdy usunę ostanią jednostkę z całej armii, gra wywala do pulpitu.
Kawaleria Księstwa Mazowsza i Kujaw jest bardzo ceniona przez Krzyżaków! ...Sława koni księstwa jest tak wielka, że nawet Krzyżacy, którzy pojawili się w połowie XIII wieku, doceniają i chętnie używają te oddziały.
Tak tak, ten opis nie jest z dupy wzięty!Spośród wszystkich jednostek najtańszej ciężkiej jazdy to właśnie ten polski oddział króluje w całym świecie! Nie ma drugiego tak dobrego oddziału jazdy z atakiem 7 i szarżą 4 z takim morale. Aragonią mam podobnych - Alforratsów, lecz ci rycerze nie mają tak dobrego pancerza i morale a i tak są trzonem mej armii i po prostu są świetni. Pod względem morale to nawet polscy rycerze feudalni i polscy możni wypadają gorzej. Jazda mazowiecka po prostu rządzi.
Co do buga - nie mam pojęcia co to.
Nic zostawiłem tą jednostkę w spokoju, bo przy każdej próbie usunięcia lub wejścia do zamku/na statek wywala.
Teraz zauważyłem dziwne zachowanie Mongołów, którzy po pojawieniu przez kilkanaście tur przeszli zaledwie jakiś centymetr mapy! To normalne, że się tak powolnie poruszają i później zaatakują z impetem? Dodam, że nie dokonywałem, żadnych zmian w plikach.
Miałbym pytanie odnośnie moda i submoda. Polska na 7.0 i Megasubmodzie jest poprawna historycznie?
Co masz na myśli poprawna historycznie? To rozległe pojęcie - granice królestwa, położenie miast, stan gospodarki i ekonomii? No to nie, to nie podręcznik do historii i geografii.
Poza tym Polska była w tamtym okresie w rozbiciu dzielnicowym, w grze masz jednolite królestwo. Sprecyzuj co masz dokładnie na myśli.